Πάνω από το 40% των παιδιών προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία μένουν χωρίς εκπαίδευση, παρά την μαζική αύξηση των ποσοστών εγγραφής

Ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Justin Forsyth, μιλάει με παιδιά κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε προγράμματα της UNICEF στο κέντρο Al Farah στο Γκαζιαντέπ στη νότια Τουρκία.
Η Τουρκία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών-προσφύγων στον κόσμο. Η εκπαίδευση αποτελεί τη μοναδική σανίδα σωτηρίας τους.
Στη φωτογραφία, ο 
Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Justin Forsyth, μιλάει με παιδιά κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε προγράμματα της UNICEF στο κέντρο Al Farah στο Γκαζιαντέπ στη νότια Τουρκία. 

Νέα Υόρκη / Γκαζιαντέπ, Τουρκία 19 Ιανουαρίου 2017 - Σχεδόν μισό εκατομμύριο παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία, είναι σήμερα εγγεγραμμένα σε σχολεία σε όλη την Τουρκία. Όμως, παρά την άνω του 50% αύξηση των εγγραφών από τον περασμένο Ιούνιο, πάνω από το 40% τοις εκατό των παιδιών σχολικής ηλικίας - ή 380.000 παιδιά πρόσφυγες - εξακολουθούν να μη λαμβάνουν εκπαίδευση, ανακοίνωσε σήμερα η UNICEF.

«Για πρώτη φορά από την έναρξη της Συριακής κρίσης, υπάρχουν περισσότερα παιδιά της Συρίας στην Τουρκία, που παρακολουθούν σχολικές τάξεις, από όσα είναι εκτός σχολείου», δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής της UNICEF, Justin Forsyth, μιλώντας μετά από επίσκεψή του σε προγράμματα της UNICEF στη νότια Τουρκία.

«Η Τουρκία θα πρέπει να επαινεθεί για αυτό το τεράστιο επίτευγμα. Αλλά εκτός και αν παρασχεθούν περισσότεροι πόροι, εξακολουθεί να υπάρχει ο πολύ πραγματικός κίνδυνος μιας “χαμένης γενιάς” παιδιών της Συρίας, που θα στερούνται τις δεξιότητες που κάποια μέρα θα χρειαστούν για να ανοικοδομήσουν τη χώρα τους.»

Στην Τουρκία βρίσκονται πάνω από 1,2 εκατομμύρια παιδιά-πρόσφυγες, καθιστώντας την ως τη χώρα που φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών-προσφύγων στον κόσμο.

Σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Τουρκίας, η UNICEF βοηθά για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών συστημάτων, την αύξηση της πρόσβασης στη μάθηση και τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης χωρίς αποκλεισμούς για τα παιδιά της Συρίας και για ευάλωτα παιδιά στην Τουρκία.

Από το 2013, η UNICEF έχει βοηθήσει για την κατασκευή, την ανακαίνιση ή επανεξοπλισμό σχεδόν 400 σχολείων, και εκπαίδευσε περίπου 20.000 Σύριους εθελοντές δασκάλους. Σχεδόν 13.000 δάσκαλοι λαμβάνουν μηνιαίως βοηθήματα.

Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες, ώστε να συμπεριληφθούν παιδιά της Συρίας σε ένα εθνικό πρόγραμμα που χορηγεί επιδόματα σε μετρητά σε ευάλωτες οικογένειες, ώστε να στείλουν και να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σε ολόκληρη την περιοχή, συνολικά 2,7 εκατομμύρια παιδιά της Συρίας δεν πηγαίνουν στο σχολείο - το μεγαλύτερο μέρος από αυτά στο εσωτερικό της ίδιας της σπαραγμένης από τον πόλεμο χώρας, όπου εκατομμύρια παιδιά παραμένουν σε κίνδυνο, καθώς η σύγκρουση πλησιάζει το έκτο έτος. Περίπου 300.000 παιδιά είναι παγιδευμένα σε 15 περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία σε ολόκληρη τη Συρία, ενώ επιπλέον 2.000.000 βρίσκονται σε περιοχές που είναι σε μεγάλο βαθμό αποκομμένες από την απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια εξαιτίας των μαχών και των περιορισμών στην πρόσβαση. Σε αυτά περιλαμβάνονται 700.000 παιδιά σε περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ISIL.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

αθλητισμός και σπορΙράκκλιματική αλλαγήιός ΖίκαΓάζαβίαμητρικός θηλασμόςπαιδιά πολέμουπαιδιά στην ΕλλάδαπεριβάλλονΒοσνία-Ερζεγοβίνηαντιμετώπιση του AIDSληξιαρχική καταγραφήΤσαντφτώχειαδιάρροιααληθινές ιστορίεςχολέραγυναίκες-κορίτσιαΥεμένηδικαιώματα του παιδιούΟυκρανίανερό και υγιεινήμητέραΕλλάδαΝίγηραςεμβολιασμοίέκθεση UNICEFAIDSΝονός της UNICEFστρατολόγηση παιδιώνδιεθνείς πρωτοβουλίεςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπαιδική εκμετάλλευσηΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαεκπαίδευσηεθελοντές UNICEFανάπτυξη για τα παιδιάπολιομυελίτιδαεκπαίδευση κοριτσιώνπαιδιά με αναπηρίεςεκδηλώσειςέμπολαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΑϊτήπαιδική επιβίωσηπαιδιά πρόσφυγεςεταιρική κοινωνική ευθύνητα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΒραζιλίαΣερβίαΝεπάλυποστηρικτές UNICEFρατσισμόςυποσιτισμόςδιατροφήΣυρίαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΣουδάντηλεμαραθώνιος UNICEFΝιγηρίαπρεσβευτές UNICEFιλαράπαιδική προστασίαελονοσίαπνευμονίαραδιομαραθώνιος UNICEFΣομαλίαισότητα των φύλωνδίκτυα προστασίας των παιδιώνσχολεία υπερασπιστέςΦιλιππίνεςεπείγουσες ανάγκεςUNICEF και Ολυμπιακόςκάρτες και δώρα UNICEFμέλος της UNICEF

Δείτε επίσης

Αρχείο Νέων