Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν 2016

Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Δικαιώματα των Παιδιών
«Παιδιά Πρόσφυγες, Παιδιά Μετανάστες, μα πάνω απ’ όλα Παιδιά»

Η συμμετοχή των παιδιών που έλαβαν μέρος στο κορυφαίο αυτό πρόγραμμα της UNICEF για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Περισσότερα από 18.000 παιδιά ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν, πειραματίστηκαν, διαπραγματεύτηκαν έννοιες και αξίες σχετικές με τα Δικαιώματα των Παιδιών. Δε θα υπήρχε όμως το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς την αγάπη, τη στήριξη και την ανταπόκριση των φίλων εκπαιδευτικών.

Με μεγάλη μας χαρά σας ενημερώνουμε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα Παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους" έφτασε στην τρίτη και τελευταία φάση του προγράμματος.

Η UNICEF Ελλάδος θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες φίλους και συμπολίτες μας να θαυμάσουν όλες τις ομαδικές εργασίες και να δουν από κοντά τα μηνύματα που στέλνουν στην ελληνική κοινωνία οι μικροί μας φίλοι.

Για το σκοπό αυτό σε κεντρικό σημείο της Αθήνας στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου) θα λειτουργήσει Ειδική Έκθεση για τα Δικαιώματα του Παιδιού που θα φιλοξενήσει αυτές τις εργασίες. Η έκθεση υλοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού (20 Νοεμβρίου).

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 21 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου:

  • Δευτέρα 21 Νοεμβρίου: 17:00 – 21:00
  • Καθημερινά: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 21:00
  • Σάββατο: 10:00 – 14:00
  • Κυριακή: Κλειστά

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε εκπαιδευτικό πρόγραμμα τις πρωινές ώρες, διάρκειας μιας ώρας σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού που θα λειτουργήσει παράλληλα με την έκθεση στη Στοά του Βιβλίου μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 210-7255555 για να κλείσετε ραντεβού. Διαφορετικά μπορείτε να επισκεφθείτε την Έκθεση και ατομικά τις απογευματινές ώρες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας.

 


Βίντεο: Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNICEF κ. Ηλίας Λυμπέρης μιλάει για το πρόγραμμα. 


Βίντεο: απονομή των βραβείων της περασμένης χρονιάς.

Ευχαριστούμε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για το οπτικό υλικό.


Παραδείγματα από Σχολεία

Το Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας νομού Λάρισας, είναι ένα σχολείο μικρό, σε ένα ημιορεινό χωριό σε υψόμετρο 400μ. και συμμετείχε στο πρόγραμμα του 2011.

Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας
Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας Νηπιαγωγείο Μεγάλου Ελευθεροχωρίου Δήμου Ελασσόνας


2ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα του 2010.

2ο Μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου


1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου. Συμμετείχε στο πρόγραμμα και επισκέφθηκε την έκθεση στη Στοά του Βιβλίου το Νοέμβριο του 2009.

1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου
1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου