Τα σχολεία στη Συρία αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια

Τα σχολεία στη Συρία αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια
Στις 29 Ιανουαρίου 2017, στη Συρία, η Nour, 8 ετών, πηγαίνει στην τρίτη τάξη κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων του δευτέρου εξαμήνου στο σχολείο Kheir Eddine Al-Asadi στο ανατολικό Χαλέπι.

Καθώς η ένταση της βίας μειώνεται, τα παιδιά επιστρέφουν πίσω στο σχολείο με την υποστήριξη της UNICEF.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η UNICEF υποστήριξε την επαναλειτουργία 23 δημοτικών σχολείων στις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου, επιτρέποντας σε σχεδόν 6.500 παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο.

Η UNICEF παρείχε σχολικά είδη, ανέπτυξε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα μάθησης και εκπαίδευσε δασκάλους ώστε να βοηθήσει εκτοπισμένα παιδιά να καλύψουν τη διαφορά μηνών και ετών εκπαίδευσης που έχουν χάσει. Δέκα προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας έχουν επίσης στηθεί.

Ένα επείγον πρόγραμμα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει για να ενημερώνονται τα παιδιά και οι οικογένειες για τους κινδύνους μη εκραγέντων πυρομαχικών που έχουν μείνει από τον πόλεμο. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε 50.000 παιδιά. Ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες στήριξης έχουν παρασχεθεί σε 35.000 παιδιά σε καταφύγια και άλλες τοποθεσίες, για να τα βοηθήσουν να ανακάμψουν από τη φρίκη που έζησαν.

Η UNICEF παρείχε «σχολεία σε ένα κουτί» και σετ αναψυχής για 90.000 παιδιά στην Ιντλίμπ και στις δυτικές αγροτικές περιοχές του Χαλεπίου. Από μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης υποστηριζόμενα από τη UNICEF επωφελήθηκαν280 δάσκαλοι.

«Να φέρουμε τα παιδιά πίσω στη μάθηση είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μας», δήλωσε η Hanaa Singer, Εκπρόσωπος της UNICEF στη Συρία. «Το σχολείο παρέχει στα παιδιά μια πολύ αναγκαία αίσθηση καθημερινότητας και τους προσφέρει ένα μέρος για να μάθουν, να παίξουν, να γιατρευτούν και να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία.»

Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει. Υπολογίζεται ότι 1,7 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία βρίσκονται εκτός σχολείου.

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Ελλάδαπαιδική προστασίαΒοσνία-Ερζεγοβίνηνερό και υγιεινήραδιομαραθώνιος UNICEFεμβολιασμοίμητρικός θηλασμόςιλαράπολιομυελίτιδαυποστηρικτές UNICEFμέλος της UNICEFστρατολόγηση παιδιώνδιεθνείς πρωτοβουλίεςπρεσβευτές UNICEFΣερβίαΣομαλίαεκδηλώσειςκλιματική αλλαγήαντιμετώπιση του AIDSπαιδιά στην ΕλλάδαέμπολαΟυκρανίααθλητισμός και σπορπαιδική εκμετάλλευσηΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΑϊτήΝονός της UNICEFΒραζιλίαΣυρίαχολέραιός ΖίκαΙράκΟλυμπιακή Εκεχειρίαπεριβάλλοναληθινές ιστορίεςπνευμονίαΝεπάλελονοσίαΓάζαδιατροφήδίκτυα προστασίας των παιδιώνυποσιτισμόςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΣουδάνφτώχειαρατσισμόςπαιδιά πολέμουΕυρωπαϊκή Ένωσηεκπαίδευση κοριτσιώνΦιλιππίνεςληξιαρχική καταγραφήΝίγηραςΝιγηρίαπαιδική επιβίωσητηλεμαραθώνιος UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςμητέραεταιρική κοινωνική ευθύνηέκθεση UNICEFεπείγουσες ανάγκεςδιάρροιακάρτες και δώρα UNICEFπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣανάπτυξη για τα παιδιάAIDSισότητα των φύλωνUNICEF και Ολυμπιακόςβίαδικαιώματα του παιδιούΥεμένηγυναίκες-κορίτσιαεκπαίδευσηεθελοντές UNICEFσχολεία υπερασπιστέςπαιδιά πρόσφυγες

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

JEEP 4X4

Αρχείο Νέων