Έκθεση UNICEF "Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2013: Παιδιά με Αναπηρίες"

30 Μαΐου 2013

Να βλέπουμε το παιδί πριν δούμε την αναπηρία, λέει η UNICEF - Η ένταξη των παιδιών με αναπηρίες ωφελεί την κοινωνία στο σύνολό της. Τόσο τα παιδιά με αναπηρίες όσο και οι κοινότητες στις οποίες ζουν, θα επωφεληθούν εάν οι κοινωνίες εστιάζουν σε αυτό που τα παιδιά αυτά μπορούν να επιτύχουν και όχι σε αυτό που δεν μπορούν να κάνουν, επισημαίνει η ετήσια έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο».

Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο χθεσινός Ραδιομαραθώνιος της UNICEF

29 Μαΐου 2013

Μια αγκαλιά για τα παιδιά ο χθεσινός Ραδιομαραθώνιος της UNICEF για τον εμβολιασμό των παιδιών με τις υποσχέσεις των προσφορών να υπολογίζονται ότι θα προσεγγίσουν τις 100.000 ευρώ.
Μαζί με την Ελληνική Ραδιοφωνία που συμμετείχε με όλα τα προγράμματά της, 100 ραδιοσταθμοί σε όλη τη χώρα, μετέδωσαν το μήνυμα της αλληλεγγύης και της ελπίδας, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν χιλιάδες πολίτες που συμμετείχαν με μικρές ή μεγάλες προσφορές.

Έκθεση UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2013» και Ραδιομαραθώνιος 2013

22 Μαΐου 2013

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε τη νέα Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2013» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και περιγράφει την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και μεγάλη εκστρατεία και πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

2,4 δις άνθρωποι δεν θα έχουν βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής το 2015

14 Μαΐου 2013

Ο Κόσμος θα χάσει τον Αναπτυξιακό Στόχο της Χιλιετίας
Περίπου 2,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι - το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού - θα παραμείνει χωρίς πρόσβαση σε βελτιωμένες εγκαταστάσεις υγιεινής το 2015, σύμφωνα με κοινή έκθεση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (ΠΟΥ) και της UNICEF που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Ημέρα της Μητέρας - Σημαντική μείωση των μητρικών θανάτων σε όλο τον κόσμο

09 Μαΐου 2013

Η βελτίωση της μητρικής υγείας αποτελεί έναν από τους οκτώ Αναπτυξιακούς Στόχους της Χιλιετίας που εγκρίθηκαν κατά τη σύνοδο κορυφής της χιλιετίας του 2000 με κύριο στόχο τη μείωση της μητρικής θνησιμότητας κατά τρία τέταρτα μεταξύ 1990 και 2015.

Αρχείο Νέων