Η UNICEF και ο Περιφερειακός Πρεσβευτής της Zade Dirani παρουσίασαν το «Καρδιοχτύπι», ένα τραγούδι για τη Συρία

 Ένα μήνυμα από τα παιδιά που πλήττονται από την εξάχρονη σύγκρουση


Η UNICEF και ο παγκοσμίου φήμης Ιορδανός πιανίστας και συνθέτης, Zade Dirani, Περιφερειακός Πρεσβευτής της UNICEF για τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, παρουσίασαν το "Heartbeat" (Καρδιοχτύπι) ένα τραγούδι για τη Συρία που μεταφέρει ένα μήνυμα ελπίδας από τα παιδιά της Συρίας στον κόσμο. Τα παιδιά στο τραγούδι, που δημιουργήθηκε για να σηματοδοτήσει τη συμπλήρωση έξι ετών πολέμου στη Συρία, στέλνουν ένα απλό αίτημα στον κόσμο, να πάρουν πίσω την παιδική τους ηλικία.

Το τραγούδι, που συνέθεσε και δώρισε στη UNICEF ο Dirani, ερμηνεύεται από τη 10χρονη Ansam, ένα εσωτερικά εκτοπισμένο κορίτσι στη Συρία που γεννήθηκε τυφλό. Το βίντεο κλιπ του τραγουδιού γυρίστηκε σε μια περιοχή κατεστραμμένη από τις συγκρούσεις στη Συρία και συμμετέχουν και άλλα εκτοπισμένα παιδιά ζωγραφίζοντας τα συντρίμμια γύρω τους με φωτεινά χρώματα.

Τα 22 κορίτσια και 18 αγόρια ζουν σε καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες στη Συρία που υποστηρίζεται από τη UNICEF. Στο καταφύγιο, η UNICEF και οι συνεργάτες της παρέχουν στα παιδιά ψυχοκοινωνική υποστήριξη, μεταξύ άλλων μέσω θεάτρου, τέχνης, μουσικής και ζωγραφικής.

«Η μουσική έχει την καταπληκτική δύναμη να φέρνει τους ανθρώπους κοντά και να κρατάει την ελπίδα ζωντανή», δήλωσε ο Dirani. «Πρέπει να ακούσουμε την έκκληση των παιδιών για λογαριασμό εκατομμυρίων περισσότερων σαν κι’ αυτά που έχουν χάσει τόσο πολλά. Το μόνο που ζητάνε είναι να πάρουν πίσω την παιδική τους ηλικία, και να τελειώσει ένας πόλεμος που δεν είναι δικός τους, ώστε να μπορούν να ζήσουν με ειρήνη.»

Η κεντρική τραγουδίστρια, Ansam, είναι ένα από τα 3 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένα παιδιά στη Συρία που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω των μαχών. Σε ολόκληρη τη Συρία, η UNICEF εργάζεται με τα παιδιά για να τους παρέχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη, να αποκαταστήσει μια αίσθηση ομαλότητας και να τα επανασυνδέσει με την παιδική τους ηλικία.

«Πριν από λίγες ημέρες, είχα το προνόμιο να συναντηθώ με την Ansam που είναι πραγματικά ένα καταπληκτικό κορίτσι. Η φωνή της μπορεί να μην είναι σε θέση να χτίσει ξανά τα ερείπια, αλλά ελπίζουμε ότι με την Ansam, το τραγούδι αυτό θα ενώσει τους ανθρώπους στη Συρία και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Geert Cappeleare, Περιφερειακός Διευθυντής της UNICEF. «Το τραγούδι μας εμπνέει να μην εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα και να πιστέψουμε ότι υπάρχει ένα πιο φωτεινό μέλλον για τη Συρία - όπου κάθε κορίτσι και αγόρι μπορεί απλά να είναι και πάλι παιδί».

 

Το «Καρδιοχτύπι», ένα τραγούδι για τη Συρία, μπορείτε να το δείτε εδώ: https://youtu.be/ZRHbOTeYedM

Δείτε περισσότερα για τα 6 χρόνια σύγκρουσης στη Συρία και τις επιπτώσεις της στα παιδιά

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να ενισχύσει το έργο της UNICEF για τα προσφυγόπουλα από την κρίση στη Συρία

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Τσαντνερό και υγιεινήιλαράΚεντροαφρικανική Δημοκρατίατηλεμαραθώνιος UNICEFαντιμετώπιση του AIDSδιατροφήγυναίκες-κορίτσιαελονοσίαUNICEF και Ολυμπιακόςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣουδάνπαιδική επιβίωσηΒοσνία-Ερζεγοβίνηδιεθνείς πρωτοβουλίεςΟλυμπιακή Εκεχειρίαπαιδιά πολέμουπαιδιά πρόσφυγεςεκδηλώσειςμητρικός θηλασμόςεταιρική κοινωνική ευθύνηΥεμένητα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπαιδιά με αναπηρίεςμέλος της UNICEFιός Ζίκαπεριβάλλονσχολεία υπερασπιστέςΑϊτήδιάρροιαραδιομαραθώνιος UNICEFΝιγηρίααθλητισμός και σπορβίαληξιαρχική καταγραφήΒραζιλίαΕλλάδαχολέραστρατολόγηση παιδιώνΣυρίαδίκτυα προστασίας των παιδιώνπολιομυελίτιδαΓάζααληθινές ιστορίεςεθελοντές UNICEFεκπαίδευσηΣομαλίακάρτες και δώρα UNICEFΕυρωπαϊκή Ένωσηκλιματική αλλαγήυποστηρικτές UNICEFισότητα των φύλωνΝονός της UNICEFΝίγηραςπνευμονίαΣερβίαανάπτυξη για τα παιδιάΟυκρανίαπαιδιά στην ΕλλάδαΦιλιππίνεςυποσιτισμόςΝεπάλφτώχειαπαιδική εκμετάλλευσημητέραεμβολιασμοίέκθεση UNICEFAIDSρατσισμόςδικαιώματα του παιδιούέμπολαεκπαίδευση κοριτσιώνεπείγουσες ανάγκεςπρεσβευτές UNICEFΙράκπαιδική προστασία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Η107

Αρχείο Νέων