Δήλωση UNICEF για τους θανάτους παιδιών στη Συρία

27 Φεβρουαρίου 2013

Δήλωση από την Περιφερειακή Διευθύντρια της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, Μαρία Καλίβις εκφράζει τον αποτροπιασμό της οργάνωσης για τους αναφερόμενους θανάτους τουλάχιστον 70 παιδιών, ως αποτέλεσμα πλήγματος πυραύλων σε κατοικημένες περιοχές στο Χαλέπι, στις 18 και 22 Φεβρουαρίου 2013.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί σημαντική Σύσταση για τα παιδιά στην Ευρώπη

25 Φεβρουαρίου 2013

Η UNICEF καλωσορίζει τη Σύσταση «Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον Κύκλο της Μειονεξίας» που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την προώθηση της παιδικής ευημερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Σύσταση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή σε μια εποχή περικοπών και μέτρων λιτότητας.

Περισσότερα από 2 εκατ. παιδιά στη Συρία και τις γύρω χώρες χρειάζονται βοήθεια

18 Φεβρουαρίου 2013

Η συνεχιζόμενη βία και η κατάρρευση των βασικών υπηρεσιών σε πολλές περιοχές της Συρίας προκαλούν αυξανόμενες ροές προσφύγων στις γειτονικές χώρες και ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται βοήθεια έχει ξεπεράσει τα 1.840.000 εντός της Συρίας ενώ τουλάχιστον 330.374 παιδιά είναι εγγεγραμμένα στους καταυλισμούς προσφύγων στις γύρω χώρες.

Λιγότερα κορίτσια απειλούνται από ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων

06 Φεβρουαρίου 2013

Η UNICEF και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, κάνουν έκκληση για επιτάχυνση των προσπαθειών, καθώς η απαράδεκτη αυτή πρακτική αρχίζει να μειώνεται. Λιγότερα κορίτσια εκτίθενται στην επικίνδυνη για τις ζωές τους πρακτική του ακρωτηριασμού των γεννητικών τους οργάνων, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τα Ηνωμένα Έθνη, που δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου: Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2013

04 Φεβρουαρίου 2013

Παρέμβαση με συγκεκριμένες προτάσεις για την ασφάλεια και την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στο διαδίκτυο πραγματοποιεί η UNICEF με την ευκαιρία του συνεδρίου του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου που πραγματοποιείται την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

UNICEF: 210.000 παιδιά στη Συρία χρειάζονται άμεση βοήθεια

01 Φεβρουαρίου 2013

Συρία: 210.000 παιδιά στη Χομς χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια αναφέρει η UNICEF μετά από την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών. Μια από κοινού αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στην διοικητική περιοχή της Χομς στη δυτική Συρία, στην οποία έλαβε μέρος η UNICEF, διαπίστωσε ότι 420.000 άνθρωποι, οι μισοί από αυτούς παιδιά, χρειάζονται άμεση ανθρωπιστική βοήθεια.

Αρχείο Νέων