Μητρικός Θηλασμός και εργασία

Μια ημέρα με την εργαζόμενη στον τομέα της υγείας Elsebeth Aklilu.

Ο μητρικός θηλασμός είναι ένας από τους πιο οικονομικούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να ενισχύσουμε την υγεία των παιδιών.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015 που γιορτάζεται αυτές τις ημέρες, 1 με 7 Αυγούστου (στην Ελλάδα η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού γιορτάζεται 1 με 7 Νοεμβρίου) έχει ως στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών ώστε να συνδυάζουν αρμονικά την εργασία τους με το μητρικό θηλασμό και την ανατροφή των παιδιών τους.
Η εργασία μιας μητέρας, είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, δεν πρέπει να γίνεται ποτέ εμπόδιο στην υγεία και ευημερία της ίδιας ή του παιδιού της.

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015

(Αριστερά) Η Elsebeth Aklilu ζυγίζει ένα παιδί σε ένα τοπικό κέντρο υγείας. Κρατική υπάλληλος, η Aklilu εξυπηρετεί την ίδια της την κοινότητα, ένα χωριό που ονομάζεται Maderia στην περιοχή Oromio της Αιθιοπίας, εκπαιδεύοντας τις γυναίκες σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να διατηρήσουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους υγιή.

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015

Η αντιμετώπιση και αντιστροφή των πολυδιάστατων αιτιών του υποσιτισμού, όπως η έλλειψη σωστής διατροφής, μητρικού θηλασμού ή καλών πρακτικών οικογενειακού προγραμματισμού, αποτελούν ένα μεγάλο τμήμα της εργασίας της.

"Θέλω να δω την κατάσταση να αλλάζει. Αυτό είναι που με κρατά σε αυτή τη δουλειά", λέει.

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015

Η Aklilu συμβουλεύει την Kedo Abdula, την οποία ο σωστός οικογενειακός προγραμματισμός βοηθά ώστε να παραμείνει υγιής, ενώ φροντίζει και θηλάζει την 21 μηνών κόρη της.

"Η μητέρα μου δεν είχε προγραμματίσει πότε θα κάνει τα παιδιά της», λέει, «και μπορώ να δω τις διαφορές μεταξύ της δικής μου παιδικής ηλικίας και της κόρης μου."

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015

Η Aklilu παραπέμπει σε μια κάρτα υγείας για την οικογένεια, ενώ παρέχει συμβουλές σε μια γυναίκα. Οι κάρτες αυτές απεικονίζουν την κατάσταση της υγείας των παιδιών μιας οικογένειας και περιέχουν επίσης εκπαιδευτικές πληροφορίες σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές για την υγεία των παιδιών, συμπεριλαμβανομένου του μητρκού θηλασμού, αλλά και για όλη την οικογένεια.

 

Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015

Εκτός από την ακούραστη αφοσίωσή της στα παιδιά και τις γυναίκες στην κοινότητά της, η Aklilu βρίσκει το χρόνο για να χρησιμοποιήσει τις γνώσεις της για να βελτιώσει την υγεία και της δικής της οικογένειας.

Κάνοντας ένα διάλειμμα από τη δουλειά, θηλάζει το 10 μηνών γιο της, Fikir Mekete.

 

Περισσότερα για την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

φτώχειαπαιδιά πολέμουπρεσβευτές UNICEFέμπολαεπείγουσες ανάγκεςΝονός της UNICEFρατσισμόςεκπαίδευσηνερό και υγιεινήέκθεση UNICEFεμβολιασμοίληξιαρχική καταγραφήραδιομαραθώνιος UNICEFδικαιώματα του παιδιούπαιδιά στην Ελλάδαεκδηλώσειςπαιδιά με αναπηρίεςδιάρροιαΣουδάνΓάζαεθελοντές UNICEFσχολεία υπερασπιστέςκλιματική αλλαγήUNICEF και Ολυμπιακόςεταιρική κοινωνική ευθύνηαθλητισμός και σπορΝίγηραςΦιλιππίνεςπνευμονίαΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαχολέραυποσιτισμόςπαιδική επιβίωσηΙράκκάρτες και δώρα UNICEFαντιμετώπιση του AIDSτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΣερβίαεκπαίδευση κοριτσιώνΕυρωπαϊκή Ένωσηισότητα των φύλωντηλεμαραθώνιος UNICEFστρατολόγηση παιδιώνιλαράΣομαλίααληθινές ιστορίεςβίαμέλος της UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηδίκτυα προστασίας των παιδιώνΣυρίαΝεπάλδιατροφήγυναίκες-κορίτσιαυποστηρικτές UNICEFΥεμένηΟυκρανίαμητρικός θηλασμόςΒοσνία-Ερζεγοβίνηπολιομυελίτιδαπεριβάλλονανάπτυξη για τα παιδιάΕλλάδαδιεθνείς πρωτοβουλίεςιός Ζίκαπαιδική προστασίαΝιγηρίαπαιδιά πρόσφυγεςελονοσίαΤσαντAIDSΒραζιλίαΑϊτήΟλυμπιακή Εκεχειρίαμητέραπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Π122

Αρχείο Νέων