Τα σχολεία στη Συρία αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια

Τα σχολεία στη Συρία αναδύονται μέσα από τα συντρίμμια
Στις 29 Ιανουαρίου 2017, στη Συρία, η Nour, 8 ετών, πηγαίνει στην τρίτη τάξη κατά την πρώτη ημέρα των μαθημάτων του δευτέρου εξαμήνου στο σχολείο Kheir Eddine Al-Asadi στο ανατολικό Χαλέπι.

Καθώς η ένταση της βίας μειώνεται, τα παιδιά επιστρέφουν πίσω στο σχολείο με την υποστήριξη της UNICEF.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, η UNICEF υποστήριξε την επαναλειτουργία 23 δημοτικών σχολείων στις ανατολικές περιοχές του Χαλεπίου, επιτρέποντας σε σχεδόν 6.500 παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο.

Η UNICEF παρείχε σχολικά είδη, ανέπτυξε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα μάθησης και εκπαίδευσε δασκάλους ώστε να βοηθήσει εκτοπισμένα παιδιά να καλύψουν τη διαφορά μηνών και ετών εκπαίδευσης που έχουν χάσει. Δέκα προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας έχουν επίσης στηθεί.

Ένα επείγον πρόγραμμα ενημέρωσης έχει ξεκινήσει για να ενημερώνονται τα παιδιά και οι οικογένειες για τους κινδύνους μη εκραγέντων πυρομαχικών που έχουν μείνει από τον πόλεμο. Μέχρι στιγμής, το πρόγραμμα έχει φτάσει σε 50.000 παιδιά. Ψυχοκοινωνικές δραστηριότητες στήριξης έχουν παρασχεθεί σε 35.000 παιδιά σε καταφύγια και άλλες τοποθεσίες, για να τα βοηθήσουν να ανακάμψουν από τη φρίκη που έζησαν.

Η UNICEF παρείχε «σχολεία σε ένα κουτί» και σετ αναψυχής για 90.000 παιδιά στην Ιντλίμπ και στις δυτικές αγροτικές περιοχές του Χαλεπίου. Από μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης υποστηριζόμενα από τη UNICEF επωφελήθηκαν280 δάσκαλοι.

«Να φέρουμε τα παιδιά πίσω στη μάθηση είναι μία από τις βασικές προτεραιότητές μας», δήλωσε η Hanaa Singer, Εκπρόσωπος της UNICEF στη Συρία. «Το σχολείο παρέχει στα παιδιά μια πολύ αναγκαία αίσθηση καθημερινότητας και τους προσφέρει ένα μέρος για να μάθουν, να παίξουν, να γιατρευτούν και να επανασυνδεθούν με την παιδική τους ηλικία.»

Υπάρχει πολύ περισσότερη δουλειά να γίνει. Υπολογίζεται ότι 1,7 εκατομμύρια παιδιά στη Συρία βρίσκονται εκτός σχολείου.

 

Όποιος επιθυμεί μπορεί να υποστηρίξει τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

φτώχειαπαιδική προστασίαπαιδική εκμετάλλευσηέκθεση UNICEFρατσισμόςμητρικός θηλασμόςέμπολαεπείγουσες ανάγκεςεταιρική κοινωνική ευθύνηΙράκΦιλιππίνεςΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΣυρίαΥεμένηΝιγηρίατηλεμαραθώνιος UNICEFκλιματική αλλαγήεκπαίδευσηΣομαλίααθλητισμός και σπορΒραζιλίαΣουδάνεκπαίδευση κοριτσιώνπνευμονίαπαιδιά πρόσφυγεςπαιδιά πολέμουUNICEF και ΟλυμπιακόςΕλλάδαΟυκρανίαπαιδιά με αναπηρίεςχολέραδιατροφήμητέραΣερβίαυποστηρικτές UNICEFπεριβάλλονπολιομυελίτιδαΤσαντδικαιώματα του παιδιούαληθινές ιστορίεςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουννερό και υγιεινήΝεπάλραδιομαραθώνιος UNICEFυποσιτισμόςπαιδιά στην Ελλάδαελονοσίαπαιδική επιβίωσηΑϊτήΓάζαβίαμέλος της UNICEFδιεθνείς πρωτοβουλίεςΝονός της UNICEFσχολεία υπερασπιστέςκάρτες και δώρα UNICEFεθελοντές UNICEFΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαιός ΖίκαεμβολιασμοίAIDSαντιμετώπιση του AIDSΕυρωπαϊκή Ένωσηισότητα των φύλωνδίκτυα προστασίας των παιδιώνδιάρροιαληξιαρχική καταγραφήπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣστρατολόγηση παιδιώνιλαράγυναίκες-κορίτσιαεκδηλώσειςΝίγηραςπρεσβευτές UNICEFανάπτυξη για τα παιδιάΒοσνία-Ερζεγοβίνη

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Κουδουνίστρα

Αρχείο Νέων