38 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν λόγω έλλειψης ιωδίου στο αλάτι του φαγητού τους

26 Ιουνίου 2008

Έκθεση της UNICEF για την ιωδιοπενία επισημαίνει ότι 38 εκατομμύρια παιδιά κινδυνεύουν λόγω έλλειψης ιωδίου στο αλάτι του φαγητού τους.

Ανακοίνωση UNICEF για τις συνεχιζόμενες απαγωγές, βασανιστήρια και βιασμούς παιδιών σε όλο τον κόσμο

23 Ιουνίου 2008

Η UNICEF ανησυχεί βαθύτατα από τις όλο και περισσότερες αναφορές αρπαγών και απαγωγών παιδιών από παράνομες συμμορίες και ένοπλες ομάδες, ιδιαίτερα σε χώρες που πλήττονται από βία. Σε πολλές περιπτώσεις οι απαγωγές αυτές γίνονται ατιμώρητα.

Ο ένας στους δύο πρόσφυγες είναι παιδί

18 Ιουνίου 2008

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου) η UNICEF επισημαίνει ότι το 50% όλων των προσφύγων είναι παιδιά ενώ το 80% των εσωτερικά εκτοπισμένων πληθυσμών είναι παιδιά ή γυναίκες.

Εκπαίδευση: Η απάντηση της UNICEF κατά της παιδικής εργασίας

11 Ιουνίου 2008

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παιδικής Εργασίας 2008 - Πέμπτη 12 Ιουνίου - η UNICEF επισημαίνει πως κάθε παιδί έχει δικαίωμα να προστατεύεται από οικονομική εκμετάλλευση και εργασία σε μέρη ή συνθήκες που βλάπτουν την υγεία του ή παρενοχλούν την εκπαίδευσή του.

Η UNICEF απονέμει βραβεία για την προστασία του περιβάλλοντος

04 Ιουνίου 2008

Στο cafe του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ, πραγματοποιήθηκε από τη UNICEF και τον εκπαιδευτικό όμιλο ΙΕΚ ΑΚΜΗ η απονομή των βραβείων σε προσωπικότητες, φορείς και νέους για τη συνεισφορά τους στην προστασία του περιβάλλοντος με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2008.

Αρχείο Νέων