Νηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Το Νηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς για ακόμη μια χρονιά βρέθηκε κοντά στη UNICEF, ενισχύοντας την προσπάθειά της να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

 Νηπιαγωγείο Άσπρου ΚιλκίςΝηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Αρχικά, η νηπιαγωγός εμπλούτισε τη βιβλιοθήκη του σχολείου με κατάλληλο υλικό για τα δικαιώματα με υλικό της UNICEF, αλλά και υλικό που άντλησε από το διαδίκτυο. Έπειτα, όλοι μαζί ξεκίνησαν να υλοποιούν διάφορες δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Δραστηριότητες που έδιναν ευκαιρίες για θετικές διαπροσωπικές σχέσεις και σωματικό/ψυχικό άγγιγμα, που προωθούσαν την ευγενή άμιλλα και τη συμμετοχή όλων των παιδιών καθώς δεν απαιτούσαν ιδιαίτερες ικανότητες, τη διαχείριση συγκρούσεων, που έκαναν κάθε μαθητή να αισθάνεται νικητής, γιατί συμμετείχε.

Τα παιδιά ανέπτυξαν τη φαντασία τους, απελευθέρωσαν τον εσωτερικό τους κόσμο μέσω της ζωγραφικής και όχι μόνο, κατανοώντας καλύτερα τα δικαιώματά τους. Στους μικρούς μαθητές δόθηκαν επίσης ευκαιρίες να εκφραστούν γλωσσικά και να εκφράσουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Δραστηριότητες γεμάτες έμπνευση, ήχους, χρώματα, ρυθμό, δημιουργικότητα με στόχο την επίλυση προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων, εμπλούτισαν το πρόγραμμά τους. Μέσα από συζητήσεις, εποπτικό υλικό και κάρτες που ετοίμασαν συζήτησαν για έννοιες όπως φιλία, συνεργασία, αλληλεγγύη, αγάπη, ισότητα. Καλλιέργησαν τη δεξιότητα  της ενσυναίσθησης και μίλησαν για τα συναισθήματά τους, τα οποία ομαδοποίησαν και έφτιαξαν φατσούλες συναισθημάτων. Επιπλέον, έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια, ακούγοντας επιλεγμένα έργα κλασικής μουσικής εκφράζοντας τα συναισθήματά τους με το πρόσωπό τους και μετά με το υπόλοιπο σώμα τους.

Νηπιαγωγείο Άσπρου ΚιλκίςΝηπιαγωγείο Άσπρου Κιλκίς

Αυτές και άλλες πολλές ήταν οι δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν από τους μικρούς μας φίλους, που έμαθαν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με ευγένεια και αλληλοσεβασμό, ενδυναμώνοντας τις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους τους. 

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

παιδιά πρόσφυγεςδιεθνείς πρωτοβουλίεςρατσισμόςνερό και υγιεινήσχολεία υπερασπιστέςπαιδιά με αναπηρίεςκλιματική αλλαγήμητέραδίκτυα προστασίας των παιδιώνΦιλιππίνεςανάπτυξη για τα παιδιάδιατροφήΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΝίγηραςφτώχειαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣυρίαεκδηλώσειςπαιδική εκμετάλλευσηπαιδιά στην Ελλάδααντιμετώπιση του AIDSδιάρροιαπρεσβευτές UNICEFληξιαρχική καταγραφήUNICEF και Ολυμπιακόςστρατολόγηση παιδιώνΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαπαιδιά πολέμουιός Ζίκαέμπολαέκθεση UNICEFισότητα των φύλωντηλεμαραθώνιος UNICEFΟυκρανίαεμβολιασμοίΕλλάδαιλαράεκπαίδευσηΒοσνία-ΕρζεγοβίνηπνευμονίαελονοσίαΣομαλίαΤσαντραδιομαραθώνιος UNICEFΒραζιλίαΝονός της UNICEFAIDSαθλητισμός και σπορυποσιτισμόςεκπαίδευση κοριτσιώνχολέραΣουδάνΕυρωπαϊκή ΈνωσηπεριβάλλονΝεπάλεθελοντές UNICEFπαιδική επιβίωσηΑϊτήβίαΙράκΝιγηρίαμέλος της UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηυποστηρικτές UNICEFδικαιώματα του παιδιούΓάζαεπείγουσες ανάγκεςαληθινές ιστορίεςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνμητρικός θηλασμόςπολιομυελίτιδαΣερβίακάρτες και δώρα UNICEFΥεμένηπαιδική προστασίαγυναίκες-κορίτσια

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Κ102

Αρχείο Νέων