1-7 Νοεμβρίου, Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2014

30 Οκτωβρίου 2014

Η φετινή Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού εορτάζεται κάτω από το σύνθημα «Μητρικός Θηλασμός: Επένδυση για μια ζωή!», που υπογραμμίζει την εξαιρετικά σημαντική σύνδεση μεταξύ του μητρικού θηλασμού και της επίτευξης των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας.

2,6 εκ. περισσότερα παιδιά ζουν στη φτώχεια στις πλούσιες χώρες

28 Οκτωβρίου 2014

Η νέα έκθεση της UNICEF "Τα Παιδιά της Ύφεσης" δείχνει ότι 2,6 εκατομμύρια παιδιά έχουν βυθιστεί κάτω από το όριο της φτώχειας στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου από το 2008, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των παιδιών στον αναπτυγμένο κόσμο που ζουν σε συνθήκες φτώχειας σε περίπου 76,5 εκατομμύρια.

Παγκόσμια ημέρα κατά της πολιομυελίτιδας - 24 Οκτωβρίου

24 Οκτωβρίου 2014

26 χρόνια προσπαθειών σώζουν χιλιάδες παιδιά.

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Βοηθήστε τη UNICEF να αντιμετωπίσει τον Έμπολα

20 Οκτωβρίου 2014

«Αυτή τη στιγμή στη Δυτική Αφρική, ό Έμπολα απειλεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων. Ως πατέρας, δεν μπορώ να φανταστώ πως είναι να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει και να νοιώθεις τόσο αβοήθητος. Όμως υπάρχει κάτι που μπορείς να κάνεις...

Το πλύσιμο των χεριών σημαντικό εργαλείο στη μάχη κατά του Έμπολα

14 Οκτωβρίου 2014

Η Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος των Χεριών υπενθυμίζει ότι μια απλή πρακτική σώζει ζωές. Ο αγώνας ενάντια στον Έμπολα καθιστά περισσότερο επιτακτική την πρακτική του πλυσίματος των χεριών για την πρόληψη των ασθενειών ανακοινώνει η UNICEF.

Σχεδόν το ένα στα τέσσερα κορίτσια στην εφηβεία βιώνει σωματική βία

09 Οκτωβρίου 2014

Ανησυχητικά τα επίπεδα αποδοχής της βίας κατά των κοριτσιών. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Κοριτσιού, η UNICEF δημοσιεύει ένα νέο σύνολο στοιχείων που αποκαλύπτουν την έκταση της βίας κατά των κοριτσιών στην εφηβεία και τις ανησυχητικές συμπεριφορές που διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση.

Φιλανθρωπικός αγώνας στη Ρόδο με τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού

06 Οκτωβρίου 2014

Για την ενίσχυση των προγραμμάτων της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών, από το ξενοδοχείο Sheraton Rhodes Resort και τους παλαίμαχους του Ολυμπιακού, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου, στις 5 το απόγευμα.

"Έπρεπε να φύγουμε όπως ήμασταν, μόνο με αυτά τα ρούχα..."

03 Οκτωβρίου 2014

Επείγουσα βοήθεια σε πάνω από 500.000 ανθρώπους στο Νότιο Σουδάν. Οι κοινές ομάδες της UNICEF και του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών, ολοκλήρωσαν την 25η κοινή τους αποστολή έκτακτης ανάγκης φέρνοντας βοήθεια με αεροπλάνα και ελικόπτερα σε πάνω από 500.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 100.000 παιδιών.

8 εκατομμύρια Ευρωπαίοι δανείζουν τις φωνές τους στα παιδιά

02 Οκτωβρίου 2014

«Φωνές των Παιδιών σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης» Μια κοινή εκστρατεία Ευρωπαϊκής Ένωσης – UNICEF. Συμμετέχει ενεργά η UNICEF Ελλάδος και μαζί με σημαντικές Ευρωπαϊκές προσωπικότητες ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Αρχείο Νέων