Σχετικά με τη UNICEF

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση
Φωτογραφία ©UNICEF/HQ95-1115/Giacomo Pirozzi

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσουμε τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.

Οι Εθνικές Επιτροπές της UNICEF είναι αυτόνομες Μή Κυβερνητικές Οργανώσεις που από κοινού υποστηρίζουν το έργο της UNICEF σε σε όλο τον κόσμο.

Το έργο της UNICEF στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά του κόσμου και στα έσοδα από τις πωλήσεις των γνωστών σε όλους μας προϊόντων της UNICEF. Δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς:
  • Eκπαίδευση για τα Δικαιώματα του Παιδιού Μάθηση και διδασκαλία σχετικά με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού - τις διατάξεις και τις αρχές, καθώς την "προσέγγιση με βάση τα δικαιώματα" - με στόχο να ενδυναμωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες ώστε να αναλάβουν δράση και να θέσουν τα δικαιώματα των παιδιών σε εφαρμογή στην καθημερινή τους ζωή σε όλα τα επίπεδα.
  • Ενημέρωση Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ενημερώνει του πολίτες απευθείας με τη διάθεση ενημερωτικού υλικού αλλά και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Συλλογή Πόρων Διατηρώντας την ανεξαρτησία της, τα έσοδα της UNICEF προέρχονται αποκλειστικά από πωλήσεις προϊόντων και τις εθελοντικές συνεισφορές κρατών και ιδιωτών όπως εσείς.
  • Πωλήσεις προϊόντων - Κάρτες & δώρα UNICEF Οι κάρτες και τα δώρα UNICEF προσφέρουν ικανοποίηση σε σας που γνωρίζετε ότι στέλνετε ευχές σε αγαπημένους ανθρώπους αλλά ταυτόχρονα βοηθάτε κάποια παιδιά να ζήσουν καλύτερα.
Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοικείται από εννεαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου
Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Φελώνης
Ταμίας Θάνος Ορφανός
Μέλη
Δάφνη Βεργίδη, Ευγενία Κατούφα, Καλλιόπη Μάλφα, Νίκος Σκεντέρης, Βασίλης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επιτροπή Υποψηφιοτήτων Ε.Σ.
Πρόεδρος: Βασίλης Λουζιώτης, Μέλη: Λιλίκα Βασιλάκου, Γιώγια Σιώκου.

Η θέση όλων των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου, είναι εθελοντική και άμισθη.

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

γυναίκες-κορίτσιαUNICEF και ΟλυμπιακόςΣομαλίααθλητισμός και σπορΙράκΑϊτήπαιδιά στην Ελλάδαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΝονός της UNICEFπαιδική επιβίωσηδικαιώματα του παιδιούπεριβάλλονυποστηρικτές UNICEFνερό και υγιεινήΟλυμπιακή ΕκεχειρίαπνευμονίαέμπολαΝεπάλραδιομαραθώνιος UNICEFμητρικός θηλασμόςεθελοντές UNICEFβίασχολεία υπερασπιστέςχολέραισότητα των φύλωνιός Ζίκακλιματική αλλαγήεταιρική κοινωνική ευθύνηκάρτες και δώρα UNICEFAIDSΣουδάνπαιδιά πρόσφυγεςεπείγουσες ανάγκεςΓάζαΣερβίαστρατολόγηση παιδιώνπρεσβευτές UNICEFδιεθνείς πρωτοβουλίεςαληθινές ιστορίεςΒραζιλίαρατσισμόςπαιδιά πολέμουτηλεμαραθώνιος UNICEFΕυρωπαϊκή ΈνωσηιλαράΝιγηρίαΣυρίαφτώχειαΝίγηραςαντιμετώπιση του AIDSληξιαρχική καταγραφήΟυκρανίαπολιομυελίτιδαπαιδική εκμετάλλευσηέκθεση UNICEFμητέραελονοσίαΦιλιππίνεςεκδηλώσειςυποσιτισμόςδιάρροιαεκπαίδευση κοριτσιώνμέλος της UNICEFεκπαίδευσηπαιδική προστασίατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνεμβολιασμοίδίκτυα προστασίας των παιδιώνανάπτυξη για τα παιδιάΥεμένηΒοσνία-Ερζεγοβίνηπαιδιά με αναπηρίεςΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαδιατροφήΕλλάδα