1 Δεκεμβρίου 2012, Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

28 Νοεμβρίου 2012

Περισσότερες έγκυες γυναίκες και παιδιά πρέπει να λάβουν θεραπεία, λέει η UNICEF. Οι νέες μολύνσεις από τον HIV στα παιδιά έχουν ελαττωθεί, αλλά η επίτευξη του στόχου για μια γενιά ελεύθερη από το AIDS απαιτεί την παροχή θεραπείας σε περισσότερες έγκυες γυναίκες και παιδιά που ζουν με τον ιό HIV, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

Ανακαλύψτε το δώρο της ζωής μέσα σε κάθε δώρο UNICEF

27 Νοεμβρίου 2012

Χειμωνιάτικη Συλλογή «Κάρτες και Δώρα UNICEF 2012». Με εμπνευσμένες συλλογές καρτών και δώρων που αντανακλούν το αληθινό πνεύμα προσφοράς των Χριστουγέννων, η UNICEF ξεκινά την Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία της και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Ανακαλύψτε το δώρο ζωής μέσα σε κάθε δώρο UNICEF».

Συναυλία και Έκθεση Ζωγραφικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υπέρ της UNICEF

22 Νοεμβρίου 2012

Για την υποστήριξη του έργου της UNICEF την Κυριακή 25 και Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις με σκοπό την ενίσχυση του έργου της UNICEF για τα παιδιά.

Βραβεία UNICEF 2012

20 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου
Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου, τα «Βραβεία UNICEF 2012»

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - 20 Νοεμβρίου

19 Νοεμβρίου 2012

Με την ευκαιρία της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ανακοινώνει τα Βραβεία UNICEF 2012 σε ειδική εκδήλωση στη Στοά του Βιβλίου. Βραβεύονται σχολεία και μαθητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό που διακρίθηκαν σε σχετικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης για τα Δικαιώματα του Παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Κάθε ημέρα πεθαίνουν περίπου 2.600 πρόωρα παιδιά. Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας - 17 Νοεμβρίου

16 Νοεμβρίου 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας γιορτάζεται φέτος για δεύτερη φορά το Σάββατο 17 Νοεμβρίου. Οι επιπλοκές από πρόωρο τοκετό αποτελούν τη δεύτερη πιο κοινή αιτία θανάτων παιδιών κάτω των πέντε ετών σήμερα. Περίπου 1 εκατομμύριο πρόωρα παιδιά πεθαίνουν κάθε χρόνο από αιτίες που σε μεγάλο βαθμό μπορούν να προληφθούν.

Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 25 δευτερόλεπτα - περίπου 3.400 κάθε μέρα

12 Νοεμβρίου 2012

Η Παγκόσμια Ημέρα Πνευμονίας έχει καθιερωθεί από το 2009 και παρέχει μια καλή ευκαιρία για να επιστήσουμε την προσοχή στην παιδική επιβίωση, καθώς σήμερα η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών παγκοσμίως και είναι αιτία για το 18% των περίπου 6,9 εκατομμυρίων θανάτων παιδιών ετησίως - ή περίπου 1,3 εκατομμύρια παιδιά.

Αρχείο Νέων