Κέρας της Αφρικής - Ένας χρόνος μετά την κρίση

20 Ιουλίου 2012

Ο λιμός μπορεί να αντιμετωπίσθηκε και να σώθηκαν αμέτρητες ανθρώπινες ζωές, αλλά η κατάσταση εκατομμυρίων γυναικών και παιδιών παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Ένα χρόνο πριν, σαν σήμερα, η κρίση στο Κέρας της Αφρικής είχε προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις, με τα Ηνωμένα Έθνη να ανακηρύσσουν λιμό σε δύο περιοχές της νότιας Σομαλίας.

Η χολέρα σκοτώνει περισσότερα παιδιά στο Σαχέλ στην υποσαχάρια Αφρική

11 Ιουλίου 2012

Καθώς η περίοδος των βροχών απλώνεται σε ολόκληρη την υποσαχάρια Αφρική, μια πρόσφατη έξαρση της χολέρας που φέτος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60 άτομα και έχει προσβάλει περίπου 2.800, θέτει όλο και περισσότερους ανθρώπους - και ιδιαίτερα τα υποσιτισμένα παιδιά - σε κίνδυνο, προειδοποιεί η UNICEF.

Καλοκαιρινή Συλλογή UNICEF 2012

05 Ιουλίου 2012

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.

Εκστρατεία της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF "Όταν το μηδέν αποτελεί στόχο ζωής"

03 Ιουλίου 2012

Κάθε χρόνο εκατομμύρια παιδιά εξακολουθούν να πεθαίνουν από αιτίες που έχουμε τα μέσα να καταπολεμήσουμε και από ασθένειες που έχουμε τη δυνατότητα να θεραπεύσουμε. Έχουμε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την ευθύνη να εκπληρώσουμε την υπόσχεσή μας να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά, χωρίς εξαίρεση, μια δίκαιη ευκαιρία για να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.

Αρχείο Νέων