Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών στο πλευρό της UNICEF

UNICEF και Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών ΣταθμώνΗ Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών (ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.) ενώνουν τα χέρια και συμμαχούν προς όφελος των παιδιών όλου του κόσμου. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, αναλαμβάνουν από κοινού δραστηριότητες για την προώθηση των δικαιωμάτων του παιδιού, αλλά και την ανάπτυξη πανανθρώπινων αξιών, όπως της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ειρήνης και της ευαισθησίας για το περιβάλλον στους μαθητές όλης της χώρας.

Η έναρξη αυτής της τόσο σημαντικής συνεργασίας γίνεται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου οι παιδαγωγοί, οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές τους προσκαλούνται μέσα από ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες να συμβάλλουν στην προστασία των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

Δεύτερη δράση είναι να δημιουργηθεί στα σχολεία μια μόνιμη γωνία ή περίπτερο της UNICEF που θα αποτελεί το κέντρο αναφοράς κάθε σχετικής δραστηριότητας.

Είναι ακόμη πολύ σημαντικό και θα μπορούσε να δημιουργηθεί στο σχολείο μια ομάδα UNICEF με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών - στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και μαθητές - και η οποία θα είναι υπεύθυνη για την προώθηση της συνεργασίας. Ακόμη, στον χώρο της βιβλιοθήκης του σχολείου προτείνεται να δημιουργηθεί ένα ειδικό τμήμα με εκδόσεις της UNICEF. Τέλος, είναι σημαντικό να ενταχθεί στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του σχολείου ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους», που προγραμματίζεται να υλοποιηθεί την Άνοιξη του 2011.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, τονίζει: «Η συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ., είναι ένα κορυφαίο βήμα για να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά όλου του κόσμου».

Ο Πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ., κ. Άρης Καντάς, δηλώνει από την πλευρά του: «Είναι μεγάλη μας τιμή να συνεργαζόμαστε με τη UNICEF, προς όφελος των παιδιών που έχουν ανάγκη στις αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη».

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη συνεργασία UNICEF - ΠΑ.Σ.Ι.Π.Σ.:

- Το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών»

- Το πρόγραμμα «Τα Παιδιά Γράφουν & Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους»

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

βίαραδιομαραθώνιος UNICEFεκδηλώσειςπαιδική επιβίωσηπολιομυελίτιδααντιμετώπιση του AIDSΟυκρανίακάρτες και δώρα UNICEFΥεμένηΣερβίαπνευμονίαγυναίκες-κορίτσιαπεριβάλλονπαιδιά με αναπηρίεςAIDSμητρικός θηλασμόςιλαράπαιδική προστασίαΓάζατηλεμαραθώνιος UNICEFέμπολαυποστηρικτές UNICEFπαιδιά στην Ελλάδαυποσιτισμόςισότητα των φύλωνμητέραεκπαίδευση κοριτσιώνΝεπάλΦιλιππίνεςκλιματική αλλαγήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπαιδική εκμετάλλευσηδικαιώματα του παιδιούΑϊτήπαιδιά πολέμουχολέραΣουδάνεταιρική κοινωνική ευθύνηΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαδιάρροιαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΕυρωπαϊκή Ένωσηστρατολόγηση παιδιώνπρεσβευτές UNICEFεμβολιασμοίΝονός της UNICEFδιατροφήπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣρατσισμόςανάπτυξη για τα παιδιάΣυρίααθλητισμός και σπορνερό και υγιεινήUNICEF και ΟλυμπιακόςεκπαίδευσηΝίγηραςδίκτυα προστασίας των παιδιώνληξιαρχική καταγραφήελονοσίαιός ΖίκαΝιγηρίαΕλλάδαεπείγουσες ανάγκεςφτώχειαμέλος της UNICEFΣομαλίαεθελοντές UNICEFΤσαντΒοσνία-Ερζεγοβίνηδιεθνείς πρωτοβουλίεςΙράκαληθινές ιστορίεςΒραζιλίασχολεία υπερασπιστέςέκθεση UNICEFπαιδιά πρόσφυγες

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

B433

Αρχείο Νέων