Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2017

Ξεκίνησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της UNICEF!
Ας γίνει και το δικό σας σχολείο «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών».

Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών 2016-2017
Φωτογραφία ©UNICEF/NYHQ2015-0612/Rich

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF προσκαλεί τα σχολεία να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό της Πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Με κεντρικό σύνθημα: «Δεν μένουμε απαθείς! Όλοι μαζί για τα παιδιά της γης! Φαγητό, νερό, σχολεία για όλα τα παιδιά. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό!», απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης (Προσχολική, Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Ένα πρόγραμμα που έχει κερδίσει την αγάπη αμέτρητων εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τα προβλήματα των συνομήλικών τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, η προώθηση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού και η ενίσχυση του έργου της UNICEF.

Οι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα. Παράλληλα μέσα από ευχάριστες δραστηριότητες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα βασικά δικαιώματα του παιδιού, όπως αυτά προβλέπονται στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (το δικαίωμα στην ανάπτυξη, τη διατροφή, την υγεία, την εκπαίδευση, την προστασία, την αναψυχή και το παιχνίδι).

Επίσης, μέσα από το πρόγραμμα αυτό τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα παίξουν, θα προβληματιστούν, θα μάθουν να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά, θα ενημερωθούν για το έργο της UNICEF και το πώς ζουν άλλα παιδιά στον κόσμο και το κυριότερο, θα μπορούν να λάβουν μέρος ενεργά βοηθώντας κάποια άλλα παιδιά που έχουν λιγότερες ευκαιρίες. Το πρόγραμμα αυτό καλλιεργεί αξίες και θέτει τις βάσεις για ένα κοινωνικό σχολείο, προάγει την ομαδικότητα, τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, καταπολεμά φαινόμενα όπως το σχολικό εκφοβισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις διακρίσεις.

Εκατοντάδες σχολεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και σύντομα θα παραλάβουν το σχετικό υλικό. Αλλά και όλα τα σχολεία που θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επισκεφθούν το www.unicef.gr/sch-yper και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής.

Κάθε σχολείο που θα συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα θα αναγνωριστεί από τη UNICEF ως ένα «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών» λαμβάνοντας Αναμνηστικό Δίπλωμα για τη συμμετοχή του.

Ας γίνει και το δικό σας σχολείο ένα «Σχολείο Υπερασπιστής των Παιδιών».

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Βοσνία-Ερζεγοβίνηπνευμονίαπολιομυελίτιδαανάπτυξη για τα παιδιάεμβολιασμοίτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΣερβίαστρατολόγηση παιδιώνυποσιτισμόςμητέραΣουδάνμέλος της UNICEFΤσαντεκπαίδευσηπαιδική εκμετάλλευσηεκπαίδευση κοριτσιώνΦιλιππίνεςδιεθνείς πρωτοβουλίεςΝίγηραςΣυρίαΒραζιλίακλιματική αλλαγήισότητα των φύλωνδιατροφήεπείγουσες ανάγκεςΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΝεπάλληξιαρχική καταγραφήΝονός της UNICEFβίαΑϊτήΕλλάδαUNICEF και ΟλυμπιακόςΟυκρανίαυποστηρικτές UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςσχολεία υπερασπιστέςεκδηλώσειςεταιρική κοινωνική ευθύνηελονοσίαέμπολαAIDSέκθεση UNICEFαντιμετώπιση του AIDSγυναίκες-κορίτσιααθλητισμός και σπορπαιδική προστασίαφτώχειαδικαιώματα του παιδιούΝιγηρίααληθινές ιστορίεςΣομαλίαΥεμένηπαιδική επιβίωσηκάρτες και δώρα UNICEFδίκτυα προστασίας των παιδιώνπρεσβευτές UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFμητρικός θηλασμόςνερό και υγιεινήδιάρροιαπαιδιά στην Ελλάδαπαιδιά με αναπηρίεςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΕυρωπαϊκή Ένωσηιός ΖίκαΙράκεθελοντές UNICEFρατσισμόςπαιδιά πολέμουΓάζαΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαπεριβάλλονιλαράτηλεμαραθώνιος UNICEFχολέρα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Υ7084

Αρχείο Νέων