Συρία: ΟΧΙ σε μια χαμένη γενιά παιδιών

24 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα χρόνο μετά τη διεθνή έκκληση για τη Συρία, εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο, καθώς η κρίση επιτείνεται. Η αύξηση των επενδύσεων στην εκπαίδευση και την προστασία βοηθά να διασφαλιστεί το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς παιδιών.

1 εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους

16 Σεπτεμβρίου 2014

Παρά την εντυπωσιακή πρόοδο στην παιδική επιβίωση, 1 εκατομμύριο παιδιά πεθαίνουν την πρώτη ημέρα της ζωής τους κυρίως από αιτίες που μπορούν να προληφθούν. Τα στοιχεία δείχνουν υποδεικνύουν τις αστοχίες του συστήματος υγείας στο κρίσιμο χρονικό διάστημα γύρω από τον τοκετό ως ένα σημαντικό παράγοντα που συμβάλλει σε αυτούς του άδικους θανάτους.

Προμήθειες έκτακτης ανάγκης για να πάνε τα παιδιά της Γάζας σχολείο

09 Σεπτεμβρίου 2014

Η UNICEF διαδραματίζει καίριο ρόλο στις επείγουσες προετοιμασίες στη Γάζα, λίγο πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, την προσεχή Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Το άνοιγμα των τάξεων σε 395 κρατικά σχολεία σε όλη την επικράτεια της Γάζας, καθυστέρησε ως αποτέλεσμα των συνολικής διάρκειας 50 ημερών συγκρούσεων με το Ισραήλ, που ολοκληρώθηκαν με κατάπαυση του πυρός στις 26 Αυγούστου.

Εκτός σχολείου 30 εκατομμύρια παιδιά που πλήττονται από κρίσεις

08 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν υπάρχει επιστροφή στα θρανία για 30 εκατομμύρια παιδιά που πλήττονται από συγκρούσεις και κρίσεις ανακοινώνει η UNICEF. Η κρίσιμη έλλειψη πόρων δυσχεραίνει περαιτέρω τις προσπάθειες για να παραμείνουν τα παιδιά στη μάθηση.

Νέα έκθεση αποκαλύπτει την έντονη εξάπλωση της βίας κατά των παιδιών

04 Σεπτεμβρίου 2014

120 εκατομμύρια κορίτσια θύματα σεξουαλικής βίας. Αύξηση του bullying στη χώρα μας. Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συλλογή δεδομένων σχετικά με τη βία κατά των παιδιών δείχνει την εντυπωσιακή έκταση της σωματικής, σεξουαλικής και συναισθηματικής κακοποίησης - και αποκαλύπτει τις συμπεριφορές που διαιωνίζουν και δικαιολογούν τη βία, κρατώντας την «κρυμμένη σε κοινή θέα» σε κάθε χώρα και κοινότητα στον κόσμο.

Εκστρατεία UNICEF - ΠΟΥ κατά της πολιομυελίτιδας στο Ιράκ

02 Σεπτεμβρίου 2014

Εν μέσω των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, το Ιράκ εφαρμόζει με επιτυχία την εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας, η οποία υποστηρίζεται από τη UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Αρχείο Νέων