11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών, μαζί με την εκπαιδευτικό τους, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του παιδιού, ημέρας της UNICEF (11 Δεκεμβρίου), πραγματοποίησαν μια  εκδήλωση παρουσία των γονέων και όλων των μαθητών του σχολείου.

Τα παιδιά «φόρεσαν» το ομορφότερο χαμόγελό τους και γεμάτα περηφάνια παρουσίασαν στους γονείς τους και όχι μόνο όλα όσα έμαθαν για το έργο της UNICEF και τα Δικαιώματα των Παιδιών.

Η παρουσίαση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και περιελάμβανε προβολή, αφηγήσεις, βίντεο, ποιήματα και τραγούδια. Το βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης περιλάμβανε πανέμορφες ζωγραφιές των παιδιών αφιερωμένες στη UNICEF.

11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών11ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών

Τα παιδιά μάλιστα στην ερώτηση πώς φαντάζονται τη UNICEF απάντησαν πως... είναι το αστέρι που λάμπει, είναι μια καλή νεράιδα που βοηθάει τα παιδιά του κόσμου, είναι η πριγκίπισσα, είναι τα μάτια της καρδιάς όλου του κόσμου, είναι η μητέρα των παιδιών και άλλες πολλές «ερμηνείες» των παιδιών για τη UNICEF που φανερώνει τη σημαντική θέση της UNICEF στην καρδιά τους.

Επιπλέον, μέσα από την εκδήλωσή τους τονίστηκε πως η UNICEF με την παγκόσμια εμβέλειά της, τις καινοτόμες και αποτελεσματικές στρατηγικές της και την τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί και σώζει τη ζωή των παιδιών που κινδυνεύουν.

Χωρίς όμως τη βοήθεια των ανθρώπων που υποστηρίζουν το έργο της, χιλιάδες παιδιά θα πέθαιναν μέσα στους επόμενους μήνες.
Έτσι τα παιδιά κάλεσαν τους δικούς τους ανθρώπους να στηρίξουν την πρωτοβουλία τους και όλοι μαζί το έργο της UNICEF.

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

γυναίκες-κορίτσιαΟυκρανίακάρτες και δώρα UNICEFΣουδάνΥεμένηπαιδική εκμετάλλευσηUNICEF και ΟλυμπιακόςρατσισμόςεμβολιασμοίΣερβίαΣομαλίανερό και υγιεινήΒοσνία-Ερζεγοβίνηστρατολόγηση παιδιώνκλιματική αλλαγήπολιομυελίτιδαΤσαντπαιδιά με αναπηρίεςανάπτυξη για τα παιδιάπεριβάλλονΓάζαελονοσίαυποστηρικτές UNICEFπαιδιά στην Ελλάδατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνυποσιτισμόςέμπολαμητρικός θηλασμόςχολέραΝεπάλεθελοντές UNICEFΒραζιλίαΕλλάδαΝίγηραςδιάρροιαΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΝιγηρίαμητέρααληθινές ιστορίεςληξιαρχική καταγραφήεκδηλώσειςΣυρίαΑϊτήAIDSΙράκπαιδική προστασίαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπαιδιά πολέμουδιατροφήεκπαίδευση κοριτσιώνιλαράμέλος της UNICEFΕυρωπαϊκή ΈνωσηΦιλιππίνεςΝονός της UNICEFδίκτυα προστασίας των παιδιώνδιεθνείς πρωτοβουλίεςεκπαίδευσηεπείγουσες ανάγκεςέκθεση UNICEFσχολεία υπερασπιστέςεταιρική κοινωνική ευθύνηραδιομαραθώνιος UNICEFτηλεμαραθώνιος UNICEFαντιμετώπιση του AIDSδικαιώματα του παιδιούπνευμονίαβίαΟλυμπιακή Εκεχειρίαπαιδική επιβίωσηπρεσβευτές UNICEFισότητα των φύλωνφτώχειααθλητισμός και σπορπαιδιά πρόσφυγεςιός Ζίκα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Δ206

Αρχείο Νέων