ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - Ένα πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης

Οικολογική Μετακίνηση

Το ECOMOBILITY είναι μία περιβαλλοντική εκστρατεία ευαισθητοποίησης των εφήβων που δημιουργήθηκε μετά από μία αξιόλογη μελέτη που διενήργησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ο.Δ.Ε.& Μ.Ε. (MBA) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

To πρόγραμμα εκπονείται από το Ecocity, Αστική Εταιρία μη Κερδοσκοπική που ασχολείται με θέματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος. Η μελέτη αυτή βοήθησε σημαντικά στην προσέγγιση του περιεχομένου του προγράμματος, καθώς και στη θεσμοθέτηση των κριτηρίων βάσει των οποίων γίνεται η αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων εργασίας.

Το Ecomobility βασίζεται στην αυτενέργεια των εφήβων και την εθελοντική προσφορά, όπως συμβαίνει και με όλους τους συνεργαζόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.

Ποιοί συνεργάζονται στο πρόγραμμα;

H εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ανάπτυξης, του Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Σταύρου Δήμα καθώς και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Παράλληλα, στο πρόγραμμα συμμετέχουν σημαντικά πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιστημονικοί φορείς.

Η UNICEF στηρίζει αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία του Ecocity γιατί δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ευαισθητοποίηση και τη δραστηριοποίηση των νέων και γι' αυτό υπάρχουν και άλλα δικά της προγράμματα στα οποία συμμετέχουν εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα όπως είναι για παράδειγμα το πρόγραμμα "Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών".

Η UNICEF είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε ζητήματα που αφορούν το Περιβάλλον καθώς αυτό σχετίζεται στενά με την υγεία και την ευημερία των παιδιών.


Περισσότερες πληροφορίες στο www.ecomobility.gr

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΟυκρανίαεταιρική κοινωνική ευθύνηληξιαρχική καταγραφήστρατολόγηση παιδιώνυποσιτισμόςδικαιώματα του παιδιούαθλητισμός και σπορπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπαιδική προστασίαισότητα των φύλωνΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΝεπάλεθελοντές UNICEFΕλλάδαΕυρωπαϊκή Ένωσηιός ΖίκαΣουδάνδιεθνείς πρωτοβουλίεςκλιματική αλλαγήέμπολαΝιγηρίαφτώχειαέκθεση UNICEFεκπαίδευση κοριτσιώνΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαεμβολιασμοίΝίγηραςΑϊτήπεριβάλλονΤσαντAIDSΣομαλίαβίαΣυρίαΦιλιππίνεςδίκτυα προστασίας των παιδιώνπαιδική επιβίωσηπνευμονίανερό και υγιεινήεκπαίδευσηΙράκπαιδιά πρόσφυγεςιλαράΒραζιλίακάρτες και δώρα UNICEFπρεσβευτές UNICEFΓάζαεπείγουσες ανάγκεςυποστηρικτές UNICEFαντιμετώπιση του AIDSμητέρασχολεία υπερασπιστέςαληθινές ιστορίεςπαιδιά πολέμουπαιδιά με αναπηρίεςεκδηλώσειςUNICEF και ΟλυμπιακόςΥεμένηανάπτυξη για τα παιδιάμέλος της UNICEFελονοσίατηλεμαραθώνιος UNICEFπολιομυελίτιδαπαιδιά στην Ελλάδαγυναίκες-κορίτσιαραδιομαραθώνιος UNICEFΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΝονός της UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηΣερβίαρατσισμόςμητρικός θηλασμόςδιατροφήδιάρροιαχολέρα

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

ΑΚ100Γ

Αρχείο Νέων