Τα παιδιά σε κρίση

Σχεδόν 50 εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο, καθώς συγκρούσεις και καταστροφές έχουν σαρώσει 48 χώρες.

Έκκληση UNICEF ύψους $3,3δις για επείγουσα βοήθεια σε 48 εκατομμύρια παιδιά σε συγκρούσεις και άλλες κρίσεις

Ο υποσιτισμός αποτελεί «κρυφή απειλή» για τα παιδιά, αναφέρει η έκκληση της οργάνωσης για το 2017.

Δήλωση της UNICEF για τα παιδιά πρόσφυγες

«Οι ανάγκες των προσφύγων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες. Παγκοσμίως, 28 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τις συγκρούσεις, διωγμένα από τα σπίτια τους λόγω της βίας και του τρόμου. Χρειάζονται τη βοήθειά μας».

Κοινό πρόγραμμα ΕΕ-UNICEF για περισσότερα από 6.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Η νέα δράση της UNICEF και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξει περισσότερα από 6.000 παιδιά προσφύγων και μεταναστών, συμπεριλαμβανομένων και ασυνόδευτων ανηλίκων, σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Νέοι και παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες σε κίνδυνο καθώς οι εξαιρετικά ψυχρές καιρικές συνθήκες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης

Καθυστερήσεις και βαρυχειμωνιά έρχονται να προστεθούν στις δοκιμασίες που αντιμετωπίζουν τα αποκλεισμένα παιδιά.

Πάνω από το 40% των παιδιών προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία μένουν χωρίς εκπαίδευση, παρά την μαζική αύξηση των ποσοστών εγγραφής

Η Τουρκία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών-προσφύγων στον κόσμο. Η εκπαίδευση αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας τους.

Κοινή Δήλωση για τη Συρία

Ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός στη Συρία, απευθύνουμε και πάλι έκκληση για την άμεση, άνευ όρων και ασφαλή πρόσβαση για την προσέγγιση των παιδιών και των οικογενειών που εξακολουθούν να είναι αποκομμένα από την ανθρωπιστική βοήθεια σε όλη τη χώρα.

Για όλα τα παιδιά, ελπίδα

Για πάνω από 70 χρόνια, η UNICEF είναι ο υπερασπιστής των παιδιών σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από το φύλο, τη θρησκεία, τη φυλή ή τη χώρα που ζουν.

UNICEF: Διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασυνόδευτων ή χωρισμένων από τις οικογένειές τους παιδιών που φθάνουν μέσω θαλάσσης στην Ιταλία, το 2016

Χρειάζονται επειγόντως ειδικά μέτρα για να προστατευτούν αυτά τα ευάλωτα παιδιά από τη διακίνηση, την εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Μια σημαντική συνάντηση για τα παιδιά

Αναζήτηση τρόπων ώστε να έρθουν στο προσκήνιο τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων.

UNICEF: «Οι Πρώτες Στιγμές Μετράνε» για την ανάπτυξη του εγκεφάλου των παιδιών

Η UNICEF ξεκίνησε τη νέα εκστρατεία #EarlyMomentsMatter για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σημασία των πρώτων 1.000 ημερών της ζωής ενός παιδιού.

Τρεις μήνες μετά τον τυφώνα Matthew, η UNICEF εξακολουθεί να παρέχει βοήθεια στους πληγέντες

05 Ιανουαρίου 2017

Πάνω από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 900.000 παιδιών επλήγησαν από τον τυφώνα

Αρχείο Νέων