Βοήθεια UNICEF στα παιδιά σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη

29 Μαΐου 2014

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί σε Σερβία και Βοσνία-Ερζεγοβίνη, από το κύμα πλημμυρών που σάρωσε ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη που θεωρούνται ίσως οι χειρότερες που έχουν χτυπήσει την περιοχή, εδώ κι έναν αιώνα.

UNICEF: Σχεδόν 3.000.000 νεογέννητα θα μπορούσαν να σώζονται κάθε χρόνο

20 Μαΐου 2014

Μια πρωτοποριακή σειρά εργασιών που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα από το Lancet στα Κεντρικά Γραφεία της UNICEF, δείχνει ότι τουλάχιστον 3 εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν πριν συμπληρώσουν ένα μήνα ζωής θα μπορούσαν να σωθούν εάν λάμβαναν ποιοτική φροντίδα από την πρώτη στιγμή του τοκετού - με ιδιαίτερη έμφαση στις πλέον ευπαθείς ομάδες.

Απελευθέρωση 1.000 παιδιών-στρατιωτών στην Κεντρική Αφρική

16 Μαΐου 2014

Η UNICEF και οι συνεργάτες της έχουν εξασφαλίσει την απελευθέρωση πάνω από 1.000 παιδιών από ένοπλες ομάδες στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία τη φετινή χρονιά, αριθμός πενταπλάσιος από τον αντίστοιχο του 2013.

Τα παιδιά καταστρέφονται από τη βία στην Ουκρανία, λέει η UNICEF

15 Μαΐου 2014

Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα για την αναταραχή που επικρατεί στην Ουκρανία και τις επιβλαβείς επιπτώσεις που αυτή μπορεί να έχει στις ζωές των παιδιών και καταδικάζει τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο.

Νέα Έκθεση προόδου ΠΟΥ - UNICEF για το Νερό και την Υγιεινή 2014

12 Μαΐου 2014

Η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας επισημαίνουν την ανάγκη για μείωση των ανισοτήτων στην πρόσβαση σε καθαρό νερό και βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής στη νέα Έκθεση Προόδου για το Νερό και την Αποχέτευση 2014 που έδωσαν στη δημοσιότητα πριν λίγες μέρες.

Ημέρα της Μητέρας - Κυριακή 11 Μαΐου

09 Μαΐου 2014

Στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στις μητέρες όλου του κόσμου! Παράλληλα μας δίνεται η ευκαιρία να δούμε και μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το ζήτημα της μητρικής θνησιμότητας που αποτελεί έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας με απώτερο σκοπό τη μείωση της μητρικής θνησιμότητας κατά τρία τέταρτα μεταξύ 1990 και 2015.

Δήλωση UNICEF για τη δεύτερη απαγωγή μαθητριών στη Νιγηρία

07 Μαΐου 2014

«Η αρπαγή οκτώ ακόμα κοριτσιών στη Νιγηρία είναι ένα εξοργιστικό γεγονός που επιδεινώνει τον εφιάλτη που βιώνουν αυτά τα κορίτσια, αλλά και οι οικογένειες των πάνω από 200 κοριτσιών που έχουν απαχθεί από τις κοινότητές τους τις τελευταίες εβδομάδες...

Stand up for U! - 15 καλλιτέχνες σε μία παράσταση για τα παιδιά

07 Μαΐου 2014

Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, στις 21:00, οι 11 καλύτεροι Έλληνες stand – up κωμικοί και μαζί τους νέοι χορογράφοι και μουσικοί ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης για να υποστηρίξουν την UNICEF και το έργο που επιτελεί για τους πιο αθώους και αδύναμους πολίτες της διεθνούς κοινότητας, τα παιδιά.

Η UNICEF καταδικάζει τις τελευταίες επιθέσεις σε παιδιά στη Συρία

02 Μαΐου 2014

Η UNICEF, εκφράζει την οργή της για το τελευταίο κύμα των επιθέσεων που διαπράχθηκαν αδιακρίτως εναντίον σχολείων και άλλων στόχων σε όλη τη Συρία, με αποτέλεσμα το θάνατο, ή σοβαρό τραυματισμό δεκάδων παιδιών.

Αρχείο Νέων