16 Ιουνίου, Ημέρα του Παιδιού της Αφρικής

16 Ιουνίου 2010

«Σχεδιάζοντας και επενδύοντας για τα παιδιά, η συλλογική μας ευθύνη.»
Πολλά από τα εκατομμύρια των παιδιών στην Αφρική που δε θα ζήσουν να δουν τα πέμπτα τους γενέθλια, θα μπορούσαν να σωθούν με μεγαλύτερες επενδύσεις σε βασικές υπηρεσίες υγείας και υποδομές.

Η UNICEF εργάζεται ώστε να γίνει το Παγκόσμιο Κύπελλο μια Νίκη για τα Παιδιά

11 Ιουνίου 2010

Η UNICEF και οι συνεργάτες της ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κάνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 μια νίκη για τα παιδιά. Με μια σειρά από συνεργασίες και προγράμματα γύρω από το μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, αξιοποιεί τη δύναμη του αθλητισμού για να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών.

Εντείνονται οι προσπάθειες για εξάλειψη των χειρότερων μορφών παιδικής εργασίας

10 Ιουνίου 2010

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας που εορτάζεται στις 12 Ιουνίου 2010, είναι ειδικά αφιερωμένη τη χρονιά αυτή στην επείγουσα αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν οι χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας, να επιταχυνθούν σχετικές πρωτοβουλίες και να ενσωματωθεί το ζήτημα της παιδικής εργασίας στις στρατηγικές για τη μείωση της φτώχειας, την κοινωνική προστασία και την εκπαίδευση.

Μηδενική ανοχή στον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό και την παιδική εκμετάλλευση

09 Ιουνίου 2010

Η UNICEF επικροτεί την αποφασιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας να δώσει τέλος στον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό.
Η UNICEF συνεχάρη τη βιομηχανία τουρισμού και φιλοξενίας της Νοτίου Αφρικής για τη σημαντική της δέσμευση να θέσει τέλος στον παιδικό σεξουαλικό τουρισμό, καθώς ηγετικά στελέχη της υπέγραψαν τον Τουριστικό Κώδικα Δεοντολογίας για την Παιδική Προστασία

Καλοκαιρινή Συλλογή UNICEF 2010

08 Ιουνίου 2010

Καλωσορίζουμε το καλοκαίρι σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2010 - 5 Ιουνίου

04 Ιουνίου 2010

Η UNICEF σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, προσκαλούν τους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων να πάρουν μέρος σε ένα πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σχεδίου και αρθρογραφίας.

Κόκκινη κάρτα στην Παιδική Εκμετάλλευση από τη UNICEF στη Νότιο Αφρική

01 Ιουνίου 2010

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010 στη Νότιο Αφρική η UNICEF σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς υποστηρίζει προσπάθειες για την ανάπτυξη και εφαρμογή μέτρων για την πρόληψη και ελάττωση πιθανών κρουσμάτων κακοποίησης, εκμετάλλευσης και παράνομης διακίνησης και εμπορίας παιδιών, κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Αρχείο Νέων