Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

ΜΑΖΙ - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Δεκατέσσερις οργανώσεις καλούν Αθηναίους, πρόσφυγες και μετανάστες «ΜΑΖΙ», σε μία ανοιχτή συζήτηση για τη ζωή τους στην Ελλάδα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Η επόμενη ημέρα, αυτή της ένταξης, μέσα από τις δυσκολίες με τις οποίες έχουν έρθει αντιμέτωποι, της προσαρμογής αλλά και της ελπίδας και της δημιουργίας, θα εξιστορηθεί από τους ίδιους τους πρόσφυγες, οι οποίοι θα μοιραστούν τις εμπειρίες τους κατά την περίοδο διαμονής τους στην Ελλάδα, την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και εκπαίδευση αλλά και το πλαίσιο των συνθηκών σχετικά με την εύρεση στέγης και εργασίας.

Οι ίδιοι θα περιγράψουν ακόμα τις καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες που πραγματοποίησαν ή στις οποίες συμμετέχουν όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας, οι οποίες τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα το δυσκολότερο ταξίδι της ζωής τους.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων σε θέματα Μεταναστών και Προσφύγων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αγγελίδης από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Η εκδήλωση «ΜΑΖΙ» θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 18.30

στο Καφέ του Νομισματικού Μουσείου
(Πανεπιστημίου 12, Αθήνα).

Θα κλείσει με προβολή φωτογραφιών και βίντεο από την δράση των οργανώσεων κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, καθώς και με παραδοσιακή μουσική από προσφυγικές κοινότητες.

Σκοπός της εκδήλωσης: Να στείλουμε όλοι μαζί ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης!

Λογότυπα οργανώσεων ΜΑΖΙ - Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Οι οργανώσεις:

Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde)
Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières)
Ελληνική ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Hellenic League for Human Rights)
Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (GCR)
ActionAid
CARE
International Rescue Committee
Mercy Corps
Nostos
PRAKSIS
Save the Children
SolidarityNow
UNICEF
UNHCR, the UN Refugee Agency

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Ολυμπιακή Εκεχειρίαέκθεση UNICEFεπείγουσες ανάγκεςΣομαλίαιλαράελονοσίασχολεία υπερασπιστέςεταιρική κοινωνική ευθύνηΑϊτήμητέραεμβολιασμοίΙράκβίαΝίγηραςΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΕλλάδαυποστηρικτές UNICEFΒραζιλίαΓάζαχολέραΕυρωπαϊκή Ένωσηπεριβάλλονυποσιτισμόςπαιδική εκμετάλλευσηδικαιώματα του παιδιούστρατολόγηση παιδιώνεθελοντές UNICEFπνευμονίαΝεπάλμέλος της UNICEFνερό και υγιεινήκάρτες και δώρα UNICEFαληθινές ιστορίεςΦιλιππίνεςεκπαίδευση κοριτσιώνμητρικός θηλασμόςιός Ζίκααθλητισμός και σπορπαιδιά με αναπηρίεςUNICEF και Ολυμπιακόςπαιδιά στην Ελλάδαδίκτυα προστασίας των παιδιώνληξιαρχική καταγραφήεκπαίδευσηαντιμετώπιση του AIDSτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνέμπολαδιεθνείς πρωτοβουλίεςπαιδική επιβίωσηΟυκρανίαπρεσβευτές UNICEFΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαAIDSπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣδιατροφήπαιδιά πολέμουΝιγηρίαισότητα των φύλωνγυναίκες-κορίτσιαΣυρίαπολιομυελίτιδαπαιδιά πρόσφυγεςΥεμένηανάπτυξη για τα παιδιάρατσισμόςκλιματική αλλαγήΝονός της UNICEFφτώχειαπαιδική προστασίαΤσαντδιάρροιαραδιομαραθώνιος UNICEFεκδηλώσειςΣερβίατηλεμαραθώνιος UNICEFΣουδάν

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

JEEP 4X4

Αρχείο Νέων