Η σωτηρία των παιδιών στη Σομαλία πρώτη προτεραιότητα

29 Ιουλίου 2011

Πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά έχουν ανάγκη από άμεσες παρεμβάσεις βοηθείας
«Τα παιδιά της νότιας Σομαλίας χρειάζονται απεγνωσμένα τη βοήθειά μας. Πάρα πολλά έχουν ήδη πεθάνει και πολλά άλλα βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο αν δεν δράσουμε τώρα», δήλωσε η Rozanne Chorlton, Εκπρόσωπος της UNICEF στη Σομαλία.

Λιμός στη Σομαλία

20 Ιουλίου 2011

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοινώνουν σήμερα λιμό σε δυο περιοχές της Νότιας Σομαλίας στο Νότιο Bakool και στο κάτω Shabelle. Σχεδόν το μισό του πληθυσμού - 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι - βρίσκονται σε κρίση εκ των οποίων 2,8 εκατομμύρια στο Νότο. Η συνεχής ξηρασία έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια, επιπλέον η συνεχής διαμάχη έχει καταστήσει πολύ δύσκολο για τους οργανισμούς αρωγής να λειτουργήσουν και να προσεγγίσουν της κοινότητες ιδιαίτερα στο νότο.

H UNICEF μεταφέρει προμήθειες έκτακτης ανάγκης στη Νότια Σομαλία

15 Ιουλίου 2011

Η UNICEF μεταφέρει είδη διατροφής για έκτακτες ανάγκες και εξοπλισμό για την παροχή νερού, στην περιοχή Baidoa στη νότια Σομαλία, στα πλαίσια των ανθρωπιστικών της παρεμβάσεων για να βοηθήσει τα παιδιά που πλήττονται από την ξηρασία στη Σομαλία.

Ψήφισμα Συμβουλίου Ασφαλείας για την προστασία σχολείων και νοσοκομείων

13 Ιουλίου 2011

Η UNICEF καλωσορίζει την ομόφωνη έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ του ψηφίσματος 1998, το οποίο αναγνωρίζει τα σχολεία και τα νοσοκομεία ως ασφαλή καταφύγια για τα παιδιά. Το ψήφισμα διακηρύσσει προς όλες τις πλευρές ότι θα υπάρχει λογοδοσία για επιθέσεις σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Αρχείο Νέων