Νηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Το Νηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς για ακόμη μια χρονιά βρέθηκε κοντά στη UNICEF, ενισχύοντας την προσπάθειά της να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

 Νηπιαγωγείο Άσπρου ΚιλκίςΝηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Αρχικά, η νηπιαγωγός εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη του σχολείου με κατάλληλο υλικό για τα δικαιώματα με υλικό της UNICEF, αλλά και υλικό που άντλησε από το διαδίκτυο. Έπειτα, όλοι μαζί ξεκίνησαν να υλοποιούν διάφορες δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Δραστηριότητες που έδιναν ευκαιρίες για θετικές διαπροσωπικές σχέσεις και σωματικό/ψυχικό άγγιγμα, που προωθούσαν την ευγενή άμιλλα και τη συμμετοχή όλων των παιδιών καθώς δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες ικανότητες, τη διαχείριση συγκρούσεων, που έκαναν κάθε μαθητή να αισθάνεται νικητής, γιατί συμμετείχε.

Τα παιδιά ανέπτυξαν τη φαντασία τους, απελευθέρωσαν τον εσωτερικό τους κόσμο μέσω της ζωγραφικής και όχι μόνο, κατανοώντας καλύτερα τα δικαιώματά τους. Στους μικρούς μαθητές δόθηκαν επίσης ευκαιρίες να εκφραστούν γλωσσικά και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Δραστηριότητες γεμάτες έμπνευση, ήχους, χρώματα, ρυθμό, δημιουργικότητα με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων, εμπλούτισαν το πρόγραμμά τους. Μέσα από συζητήσεις, εποπτικό υλικό και κάρτες που ετοίμασαν συζήτησαν για έννοιες όπως φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, αγάπη, ισότητα. Καλλιέργησαν τη δεξιότητα  της ενσυναίσθησης και μίλησαν για τα συναισθήματά τους, τα οποία ομαδοποίησαν και έφτιαξαν φατσούλες συναισθημάτων. Επιπλέον, έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια, ακούγοντας επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής εκφράζοντας τα συναισθήματά τους με το πρόσωπό τους και μετά με το υπόλοιπο σώμα τους.

Νηπιαγωγείο Άσπρου ΚιλκίςΝηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Αυτές και άλλες πολλές ήταν οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τους μικρούς μας φίλους, που έμαθαν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με ευγένεια και αλληλοσεβασμό, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους τους. 

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

μέλος της UNICEFαθλητισμός και σπορΕλλάδαδιατροφήΝίγηραςπνευμονίαAIDSπαιδική εκμετάλλευσηδικαιώματα του παιδιούΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΣυρίαΥεμένηΤσανττηλεμαραθώνιος UNICEFέμπολαεμβολιασμοίρατσισμόςπαιδιά στην ΕλλάδαΣουδάνπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣφτώχειαυποστηρικτές UNICEFΝεπάλιλαράUNICEF και Ολυμπιακόςμητέραραδιομαραθώνιος UNICEFστρατολόγηση παιδιώνσχολεία υπερασπιστέςελονοσίαγυναίκες-κορίτσιατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνισότητα των φύλωνΒραζιλίαπαιδική επιβίωσηβίαΝιγηρίαεκδηλώσειςχολέραΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαυποσιτισμόςεταιρική κοινωνική ευθύνηΣερβίακλιματική αλλαγήπαιδιά με αναπηρίεςμητρικός θηλασμόςΓάζαπρεσβευτές UNICEFληξιαρχική καταγραφήδίκτυα προστασίας των παιδιώνΙράκκάρτες και δώρα UNICEFπολιομυελίτιδαδιεθνείς πρωτοβουλίεςνερό και υγιεινήΦιλιππίνεςΟυκρανίαεπείγουσες ανάγκεςεκπαίδευση κοριτσιώνανάπτυξη για τα παιδιάπαιδιά πολέμουαληθινές ιστορίεςΕυρωπαϊκή Ένωσηπαιδιά πρόσφυγεςεκπαίδευσηεθελοντές UNICEFΒοσνία-Ερζεγοβίνηαντιμετώπιση του AIDSπεριβάλλονιός Ζίκαπαιδική προστασίαΣομαλίαδιάρροιαέκθεση UNICEFΝονός της UNICEFΑϊτή

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

JEEP 4X4

Αρχείο Νέων