11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, μαζί με την εκπαιδευτικό τους, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του παιδιού, ημέρας της UNICEF (11 Δεκεμβρίου), πραγματοποίησαν μια  εκδήλωση παρουσία των γονέων και όλων των μαθητών του σχολείου.

Τα παιδιά «φόρεσαν» το ομορφότερο χαμόγελό τους και γεμάτα περηφάνια παρουσίασαν στους γονείς τους και όχι μόνο όλα όσα έμαθαν για το έργο της UNICEF και τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και περιελάμβανε προβολή, αφηγήσεις, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια. Το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περιλάμβανε πανέμορφες ζωγραφιές των παιδιών αφιερωμένες στη UNICEF.

11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Τα παιδιά μάλιστα στην ερώτηση πώς φαντάζονται τη UNICEF απάντησαν πως... είναι το αστέρι που λάμπει, είναι μια καλή νεράιδα που βοηθάει τα παιδιά του κόσμου, είναι η πριγκίπισσα, είναι τα μάτια της καρδιάς όλου του κόσμου, είναι η μητέρα των παιδιών και άλλες πολλές «ερμηνείες» των παιδιών για τη UNICEF που φανερώνει τη σημαντική θέση της UNICEF στην καρδιά τους.

Επιπλέον, μέσα από την εκδήλωσή τους τονίστηκε πως η UNICEF με την παγκόσμια εμβέλειά της, τις καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές της και την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί και σώζει τη ζωή των παιδιών που κινδυνεύουν.

Χωρίς όμως τη βοήθεια των ανθρώπων που υποστηρίζουν το έργο της, χιλιάδες παιδιά θα πέθαιναν μέσα στους επόμενους μήνες.
Έτσι τα παιδιά κάλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους και όλοι μαζί το έργο της UNICEF.

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Κεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΝεπάλδιεθνείς πρωτοβουλίεςΝιγηρίαανάπτυξη για τα παιδιάΕυρωπαϊκή Ένωσηστρατολόγηση παιδιώνγυναίκες-κορίτσιαιλαράπαιδιά στην ΕλλάδαΟλυμπιακή Εκεχειρίακλιματική αλλαγήραδιομαραθώνιος UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηΣουδάνπαιδιά πρόσφυγεςδιάρροιαρατσισμόςδικαιώματα του παιδιούΣερβίατηλεμαραθώνιος UNICEFΥεμένηεπείγουσες ανάγκεςέμπολαεμβολιασμοίυποστηρικτές UNICEFπρεσβευτές UNICEFιός Ζίκανερό και υγιεινήέκθεση UNICEFπαιδιά πολέμουΤσαντπαιδική επιβίωσηΣυρίαΒοσνία-Ερζεγοβίνηαληθινές ιστορίεςδίκτυα προστασίας των παιδιώνβίασχολεία υπερασπιστέςΙράκεθελοντές UNICEFαντιμετώπιση του AIDSμητέραληξιαρχική καταγραφήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνεκπαίδευση κοριτσιώνπνευμονίαπαιδική προστασίαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣεκδηλώσειςαθλητισμός και σπορΦιλιππίνεςχολέρακάρτες και δώρα UNICEFΕλλάδαφτώχειαΒραζιλίαεκπαίδευσηAIDSδιατροφήπολιομυελίτιδαUNICEF και ΟλυμπιακόςΟυκρανίαμέλος της UNICEFυποσιτισμόςΑϊτήεταιρική κοινωνική ευθύνηΝονός της UNICEFπεριβάλλονμητρικός θηλασμόςΣομαλίαΝίγηραςΓάζαισότητα των φύλωνπαιδιά με αναπηρίεςελονοσία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Κ102

Αρχείο Νέων