Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας 2010

23 Απριλίου 2010

Την Κυριακή 25 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ελονοσίας 2010, θα απομένουν μόνο 250 ημέρες για την επίτευξη του στόχου που έθεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ώστε όλες οι ενδημικές στην ελονοσία χώρες να επιτύχουν καθολική κάλυψη με βασικές παρεμβάσεις ελέγχου της ελονοσίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Διεθνής Ημέρα της Γης - 22 Απριλίου

21 Απριλίου 2010

Ας φτιάξουμε ένα πιο υγιή πλανήτη για τα παιδιά. Η Διεθνής Ημέρα της Γης που ξεκίνησε να εορτάζεται πριν από 40 χρόνια αποτελεί μια συλλογική έκφραση της επιθυμίας του κόσμου για τη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης και ανθρώπινης κοινωνίας.

Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους 2010

15 Απριλίου 2010

Πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF για τα Δικαιώματα των Παιδιών
Με κεντρικό θέμα «Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου» ανακοινώνεται από την Ελληνική Επιτροπή της UNICEF η έναρξη του εκπαιδευτικού προγράμματος «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ & ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Έκθεση για το νερό και υγιεινή στα σχολεία και έκκληση για δράση

09 Απριλίου 2010

Η έλλειψη νερού και υγιεινής στα σχολεία επηρεάζει την εκπαίδευση των παιδιών και απειλεί τη ζωή τους
Η UNICEF και οι συνεργάτες της απευθύνουν έκκληση για το νερό και την υγιεινή στα σχολεία
Σε 60 χώρες στον αναπτυσσόμενο κόσμο, πάνω από τα μισά από τα πρωτοβάθμια σχολεία δεν διαθέτουν επαρκή παροχή νερού ενώ σχεδόν τα δύο τρίτα δεν διαθέτουν επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής,

Αρχείο Νέων