Ασφαλέστερα σχολεία και νοσοκομεία ζητούν Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και UNICEF

18 Ιουνίου 2009

Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και η UNICEF απηύθυναν έκκληση σήμερα στα κράτη να ενισχύσουν τα μέτρα μείωσης κινδύνου σε τέσσερις βασικούς τομείς, ώστε τα συστήματα εκπαίδευσης και υγείας να είναι ικανά να ανταπεξέλθουν σε καταστροφές, συμπεριλαμβανόμενων των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή.

Επείγουσα δράση για την προστασία των παιδιών από τις συνέπειες των πολέμων

17 Ιουνίου 2009

Με κοινή τους ανακοίνωση η UNICEF και το Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά και τις Ένοπλες Συρράξεις παρουσίασαν τη 10ετή Στρατηγική Αναθεώρηση της Μελέτης Graca Machel, καλώντας κυβερνήσεις, οργανώσεις του ΟΗΕ και την πολιτισμένη κοινωνία να πολλαπλασιάσουν επειγόντως τις προσπάθειες για την προστασία όλων των παιδιών που πλήττονται από ένοπλες συρράξεις.

Καλοκαιρινή Συλλογή UNICEF 2009

16 Ιουνίου 2009

Το καλοκαίρι έφτασε φορτωμένο αναμνήσεις και εικόνες των παιδικών μας χρόνων! Στιγμές ανεμελιάς, ξεκούρασης και παιχνιδιού πλημμυρίζουν την ψυχή μας. Στιγμές και αναμνήσεις που εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο δε θα ζήσουν και δε θα δημιουργήσουν ποτέ.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής πλήττουν κυρίως τα παιδιά

02 Ιουνίου 2009

5 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2009. Κάθε χρόνο, για την επόμενη δεκαετία, 175 εκατομμύρια παιδιά θα πλήττονται από αιφνίδιες κλιματικές καταστροφές ενώ η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και άλλες αιτίες αναμένεται να αυξήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που θα εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να γίνουν πρόσφυγες.

Αρχείο Νέων