Έκθεση προόδου της UNICEF για την εκστρατεία Ενωθείτε για τα Παιδιά, Ενωθείτε κατά του AIDS

30 Νοεμβρίου 2009

Έκθεση προόδου που δημοσιεύει η UNICEF με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας AIDS επισημαίνει πως η έγκαιρη διάγνωση στα βρέφη έχει γίνει τώρα προτεραιότητα και είναι τώρα διαθέσιμη σε περισσότερα παιδιά από ποτέ. Αντιρετροϊκές συνταγές για την πρόληψη της μετάδοσης από μητέρα σε παιδί τώρα φθάνουν στο 45% των οροθετικών εγκύων γυναικών παγκοσμίως.

Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο στην 20η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

19 Νοεμβρίου 2009

Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και η UNICEF, θέλοντας να τιμήσει την ξεχωριστή αυτή Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού (Παρασκευή 20 Νοεμβρίου) βράβευσε σε ειδική τελετή στη Στοά του Βιβλίου τα καλύτερα σχολεία της χώρας για τη συμβολή τους στην προώθηση των Δικαιωμάτων των Παιδιών.

Σε κίνδυνο οι μελλοντικές γενιές αν δεν αντιμετωπιστεί ο υποσιτισμός

11 Νοεμβρίου 2009

Σχεδόν 200 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών στον αναπτυσσόμενο κόσμο είναι καχεκτικά (δηλαδή πολύ κοντά για την ηλικία τους) ως αποτέλεσμα χρόνιου μητρικού και παιδικού υποσιτισμού, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δημοσιεύεται σήμερα με τίτλο «Παρακολουθώντας την Πρόοδο στην Παιδική και Μητρική Ανάπτυξη».

Χειμερινή Συλλογή "Κάρτες & Δώρα UNICEF" 2009-2010

02 Νοεμβρίου 2009

«Στείλτε μια κάρτα γεμάτη ζωή» το κεντρικό σύνθημα της 60ης επετείου της κάρτας UNICEF. Με εμπνευσμένες συλλογές καρτών και δώρων που αντανακλούν το αληθινό πνεύμα προσφοράς των Χριστουγέννων, η UNICEF ξεκινά την Χριστουγεννιάτικη εκστρατεία της που συμπίπτει φέτος με την 60η επέτειο της κάρτας UNICEF.

Αρχείο Νέων