Χειμωνιάτικη Συλλογή Καρτών και Δώρων UNICEF 2011-2012

30 Νοεμβρίου 2011

Κάρτες και δώρα γεμάτα ζωή - Ενωμένοι για τα παιδιά
Με εμπνευσμένες συλλογές καρτών και δώρων που αντανακλούν το αληθινό πνεύμα προσφοράς των Χριστουγέννων, η UNICEF ξεκινά την Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία της και έχει ως κεντρικό σύνθημα «Κάρτες γεμάτες ζωή».

1 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα AIDS

30 Νοεμβρίου 2011

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS - Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για το AIDS (UNAIDS) και η UNICEF, παρουσιάζουν κοινή έκθεση προόδου που αξιολογεί μέχρι το τέλος του 2010, την πρόσβαση σε παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας, για την πρόληψη, θεραπεία, φροντίδα και υποστήριξη, σχετικά με την επιδημία του AIDS, στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού - Βραβεία UNICEF 2011

16 Νοεμβρίου 2011

Η UNICEF, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου), επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, απένειμε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου, τα Βραβεία UNICEF 2011 σε σχολεία της χώρας και σε προσωπικότητες για τη σημαντική συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Τα παιδιά ιδιαίτερα ευάλωτα στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

14 Νοεμβρίου 2011

Σύμφωνα με έκθεση της UNICEF για το πόσο ευάλωτα είναι τα παιδιά στην κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις των καταστροφών στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας και του Ειρηνικού, τα παιδιά θα είναι μεταξύ εκείνων που πλήττονται περισσότερο.

Αναγνώριση των δύο πρώτων ελληνικών νοσοκομείων ως "Φιλικά προς τα Βρέφη"

04 Νοεμβρίου 2011

Σε ειδική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα, η UNICEF απένειμε ειδικά βραβεία στα νοσοκομεία «ΑΤΤΙΚΟΝ» και Π.Γ.Ν. ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» τα οποία αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως τα δύο πρώτα Νοσοκομεία Φιλικά προς τα Βρέφη στη χώρα μας.

Αρχείο Νέων