«Ο μικρός φαρμακοποιός» έρχεται να ενισχύσει το έργο της UNICEF

Ο μικρός φαρμακοποιός

Τους σκοπούς της UNICEF έρχεται να ενισχύσει το βιβλιαράκι «Ο μικρός φαρμακοποιός» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φαρμακευτικός Κόσμος» και θα διατίθεται από τις αρχές του Δεκέμβρη από τα φαρμακεία.

Κι αυτό γιατί 0,5€ από την αξία του κάθε παραμυθιού θα δίνεται για την ανθρωπιστική αποστολή και τα προγράμματα της UNICEF για τα παιδιά όλου του κόσμου.


«Ο μικρός φαρμακοποιός» είναι ένα παραμύθι λίγο... διαφορετικό από τα άλλα που ταξιδεύουν τα παιδιά σε κόσμους εξωπραγματικούς κι απόμακρους. Με την ανάλαφρη και παιχνιδιάρα του πλοκή (τα κείμενα είναι του Άρη Μαρινάκη) και την πλούσια εικονογράφησή του (τα πανέμορφα σκίτσα είναι του Αλέξανδρου Σιγανού) συγκινεί και εξάπτει τη φαντασία των μικρών παιδιών για έναν κόσμο πολύ-πολύ καθημερινό και πραγματικό.

Είναι ο κόσμος του φαρμακείου, γεμάτος θαυμαστές ανακαλύψεις, εκπλήξεις, πράγματα και θάματα που συμβαίνουν σε ένα χώρο γεμάτο χρώματα και μυρωδιές και χιλιάδες κουτάκια και μπουκαλάκια κι ανθρώπους με άσπρες μπλούζες που μιλούν... Μιλούν ασταμάτητα και φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν κάτι που λένε πιεσόμετρο και κάνουν, Θεούλη μου, ενέσεις και δίνουν από αυτά τα χαπάκια-δηλητήρια που σε κυνηγάνε οι γονείς γύρω-γύρω από το σπίτι για να τα καταπιείς με το ζόρι... Κι είναι αυτά, και είναι κι άλλα που έχουν πλάκα κι άλλα που είναι περίεργα και σκιάζουν...

«Ο μικρός φαρμακοποιός» με τον «τρόπο» του παραμυθιού φέρνει το παιδί κοντά στο φαρμακοποιό και το εξοικειώνει με την καθημερινότητά του, τον επιστημονικό και κοινωνικό του ρόλο, έτσι ώστε μεγαλώνοντας να αντιληφθεί ευκολότερα και να συνειδητοποιήσει τη σημασία του φαρμάκου, της υγείας, και των ανθρώπων που υπηρετούν ένα κατεξοχήν ανθρωπιστικό επάγγελμα.

Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία της χώρας.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκδοση στα τηλέφωνα: 210-2843871 και 210-2829552 ώρες: 09:00 - 15:00.

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

ΝίγηραςδιάρροιαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΒοσνία-ΕρζεγοβίνηπνευμονίαΝονός της UNICEFστρατολόγηση παιδιώνΣυρίαχολέραέμπολαπαιδιά στην ΕλλάδαAIDSεκδηλώσειςπεριβάλλοντηλεμαραθώνιος UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηέκθεση UNICEFαντιμετώπιση του AIDSΕλλάδαεκπαίδευσηδιατροφήΣομαλίαπαιδιά πολέμουπαιδική επιβίωσηΟυκρανίαΙράκΑϊτήκλιματική αλλαγήισότητα των φύλωνπολιομυελίτιδαεπείγουσες ανάγκεςκάρτες και δώρα UNICEFπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣανάπτυξη για τα παιδιάΣουδάνρατσισμόςμητρικός θηλασμόςπαιδική προστασίαπρεσβευτές UNICEFΝιγηρίαιός Ζίκαδίκτυα προστασίας των παιδιώναληθινές ιστορίεςυποσιτισμόςΝεπάλεμβολιασμοίμητέραβίαΦιλιππίνεςγυναίκες-κορίτσιατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνεθελοντές UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςΥεμένηΓάζαδικαιώματα του παιδιούυποστηρικτές UNICEFαθλητισμός και σπορΕυρωπαϊκή Ένωσηεκπαίδευση κοριτσιώνσχολεία υπερασπιστέςφτώχειαπαιδιά πρόσφυγεςδιεθνείς πρωτοβουλίεςραδιομαραθώνιος UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηληξιαρχική καταγραφήUNICEF και ΟλυμπιακόςΣερβίαελονοσίαΒραζιλίαμέλος της UNICEFΚεντροαφρικανική Δημοκρατίανερό και υγιεινήιλαρά

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Τ104

Αρχείο Νέων