Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

21 Μαρτίου 2014

Οι πιο φτωχοί του κόσμου έχουν τη λιγότερη πρόσβαση σε ασφαλές νερό
1.400 παιδιά κάτω των 5 ετών πεθαίνουν κάθε μέρα από αιτίες που συνδέονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού, αποχέτευσης και υγιεινής.

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων

21 Μαρτίου 2014

Αυτή τη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων επικεντρώνεται στο ρόλο των ηγετών στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων.

Έκθεση UNICEF για τα 3 χρόνια πολέμου στη Συρία: «Υπό Πολιορκία»

11 Μαρτίου 2014

Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των παιδιών που υποφέρουν. 1 εκατομμύριο παιδιά σε κατάσταση πολιορκίας. Καθώς η σύγκρουση στη Συρία πλησιάζει ακόμα ένα σκοτεινό ορόσημο, νέα έκθεση της UNICEF αναφέρει πως υπερδιπλάσια παιδιά πλήττονται τώρα σε σύγκριση με πριν από 12 μήνες. Ιδιαίτερα σκληρά πλήττονται μέχρι και 1 εκατομμύριο παιδιά που είναι παγιδευμένα σε περιοχές της Συρίας που βρίσκονται υπό πολιορκία ή που είναι δύσκολο να φθάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

Διεθνής Ημέρα Γυναίκας - 8 Μαρτίου. Ισότητα των γυναικών σημαίνει πρόοδος για όλους

06 Μαρτίου 2014

Η φετινή Διεθνής Ημέρα Γυναίκας - Σάββατο 8 Μαρτίου - είναι αφιερωμένη στην ισότητα ως παράγοντα προόδου για όλους. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της παγκόσμιας στρατηγικής της UNICEF για την προώθηση της ισότητας είναι η αντιμετώπιση των διακρίσεων. Η εξασφάλιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοριτσιών περνά μέσα από τη χειραφέτησή τους μέσα από τη μόρφωση και την παιδεία.

Αρχείο Νέων