Σχετικά με τη UNICEF

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση
Φωτογραφία ©UNICEF/HQ95-1115/Giacomo Pirozzi

Η UNICEF προάγει τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού σε κάθε της δράση. Εργαζόμαστε σε 190 χώρες και περιοχές για να κάνουμε πράξη αυτή τη δέσμευση, ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος στο να βοηθήσουμε τα πλέον ευάλωτα και περιθωριοποιημένα παιδιά, εργαζόμενοι προς όφελος όλων των παιδιών οπουδήποτε και να βρίσκονται.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ιδρύθηκε το 1977 και μέχρι σήμερα εργάζεται για να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινωνία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στον αναπτυσσόμενο κόσμο καθώς και για να υποστηρίξει ουσιαστικά τα προγράμματα βοήθειας της UNICEF.

Οι Εθνικές Επιτροπές της UNICEF είναι αυτόνομες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που από κοινού υποστηρίζουν το έργο της UNICEF σε όλο τον κόσμο.

Το έργο της UNICEF στηρίζεται κυρίως στην εθελοντική προσφορά των πολιτών και στα έσοδα από εκστρατείες προς το κοινό που συμβάλλει με δωρεές στα διάφορα προγράμματα και τις πωλήσεις των γνωστών σε όλους μας προϊόντων της UNICEF. Δραστηριοποιείται σε τέσσερις βασικούς τομείς:

  • Συνηγορία και Εκπαίδευση για τα Δικαιώματα του Παιδιού - Υποστήριξη δράσεων για την ενίσχυση της νομοθεσίας προς όφελος των παιδιών, παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για βελτίωση της θέσης των παιδιών. Μάθηση και διδασκαλία σχετικά με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού - τις διατάξεις και τις αρχές, καθώς την "προσέγγιση με βάση τα δικαιώματα" - με στόχο να ενδυναμωθούν τόσο τα παιδιά όσο και οι ενήλικες ώστε να αναλάβουν δράση και να θέσουν τα δικαιώματα των παιδιών σε εφαρμογή στην καθημερινή τους ζωή σε όλα τα επίπεδα.
  • Ενημέρωση - Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF ενημερώνει του πολίτες απευθείας με τη διάθεση ενημερωτικού υλικού αλλά και μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
  • Συλλογή Πόρων - Διατηρώντας την ανεξαρτησία της, τα έσοδα της UNICEF προέρχονται αποκλειστικά από τις εθελοντικές συνεισφορές και τις πωλήσεις των προϊόντων της.
  • Πωλήσεις προϊόντων - Κάρτες & δώρα UNICEF Οι κάρτες και τα δώρα UNICEF προσφέρουν ικανοποίηση στους φίλους της UNICEF που γνωρίζουν ότι στέλνοντας ευχές σε αγαπημένους ανθρώπους, ταυτόχρονα βοηθούν κάποια παιδιά να ζήσουν καλύτερα.

Η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διοικείται από εννεαμελές Εκτελεστικό Συμβούλιο:

Πρόεδρος Σοφία Τζιτζίκου
Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Φελώνης
Ταμίας Θάνος Ορφανός
Μέλη
Δάφνη Βεργίδη, Ευγενία Κατούφα, Καλλιόπη Μάλφα, Νίκος Σκεντέρης, Βασίλης Χρονόπουλος, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Επιτροπή Υποψηφιοτήτων Ε.Σ.
Πρόεδρος: Βασίλης Λουζιώτης, Μέλη: Λιλίκα Βασιλάκου, Γιώγια Σιώκου.

Η θέση όλων των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου, είναι εθελοντική και άμισθη.

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

UNICEF και Ολυμπιακόςνερό και υγιεινήεπείγουσες ανάγκεςΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΦιλιππίνεςAIDSυποστηρικτές UNICEFβίαΒραζιλίαχολέραπαιδική επιβίωσηγυναίκες-κορίτσιαΝίγηραςΝεπάλΑϊτήΝονός της UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFπεριβάλλονστρατολόγηση παιδιώνπαιδική εκμετάλλευσηεκπαίδευσηαθλητισμός και σπορΣερβίαπαιδιά με αναπηρίεςδιάρροιαανάπτυξη για τα παιδιάεκπαίδευση κοριτσιώνδιεθνείς πρωτοβουλίεςέκθεση UNICEFαληθινές ιστορίεςπαιδική προστασίαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΤσαντφτώχειαΣομαλίαιός Ζίκαεθελοντές UNICEFΥεμένηεκδηλώσειςσχολεία υπερασπιστέςαντιμετώπιση του AIDSμητρικός θηλασμόςΣουδάνπρεσβευτές UNICEFελονοσίαδιατροφήπαιδιά πρόσφυγεςΓάζαπαιδιά πολέμουρατσισμόςΟυκρανίαεταιρική κοινωνική ευθύνηκάρτες και δώρα UNICEFισότητα των φύλωνυποσιτισμόςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣιλαράμητέραπνευμονίαδικαιώματα του παιδιούμέλος της UNICEFπαιδιά στην Ελλάδακλιματική αλλαγήΝιγηρίαδίκτυα προστασίας των παιδιώντηλεμαραθώνιος UNICEFέμπολαπολιομυελίτιδαεμβολιασμοίληξιαρχική καταγραφήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΙράκΕυρωπαϊκή ΈνωσηΣυρίαΕλλάδα