Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2014»

30 Ιανουαρίου 2014

Τα τελευταία στοιχεία της UNICEF αποκαλύπτουν ανισότητες και αναδεικνύουν την ανάγκη για καινοτομία για την προώθηση των Δικαιωμάτων του Παιδιού
. Καθώς πλησιάζει η 25η επέτειος της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, έχει σημειωθεί τεράστια πρόοδος, αλλά για να φθάσουμε σε όλα τα παιδιά θα απαιτηθεί να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις ανισότητες, διαπιστώνει η νέα έκθεση της UNICEF.

23 παιδιά απελευθερώθηκαν από ένοπλες ομάδες στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία

17 Ιανουαρίου 2014

Είκοσι τρία παιδιά ηλικίας μεταξύ 14 και 17 ετών, απελευθερώθηκαν από ένοπλες ομάδες στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, με πολλά περισσότερα να προγραμματίζονται για απελευθέρωση τις επόμενες ημέρες. Τα παιδιά που απελευθερώθηκαν, μεταξύ των οποίων έξι κορίτσια, μεταφέρθηκαν από μια στρατιωτική βάση, σε κέντρο διαμετακόμισης και επανένταξης που υποστηρίζει η UNICEF.

Νέο νομικό εργαλείο ενισχύει το δικαίωμα των παιδιών να ακούγεται η φωνή τους

14 Ιανουαρίου 2014

Η UNICEF σήμερα μαζί με υποστηρικτές των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλο τον κόσμο καλωσορίζει την είδηση ότι τα παιδιά θα είναι σύντομα σε θέση να υποβάλλουν καταγγελίες στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, διασφαλίζοντας το δικαίωμά τους να ακούγεται η φωνή τους.

Αρχείο Νέων