Τρεις μήνες μετά τον τυφώνα Matthew, η UNICEF εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια στους πληγέντες

Τυφώνας Matthew-Αϊτή-3 μήνες μετά

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον τυφώνα Matthew, η UNICEF και οι συνεργάτες της συνεχίζουν να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε εκείνους που επλήγησαν περισσότερο.

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 900.000 παιδιών επλήγησαν από τον τυφώνα, εκ των οποίων 1,4 εκατομμύρια χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια, ανάμεσα τους 600.000 παιδιά. Εκτός από τις καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες, πάνω από 716 σχολεία, καθώς και πολλές υγειονομικές και αποχετευτικές εγκαταστάσεις όλα υπέστησαν ζημιές.

Μαζί με την κυβέρνηση της Αϊτής, η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πόσιμο νερό καθημερινά σε πάνω από 281.000 άτομα, μεταξύ των οποίων πάνω από 118.000 παιδιά. Η UNICEF συνέβαλε αποφασιστικά στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά της χολέρας, τον περασμένο Νοέμβριο που προσέγγισε 807.395 ανθρώπους, ανάμεσά τους και 309.213 παιδιά.

Στον τομέα της υγείας, η UNICEF έχει αποκαταστήσει τα συστήματα εμβολιασμών σε 37 εγκαταστάσεις και έχει εξοπλίσει 35 κέντρα υποστήριξης κατά του υποσιτισμού. Στον τομέα της εκπαίδευσης, η UNICEF έχει ολοκληρώσει την αποκατάσταση 14 σχολείων, με άλλα 107 να βρίσκονται σε διάφορα στάδια προόδου. Τα αποκατεστημένα σχολεία έχουν καταστήσει δυνατό για 4.200 μαθητές να επιστρέψουν στην τάξη. Συνολικά, αναμένεται ότι πάνω από 36.000 μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία που αποκαταστάθηκαν από τη UNICEF.

Η UNICEF συνεργάζεται στενά με τις κοινότητες κατά του υποσιτισμού που εξακολουθεί να επηρεάζει τα παιδιά και τους ενήλικες, καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από την εκτεταμένη ξηρασία και τις επακόλουθες συνέπειες του τυφώνα Matthew.

Πολλά όμως πρέπει να γίνουν ακόμα μέσα σε αυτό το, για να μπορέσουν τα παιδιά της Αϊτής και οι οικογένειές τους να επωφεληθούν από το πόσιμο νερό, την αποχέτευση, καθώς και την πρόσβαση σε υπηρεσίες προστασίας, εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης.

Μπορείτε να στηρίξετε το έργο της UNICEF για τα παιδιά σε επείγουσες ανάγκες στο www.unicef.gr/alert

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Σομαλίαμέλος της UNICEFυποστηρικτές UNICEFπαιδιά πολέμουπεριβάλλονπαιδιά με αναπηρίεςπολιομυελίτιδαιός Ζίκαανάπτυξη για τα παιδιάδιεθνείς πρωτοβουλίεςεκπαίδευσηπαιδιά στην Ελλάδαέκθεση UNICEFπνευμονίανερό και υγιεινήΑϊτήρατσισμόςμητρικός θηλασμόςAIDSιλαράΥεμένηπαιδική επιβίωσημητέραΣουδάνκάρτες και δώρα UNICEFΤσαντδικαιώματα του παιδιούτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπαιδιά πρόσφυγεςΓάζακλιματική αλλαγήΟυκρανίαραδιομαραθώνιος UNICEFΕυρωπαϊκή Ένωσηγυναίκες-κορίτσιαδίκτυα προστασίας των παιδιώνεκδηλώσειςΒοσνία-Ερζεγοβίνηπαιδική προστασίαΝεπάλαληθινές ιστορίεςδιατροφήεπείγουσες ανάγκεςεταιρική κοινωνική ευθύνηUNICEF και ΟλυμπιακόςΙράκπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣυρίαεθελοντές UNICEFΝονός της UNICEFαντιμετώπιση του AIDSΟλυμπιακή Εκεχειρίααθλητισμός και σπορπαιδική εκμετάλλευσηεμβολιασμοίΒραζιλίαπρεσβευτές UNICEFδιάρροιαΕλλάδαΝιγηρίαφτώχειαχολέραΣερβίαστρατολόγηση παιδιώνελονοσίαΦιλιππίνεςΝίγηραςέμπολαβίαυποσιτισμόςληξιαρχική καταγραφήΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαεκπαίδευση κοριτσιώντηλεμαραθώνιος UNICEFισότητα των φύλωνσχολεία υπερασπιστές

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

ΑΚ100Γ

Αρχείο Νέων