100 μέρες λιμού στη Σομαλία

31 Οκτωβρίου 2011

Η UNICEF και οι συνεργάτες της αγωνίζονται για την πρόληψη δεύτερου κύματος θανάτων στο Κέρας της Αφρικής. Εκατό μέρες από την ανακήρυξη λιμού σε περιοχές της νότιας Σομαλίας, η UNICEF και οι συνεργάτες της καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί ένα δεύτερο και εν δυνάμει πιο θανατηφόρο κύμα θανάτων από τις ασθένειες μέσα σε ένα περιβάλλον συγκρούσεων.

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2011, 1 - 7 Νοεμβρίου

21 Οκτωβρίου 2011

Με την ευκαιρία της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ενώνει τη φωνή της με άλλους παγκόσμιους φορείς και συνεργάτες σε μια κοινή έκκληση για να περάσει το μήνυμα για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού στο ευρύ κοινό, με στόχο οι νέοι άνθρωποι τόσο στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όσο και στις πιο αναπτυγμένες χώρες να κατανοήσουν τη σημασία του μητρικού θηλασμού πριν γίνουν γονείς.

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου - Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας

14 Οκτωβρίου 2011

Η φτώχεια αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στερεί από τα παιδιά όλες τις ικανότητες που χρειάζονται για να επιβιώσουν και ν' αναπτυχθούν και είναι η κύρια αιτία εκατομμυρίων θανάτων παιδιών κάθε χρόνο. Τα κάνει ευάλωτα στις ασθένειες, την εκμετάλλευση, την κακομεταχείριση, τη βία, τις διακρίσεις και τον στιγματισμό.

Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δικτύου Ε.Κ.Ε. και Ελληνικής Επιτροπής UNICEF

13 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (Ε.Κ.Ε.), σε μια προσπάθεια να συμβάλουν πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων, συνεχώς εντεινόμενων κοινωνικών προβλημάτων παγκόσμια, αλλά και στη χώρα μας, προχώρησαν στην υπογραφή ενός συμφώνου συνεργασίας που θα επιτρέψει στους δύο φορείς να συντονίσουν και να ενισχύσουν τις κοινές τους προσπάθειες.

Βήματα για τη Ζωή. Μια συνεργασία με τη UNICEF προς όφελος των παιδιών

12 Οκτωβρίου 2011

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ανακοινώνει μια νέα συνεργασία και ευγενική χορηγία που διαμορφώθηκε προς όφελος των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Πρόκειται για την έκδοση «Βήματα για τη Ζωή: Πρόγραμμα Ατομικών και Κοινωνικών Δεξιοτήτων για το Νηπιαγωγείο», που αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα παρέμβασης που περιλαμβάνει το εγχειρίδιο για τον εκπαιδευτικό, το δομημένο οδηγό μαθημάτων, καθώς και συνοδευτικό εκπαιδευτικό υλικό.

Δήλωση UNICEF σχετικά με την επιδείνωση της κατάστασης για τα παιδιά στην Υεμένη

06 Οκτωβρίου 2011

«Η UNICEF εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το ότι παιδιά βρίσκονται ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά στην Υεμένη και καλεί όλα τα αντιμαχόμενα μέρη να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αμάχων, κυρίως γυναικών και παιδιών. Τουλάχιστον 94 παιδιά σκοτώθηκαν και 240 τραυματίστηκαν από πυροβόλα όπλα ή οβίδες στην Υεμένη από την έναρξη της πολιτικής αναταραχής τη χρονιά αυτή...

Αρχείο Νέων