12.000 λιγότερα παιδιά πεθαίνουν καθημερινά το 2010 από ότι το 1990

15 Σεπτεμβρίου 2011

Ο αριθμός των παιδιών κάτω των πέντε ετών που πεθαίνουν κάθε χρόνο μειώθηκε από πάνω από 12 εκατομμύρια το 1990, σε 7,6 εκατομμύρια το 2010, ανακοίνωσαν σήμερα η UNICEF και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, δίνοντας στη δημοσιότητα τις τελευταίες εκτιμήσεις για την παιδική θνησιμότητα παγκοσμίως.

Η UNICEF καταδικάζει την επίθεση σε παιδιά σε σχολικό λεωφορείο

14 Σεπτεμβρίου 2011

13 Σεπτεμβρίου 2011 - Οι αναφορές για τη σκόπιμη επίθεση από ενόπλους σε σχολικό λεωφορείο στην Πεσαβάρ, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας παιδιά, έχουν συγκλονίσει τη UNICEF στο Πακιστάν.

Κουπόνια διατροφής και οικονομική βοήθεια για παιδιά και οικογένειες στη νότια Σομαλία

13 Σεπτεμβρίου 2011

Η UNICEF ξεκινά διανομή κουπονιών διατροφής και πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται σε ανάγκη στη νότια Σομαλία.

Η UNICEF προσπαθεί στο Κέρας της Αφρικής να στείλει στο σχολείο περισσότερα παιδιά.

12 Σεπτεμβρίου 2011

Καθώς μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά αυτή την εβδομάδα στις χώρες που πλήττονται από τη συνεχιζόμενη ξηρασία στο Κέρας της Αφρικής, η UNICEF επιταχύνει τις προσπάθειές της για να βοηθήσει τα παιδιά να επωφεληθούν πλήρως από την εκπαίδευση.

Ο Youssou N'Dour κάνει έκκληση για τα παιδιά στο Κέρας της Αφρικής

07 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Πρεσβευτής Καλής Θέλησης της UNICEF Youssou N'Dour κάνει έκκληση στους ηγέτες να σκύψουν στα βάσανα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά που πλήττονται από την κρίση στο Κέρας της Αφρικής.

Σε λιμό τα παιδιά στη Σομαλία

06 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η UNICEF, η κατάσταση στη Σομαλία εξελίσσεται από επισιτιστική κρίση σε μια κρίση επιβίωσης των παιδιών. Λιμός έχει ανακηρυχθεί σε 6 περιοχές στη νότια Σομαλία. 750.000 άνθρωποι έχουν πληγεί από την πείνα και διατρέχουν κίνδυνο να πεθάνουν κατά τους προσεχείς μήνες αν μείνουν χωρίς επαρκή βοήθεια.

Μεγάλο Bazaar UNICEF και έκθεση φωτογραφίας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα

01 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινά η νέα Σχολική Εκστρατεία UNICEF 2011
Τα σχολεία ανοίγουν και πάλι και η UNICEF προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα που θα μετατραπούν σε πολύτιμη βοήθεια για τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά στον κόσμο.

Αρχείο Νέων