Λιγότεροι οι θάνατοι παιδιών και μητέρων

14 Ιουνίου 2012

Όμως κάθε δύο λεπτά πεθαίνει μια μητέρα και 30 μικρά παιδιά. Από το 1990, οι ετήσιοι θάνατοι μητέρων έχουν μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ και οι θάνατοι μικρών παιδιών έχουν μειωθεί από 12 εκατομμύρια σε 7,6 εκατομμύρια το 2010.Μερικές από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου έχουν επιτύχει θεαματική πρόοδο στη μείωση των θανάτων παιδιών.

Πνευμονία και διάρροια υπεύθυνες για 2 εκατομμύρια θανάτους παιδιών κάθε χρόνο

08 Ιουνίου 2012

Η αντιμετώπιση των πλέον θανατηφόρων ασθενειών που πλήττουν τα φτωχότερα παιδιά του κόσμου μπορεί να αποφέρει τεράστια οφέλη. Μια νέα έκθεση της UNICEF επισημαίνει τις τεράστιες δυνατότητες που παρουσιάζονται για τη γεφύρωση του χάσματος παιδικής επιβίωσης μεταξύ πλουσιότερων και φτωχότερων, εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της πνευμονίας και τη διάρροιας - τις δύο κύριες αιτίες θανάτου παιδιών κάτω των πέντε ετών.

EURO 2012: Ας δράσουμε μαζί για τα παιδιά

07 Ιουνίου 2012

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 2012, που διοργανώνεται στην Ουκρανία και την Πολωνία από τις 8 Ιουνίου, έως την 1η Ιουλίου 2012, προσφέρει στη UNICEF την ευκαιρία να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για τα δικαιώματα των παιδιών. Πολλά παιδιά στην Ουκρανία, βρίσκονται σήμερα εκτεθειμένα σε φαινόμενα βίας, εκμετάλλευσης και φτώχειας, κάτι που αυξάνει την πιθανότητα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους.

Αρχείο Νέων