Ο Ολυμπιακός κοντά στη UNICEF και τα παιδιά

Ο Ολυμπιακός παρών στα βραβεία UNICEF 2016

Οι ποδοσφαιριστές Ομάρ Ελαμπντελαουΐ και Ταρίκ Ελιουνούσι σκόρπισαν χαμόγελα στα παιδιά, στα βραβεία UNICEF 2016.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/11) η Στοά του Βιβλίου γέμισε χαρούμενες παιδικές φωνές. Μόλις μία μέρα μετά την Παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του Παιδιού η οικογένεια του Ολυμπιακού «έδωσε το παρών» στα καθιερωμένα ετήσια βραβεία της UNICEF. Οι ποδοσφαιριστές, Ομάρ Ελαμπντελαουΐ και Ταρίκ Ελιουνούσι, σκόρπισαν πολλά χαμόγελα αφού βράβευσαν παιδάκια απ' όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό της UNICEF ενώ δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν μαζί τους και να μοιράσουν αυτόγραφα.

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού, τα «Βραβεία UNICEF 2016» είχαν ξεχωριστό «χρώμα» καθώς απονεμήθηκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες και φορείς της χώρας μας που προωθούν τα δικαιώματα του παιδιού. Επίσης δόθηκαν βραβεία και σε σχολεία που ξεχώρισαν σε σχετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα δικαιώματα του παιδιού που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο Ομάρ Ελαμπντελαουΐ, είπε: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος και αισθάνομαι μεγάλη τιμή που παραβρίσκομαι στην εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα δικαιωμάτων των παιδιών. Γνωρίσαμε σήμερα εδώ μερικά εκπληκτικά ταλαντούχα παιδιά και εκ μέρους όλων των συμπαικτών μου στον Ολυμπιακό θα ήθελα να τους ευχηθώ τα καλύτερα για τη ζωή τους. Τα παιδιά πρέπει να έχουν πάντα πίστη στις δυνατότητές τους και τα ταλέντα τους. Να μην σταματούν ποτέ να κάνουν μεγάλα όνειρα και είμαι βέβαιος ότι θα δούμε σπουδαία πράγματα από τα παιδιά αυτά στο μέλλον».

Ο Ταρίκ Ελιουνούσι από τη δική του πλευρά, ανέφερε: «Μου δίνει μεγάλη χαρά η παρουσία μου σ' αυτή την εκδήλωση όπου εκπροσώπησα και την ομάδα μου, τον Ολυμπιακό, σ' ένα ξεχωριστό event της UNICEF αφιερωμένο στα δικαίωματα των παιδιών. Όπως γνωρίζετε, ο Ολυμπιακός και η UNICEF τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει έναν πραγματικά ισχυρό δεσμό και μαζί βοηθούν στην ανοσοποίηση εκατομμυρίων παιδιών σε όλο τον κόσμο. Είμαστε όλοι υπερήφανοι γι' αυτό και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να βοηθάμε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη ώστε κι εκείνα με τη σειρά τους να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».

Ο Ολυμπιακός παρών στα βραβεία UNICEF 2016

Η Υπεύθυνη Συνεργασίας με την UNICEF από πλευράς Ολυμπιακού, κα. Βερούσκα Γεωργαντή, υπογράμμισε: «Είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά που και φέτος, για 4η συνεχόμενη χρονιά βρισκόμαστε εδώ στα ετήσια βραβεία της UNICEF με σκοπό να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού. Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό και αισιόδοξο από το να βλέπεις χαρούμενα παιδιά να παρουσιάζουν τη δουλειά τους και να στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας εκ μέρους όλων των παιδιών του τόπου μας. Όπως γνωρίζετε τα τελευταία 4 χρόνια ο Ολυμπιακός, μετά από προτροπή του Προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει μια πολύ στενή συνεργασία με την UNICEF μέσω του Παγκόσμιου προγράμματος εμβολιασμών της UNICEF 100% Campaign. Έχουμε ήδη εμβολιάσει πάνω από 1,5 εκατ. παιδιά και υποσχόμαστε ότι και φέτος θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να συνεχίσουμε τη σημαντική αυτή προσπάθεια και να δώσουμε σε όλα τα παιδιά μία ευκαιρία στην ιατρική περίθαλψη και στη ζωή».
Παρών στην εκδήλωση από πλευράς Ολυμπιακού ήταν και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστας Καραπαπάς.

Δείτε περισσότερα για την απονομή των Βραβείων UNICEF 2016

 

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

περιβάλλονπαιδική προστασίαέμπολαΕλλάδαεπείγουσες ανάγκεςΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΦιλιππίνεςαντιμετώπιση του AIDSυποσιτισμόςΝονός της UNICEFπαιδιά στην Ελλάδαεμβολιασμοίνερό και υγιεινήδικαιώματα του παιδιούπολιομυελίτιδαγυναίκες-κορίτσιαδιάρροιαΣομαλίαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΕυρωπαϊκή ΈνωσηΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαUNICEF και ΟλυμπιακόςιλαράελονοσίαΝίγηραςAIDSμητρικός θηλασμόςεκδηλώσειςδιατροφήδίκτυα προστασίας των παιδιώνπαιδιά με αναπηρίεςέκθεση UNICEFΣυρίαφτώχειαΣουδάνανάπτυξη για τα παιδιάΒραζιλίαΝεπάλστρατολόγηση παιδιώνκάρτες και δώρα UNICEFεκπαίδευση κοριτσιώνληξιαρχική καταγραφήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΝιγηρίααθλητισμός και σπορβίαΥεμένηρατσισμόςΙράκπαιδική επιβίωσηπαιδιά πολέμουΓάζαΤσαντμέλος της UNICEFπνευμονίασχολεία υπερασπιστέςυποστηρικτές UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFισότητα των φύλωνΣερβίαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπαιδιά πρόσφυγεςΟυκρανίαιός Ζίκααληθινές ιστορίεςεκπαίδευσητηλεμαραθώνιος UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηΑϊτήεθελοντές UNICEFδιεθνείς πρωτοβουλίεςμητέραπρεσβευτές UNICEFκλιματική αλλαγήπαιδική εκμετάλλευσηχολέρα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Y7210

Αρχείο Νέων