Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν 2018

Λογότυπο Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού 2018

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών
«Να σας γνωρίσω τους φίλους μου τα παιδιά του κόσμου»

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων πραγματοποιεί το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους, το 2018».

Αυτή τη χρονιά σας προσκαλούμε να αναδείξουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου) δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές σας να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές των Δικαιωμάτων τους. Να πάρουν τον πρώτο λόγο μέσα από τη συμμετοχή τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που προωθεί τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Οι μαθητές με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν δημιουργικά, να αναπτύξουν τη φαντασία τους, τις απόψεις τους και τα συναισθήματά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους. Ένα πρόγραμμα που τους βοηθάει να αναγνωρίσουν την αξία της συνεργασίας και της αρμονικής λειτουργίας μέσα στην ομάδα, του σεβασμού προς τον άλλον, τον πρόσφυγα, τον μετανάστη, το διαφορετικό. Μπορεί να συμβάλλει επίσης αποφασιστικά στην καταπολέμηση φαινομένων εκφοβισμού (bullying), ξενοφοβίας και ρατσισμού.

Οι μαθητές των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων, των πρώτων τάξεων του Δημοτικού καλούνται να δημιουργήσουν με ομαδικές εργασίες μια αφίσα. Οι μαθητές της τρίτης και της τετάρτης Δημοτικού ένα παραμύθι και οι μαθητές της πέμπτης και της έκτης ένα βιβλίο με λόγια και εικόνες ή μια εφημερίδα για τα δικαιώματά τους και τι ζητούν από τους μεγάλους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους μας. Θα προηγηθεί ενημέρωση από τους εκπαιδευτικούς, πάνω στις αρχές και το περιεχόμενο της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Τα καλύτερα έργα των παιδιών θα βραβευθούν από Ειδική Επιτροπή και θα εκτεθούν σε έκθεση στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού στο www.unicef.gr/convention

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα που ακολουθεί.

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής των έργων από τα σχολεία στη UNICEF (Δ/νση: Α. Δημητρίου 8 & Τζων Κέννεντυ 37, 16121, Καισαριανή) έως Παρασκευή 25 Μαΐου 2018.

Συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση για να λάβετε τις οδηγίες για το πρόγραμμα:

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης που υπηρετούν σε Δημόσια ή Ιδιωτικά σχολεία και Παιδικούς Σταθμούς σε όλη τη χώρα.

(τα πεδία με * είναι υποχρεωτικά)


 


Βίντεο: Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης μιλάει για το πρόγραμμα. 


Βίντεο: απονομή των βραβείων της περασμένης χρονιάς.

Ευχαριστούμε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το οπτικό υλικό.


Παραδείγματα από Σχολεία

Το Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας νομού Λάρισας, είναι ένα σχολείο μικρό, σε ένα ημιορεινό χωριό σε υψόμετρο 400μ. και συμμετείχε στο πρόγραμμα του 2011.

Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας
Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας


2ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα του 2010.

2ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου


1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα και επισκέφθηκε την έκθεση στη Στοά του Βιβλίου το Νοέμβριο του 2009.

1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου
1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου

Διαβατήριο στην ανθρωπιά

Χρήσιμο υλικό για τον εκπαιδευτικό

Αρχείο Νέων