Πρωτοβουλία UNICEF: Τέλος στη Βία κατά των Παιδιών

31 Ιουλίου 2013

Κάντε το αόρατο ορατό: Η UNICEF παροτρύνει για δυνατότερες φωνές και επείγουσα δράση για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών. Η βία κατά των παιδιών συχνά είναι αόρατη, σιωπηλή και σπάνια καταγγέλλεται, δήλωσε σήμερα η UNICEF ανακοινώνοντας μια πρωτοβουλία που προτρέπει τους απλούς πολίτες, τους νομοθέτες και τις κυβερνήσεις να μιλήσουν πιο δυναμικά για την καταπολέμηση της βίας κατά των παιδιών.

Εκατομμύρια κορίτσια κινδυνεύουν από ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων

22 Ιουλίου 2013

Παρά τη συντριπτική εναντίωση στην επιβλαβή πρακτική του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων, εκατομμύρια κορίτσια εξακολουθούν να διατρέχουν κίνδυνο, επισημαίνει η UNICEF. Η πλειοψηφία των ανθρώπων στις περισσότερες χώρες όπου επικρατεί η πρακτική της κοπής/ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων αντιτάσσεται στην επιβλαβή αυτή πρακτική, σύμφωνα με νέα έκθεση της UNICEF.

Το έργο της UNICEF για το 2012: Ακατάπαυστες προσπάθειες για τα πιο ευάλωτα παιδιά

15 Ιουλίου 2013

Παρά τις οικονομικές δυσχέρειες σε πολλά μέρη του κόσμου και τις πολύπλοκες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που επηρέασαν τη ζωή των παιδιών σε σχεδόν 80 χώρες το 2012, σημειώθηκε πρόοδος για εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με την Ετήσια Αναφορά της UNICEF για το 2012...

12 Ιουλίου - Η Ημέρα της Malala

11 Ιουλίου 2013

Η Malala Yousafzai, που γλίτωσε από θαύμα, μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον της από τους Ταλιμπάν στο Πακιστάν, αποτελεί ήδη ένα σύμβολο αντίστασης στη χώρα της. Δεκάξι χρονών σήμερα, η νεαρή Πακιστανή, από τα 11 της χρόνια καταγγέλλει τη βία των Ταλιμπάν στη χώρα της και το κάψιμο των σχολείων για τα κορίτσια.

Έκθεση του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας

02 Ιουλίου 2013

14.000 Θάνατοι παιδιών αποτρέπονται, 47% λιγότεροι θάνατοι μητέρων και 2,1 δις άνθρωποι με πρόσβαση σε καθαρό νερό.
Πολλά όμως αυτά που πρέπει να γίνουν, λέει η Έκθεση του ΟΗΕ για τους Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας.

Νέες κατευθυντήριες γραμμές για το AIDS από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

01 Ιουλίου 2013

Η πιο έγκαιρη θεραπεία, μπορεί να σώσει 3 εκατομμύρια ανθρώπινες ζωές και να επιφέρει 3,5 εκατομμύρια λιγότερες νέες μολύνσεις από τον ιό του AIDS.

Αρχείο Νέων