Ανακοίνωση διαγωνισμού UNICEF για τα Δικαιώματα του Παιδιού

27 Απριλίου 2012

Τα παιδιά μαθαίνουν, συζητούν, προτείνουν, σχετικά με τα Δικαιώματά τους.
Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της UNICEF.

Οι ανάγκες εκατομμυρίων εφήβων παραμελούνται, ιδιαίτερα στην Αφρική

24 Απριλίου 2012

Έκθεση της UNICEF διαπιστώνει πως οι ανάγκες εκατομμυρίων εφήβων παραμελούνται, ιδιαίτερα στην Αφρική. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών, οι έφηβοι έχουν επωφεληθεί από την πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης και της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, οι ανάγκες πολλών εφήβων παραμελούνται με πάνω από 1 εκατομμύριο να χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο και δεκάδες εκατομμύρια ακόμα να στερούνται την εκπαίδευση, διαπιστώνει έκθεση της UNICEF.

Έκκληση UNICEF για τα παιδιά σε Συρία και Υεμένη

20 Απριλίου 2012

Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα για τη συνεχιζόμενη ταλαιπωρία των παιδιών που πλήττονται από την κρίση στη Συρία και ζητά επιπλέον κονδύλια για την αντιμετώπιση των αναγκών των παιδιών της Συρίας που έχουν τώρα καταφύγει στην Ιορδανία, το Λίβανο και την Τουρκία.

Έκκληση UNICEF για τα παιδιά στο Σαχέλ της Αφρικής

11 Απριλίου 2012

Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν από πείνα
Έκκληση απευθύνει η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF για τα παιδιά στο Σαχέλ. Ένα εκατομμύριο παιδιά κινδυνεύουν άμεσα από υποσιτισμό, ενώ πάνω από 13 εκατομμύρια άνθρωποι στην περιοχή θα χρειαστούν βοήθεια μέσα στο 2012.

Πάνω από 8.000.000 άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια στο Κέρας της Αφρικής.

11 Απριλίου 2012

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, η κατάσταση στο Κέρας της Αφρικής γίνεται ολοένα και πιο ανησυχητική. Πάνω από 8 εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται επείγουσα βοήθεια.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 - Ραδιομαραθώνιος Αγάπης UNICEF

04 Απριλίου 2012

Μεγάλη εκστρατεία για τον εμβολιασμό των παιδιών
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διεξάγει μια μεγάλη εκστρατεία για να υποστηριχθούν τα προγράμματα εμβολιασμών για τα παιδιά, ιδιαίτερα στις φτωχότερες χώρες, ώστε να σωθούν χιλιάδες παιδικές ζωές και να συνεχισθεί η πορεία προόδου που έχει χαραχθεί τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι να μην χάνεται καμία παιδική ζωή από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν.

Έκθεση UNICEF "Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012" - Ραδιομαραθώνιος 2012

03 Απριλίου 2012

Εκστρατεία και Ραδιομαραθώνιος για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον Κόσμο.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε για πρώτη φορά την Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012» που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Αρχείο Νέων