ΤΕΕ Κωφών-Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής

«Μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και στη Νοηματική Γλώσσα»

ΤΕΕ Κωφών-Βαρηκόων Αγ. ΠαρασκευήςΤο ΤΕΕ Κωφών & Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής ανακηρύχθηκε επίσημα από τη UNICEF δια της Αντιπροέδρου της Ελληνικής Επιτροπής, κας Σοφίας Τζιτζίκου, Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών, στα πλαίσια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 2013 στο χώρο του σχολείου.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και στη Νοηματική Γλώσσα.

Μαθητές, πολλοί απ' αυτούς αλλοδαποί και από χαμηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα, που και οι ίδιοι αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, στέλνουν μηνύματα αισιοδοξίας και αλτρουϊσμού. «Τίποτα, ούτε η έλλειψη ακοής μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας. Η ζωή μπορεί να γίνει ωραία για όλους μας, αρκεί να το θέλουμε», μας λένε οι μαθητές του ΤΕΕ Κωφών & Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής, μαζί με τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Ευταξία Ελένη και Νίκο Ίσαρη και τη Διευθύντρια, κα Μαρία Χαϊκάλη.

Συστηματικά, με ενθουσιασμό, επιμέλεια, αγάπη και φροντίδα, καθόλη τη σχολική χρονιά 2012-2013, οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του ΤΕΕ Κωφών & Βαρηκόων Αγ. Παρασκευής αφιέρωσαν αρκετό χρόνο και μέσα από διάφορα μαθήματα, διέτρεξαν το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Προσέγγισαν το έργο της UNICEF, μέσα από δραστηριότητες βιωματικού και ενημερωτικού χαρακτήρα.

Επίσης, μέσα από την ανάλυση παραμυθιών, προσέγγισαν τα δικαιώματα των παιδιών, τα οποία και παρουσίασαν στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου, μέσω θεατρικής παράστασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια αναμνηστική φωτογραφία, όπου όλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και επίσημοι εκφράζουν τη UNICEF στη Νοηματική Γλώσσα.

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

μητρικός θηλασμόςπαιδιά με αναπηρίεςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣμέλος της UNICEFσχολεία υπερασπιστέςΝεπάλρατσισμόςΣερβίακλιματική αλλαγήπαιδιά πρόσφυγεςεκπαίδευση κοριτσιώνεμβολιασμοίUNICEF και Ολυμπιακόςδιεθνείς πρωτοβουλίεςραδιομαραθώνιος UNICEFστρατολόγηση παιδιώνδίκτυα προστασίας των παιδιώνχολέραιός Ζίκαεπείγουσες ανάγκεςιλαράΟλυμπιακή Εκεχειρίαπαιδική επιβίωσηγυναίκες-κορίτσιαπαιδική προστασίαφτώχειαδιατροφήπνευμονίαπολιομυελίτιδαισότητα των φύλωνληξιαρχική καταγραφήανάπτυξη για τα παιδιάκάρτες και δώρα UNICEFΕλλάδαπρεσβευτές UNICEFνερό και υγιεινήΣουδάνβίαεταιρική κοινωνική ευθύνηΝονός της UNICEFΥεμένηεκδηλώσειςπαιδιά στην ΕλλάδαΦιλιππίνεςεκπαίδευσηπαιδιά πολέμουΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαδιάρροιαΣυρίατηλεμαραθώνιος UNICEFΤσαντΟυκρανίαΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΒραζιλίαAIDSΣομαλίαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΝιγηρίαέκθεση UNICEFΙράκΑϊτήΝίγηραςμητέραΓάζαυποστηρικτές UNICEFελονοσίαπεριβάλλονπαιδική εκμετάλλευσηαθλητισμός και σπορεθελοντές UNICEFαντιμετώπιση του AIDSέμπολαυποσιτισμόςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουναληθινές ιστορίεςδικαιώματα του παιδιού

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Δ121

Αρχείο Νέων