20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης υλοποίησε για πρώτη φορά φέτος το πρόγραμμα της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» με εξαιρετική επιτυχία, αφού εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ένωσαν τις δυνάμεις τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε τα Δικαιώματα των Παιδιών να πρωταγωνιστούν φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις του σχολείου.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο μάθημα της Ευέλικτης Ζώνης, των Αγγλικών και της Μουσικής από τα παιδιά της Δ' τάξης του σχολείου (τμήματα 1 και 2), σε συνεργασία με τις δασκάλες τους κ.κ. Κόκλα Αγγελική, Πρυνιά Κυριακή, Γάλλου Μαρία, Αθανασάκη Καλλιόπη και Χαρτοφύλακα Μαρία και την αμέριστη συμπαράσταση της Διευθύντριας του σχολείου κας Σαμαρά Σωτηρίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες «ανακάλυψαν» ιστορικά στοιχεία από τους αγώνες για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου γενικά και του παιδιού ειδικότερα και συνειδητοποίησαν περισσότερο τα δικά τους δικαιώματα μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, εικαστικές αποδόσεις και παραγωγή λόγου γραπτού και προφορικού.

20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη του προγράμματος ήταν μια δράση-μπαζάρ που οργανώθηκε από παιδιά και εκπαιδευτικούς με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα προς ενίσχυση των σκοπών της UNICEF. Το σημαντικότερο είναι ότι τα προς πώληση προϊόντα δημιουργήθηκαν όλα από τα ίδια τα παιδιά τα οποία με την αμέριστη και ακούραστη καθοδήγηση και υποστήριξη των δασκάλων τους αξιοποίησαν καλλιτεχνικές πρακτικές, έτσι ώστε όλα όσα εκτέθηκαν, να είναι κατεξοχήν αισθητικά αλλά και χρηστικά.

Επιπλέον, σημαντικό είναι ότι στο σχολείο δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε τα παιδιά να αναπτύξουν στρατηγικές αυτοβελτίωσης, αφού προσπάθησαν με επιμονή και συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό. Επιπλέον, στη δράση αυτή μαζί με την υπόλοιπη σχολική κοινότητα, κατόπιν προσκλήσεως του σχολείου, την προσπάθεια αυτή στήριξε και η Σχολική Σύμβουλος, κα Σουσαμίδου Αικατερίνη, αλλά και οι γονείς των παιδιών.

Το σχολείο ως επίλογο του προγράμματος παρουσίασε στη σχολική κοινότητα δύο θεατρικά δρώμενα με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού, τα οποία πλαισιώθηκαν από χορωδία με τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά.

20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης 20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

ιλαράχολέραυποστηρικτές UNICEFΝίγηραςΝονός της UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηραδιομαραθώνιος UNICEFΓάζαΝιγηρίαρατσισμόςεκδηλώσειςμέλος της UNICEFγυναίκες-κορίτσιασχολεία υπερασπιστέςμητρικός θηλασμόςΑϊτήπαιδική εκμετάλλευσηΟυκρανίαισότητα των φύλωνελονοσίαΟλυμπιακή Εκεχειρίαεκπαίδευσηαληθινές ιστορίεςφτώχειαπαιδιά στην Ελλάδανερό και υγιεινήδίκτυα προστασίας των παιδιώνΒραζιλίατηλεμαραθώνιος UNICEFΦιλιππίνεςπαιδιά πολέμουιός Ζίκαπαιδική επιβίωσηυποσιτισμόςεπείγουσες ανάγκεςμητέραπρεσβευτές UNICEFΝεπάλΣυρίαπεριβάλλονεθελοντές UNICEFπνευμονίαΙράκΕυρωπαϊκή ΈνωσηΥεμένηκάρτες και δώρα UNICEFΣουδάνεμβολιασμοίαντιμετώπιση του AIDSΣερβίαβίατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΤσαντληξιαρχική καταγραφήπαιδική προστασίαπαιδιά πρόσφυγεςκλιματική αλλαγήΒοσνία-Ερζεγοβίνηανάπτυξη για τα παιδιάΣομαλίαπαιδιά με αναπηρίεςδιατροφήδικαιώματα του παιδιούδιεθνείς πρωτοβουλίεςέκθεση UNICEFαθλητισμός και σπορεκπαίδευση κοριτσιώνUNICEF και Ολυμπιακόςστρατολόγηση παιδιώνδιάρροιαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΕλλάδαAIDSέμπολαπολιομυελίτιδα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Π121

Αρχείο Νέων