Η UNICEF δίπλα στα παιδιά της Συρίας

Η UNICEF δίπλα στα παιδιά της Συρίας το 2016
Στη φωτογραφία, μια υποστηριζόμενη από τη UNICEF κινητή μονάδα διατροφής ελέγχει παιδιά σε ένα κέντρο για τον υποσιτισμό και παρέχει θρεπτικά ιχνοστοιχεία, βιταμίνες και θεραπευτικές τροφές  για τη θεραπεία και την πρόληψη του υποσιτισμού. Τα παιδιά που έχουν φθάσει πρόσφατα σε κέντρα φιλοξενίας δείχνουν περισσότερα σημάδια υποσιτισμού και έχουν παρασχεθεί υπηρεσίες σε περίπου 7.600 παιδιά και γυναίκες, που επιβιώνουν για μήνες με ελάχιστη διατροφή.

Η κατάσταση των παιδιών στη Συρία

 • 8,4 εκατομμύρια παιδιά έχουν ανάγκη βοήθειας: Με ένα παιδικό πληθυσμό σχεδόν 10 εκατομμύρια εκ των οποίων τα 3,2 εκατομμύρια είναι παιδιά κάτω των πέντε ετών, τα παιδιά που έχουν ανάγκη από βοήθεια εντός της Συρίας ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια και επιπλέον 2,4 εκατομμύρια παιδιά στις γειτονικές χώρες.
 • Παιδιά πρόσφυγες: Πάνω από 2,2 εκατομμύρια παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία έχουν καταγραφεί σε Ιορδανία, Λίβανο, Ιράκ, Τουρκία και Αίγυπτο. 306.000 παιδιά της Συρίας γεννήθηκαν ως πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες.
 • Παιδική προστασία: Στη Συρία, περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά είναι παγιδευμένα σε δυσπρόσιτες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων 500.000 που ζουν σε περιοχές που βρίσκονται υπό πολιορκία. 15.257 ασυνόδευτα παιδιά έχουν διασχίσει τα σύνορα της Συρίας.
 • Σοβαρές παραβιάσεις εις βάρος των παιδιών: 1.500 παραβάσεις έχουν επιβεβαιωθεί εντός του 2015. Υπάρχουν 400 επιβεβαιωμένοι θάνατοι παιδιών εκ των οποίων οι 150 αφορούν παιδιά που σκοτώθηκαν στο δρόμο προς ή από το σχολείο καθώς και 500 τραυματισμοί. 327 παιδιά, ακόμα και επτά ετών, έχουν στρατολογηθεί ως μαχητές.
 • Εκπαίδευση: Στη Συρία και τις γειτονικές χώρες, 1,7 εκατομμύρια παιδιά εκτός σχολείου, το 1 στα 3 σχολεία στη Συρία είναι εκτός λειτουργίας. Το 2016, έγιναν 84 επιθέσεις σε εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις και προσωπικό, τουλάχιστον 69 παιδιά σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.
 • Φτώχεια: Σχεδόν 7 εκατομμύρια παιδιά στο εσωτερικό της Συρίας ζουν σε συνθήκες φτώχειας. Παιδιά ακόμα και τριών ετών ζητιανεύουν ή εργάζονται για να επιβιώσουν οι οικογένειές τους. Η ανάπτυξη της Συρίας έχει πάει πίσω τέσσερις δεκαετίες.
 • Υγεία: Μόνο το ένα τρίτο των νοσοκομείων λειτουργούν στη Συρία και έχουν γίνει 126 επιθέσεις σε ιατρικές εγκαταστάσεις.
 • Νερό & Υγιεινή: Το 70% του πληθυσμού της Συρίας δεν έχει αξιόπιστη πρόσβαση σε νερό και μόνο το ένα τρίτο των λυμάτων της Συρίας επεξεργάζεται.

Η UNICEF δίπλα στα παιδιά της Συρίας


Σημαντικές δράσεις το 2016

 • Από τον Ιανουάριο του 2016, πραγματοποιήθηκαν 87 αποστολές από το εσωτερικό της Συρίας σε περιοχές εκτός κυβερνητικού ελέγχου, μεταξύ των οποίων 16 τοποθεσίες υπό πολιορκία (DeirEz-Zor, Al-Waer, Foah, Kafraya, Zabadani, Madaya, Bqine, Duma, Harasta, Arbin, Zamalka, KafrBatna, EinTermua, Hammura, Jisrin, Saqb).
 • Η UNICEF παρέδωσε πρόσφατα υλικό για τον καθαρισμό του νερού και θρεπτικά ιχνοστοιχεία για να καλύψει τις ανάγκες 1 εκατομμυρίου ανθρώπων που ζουν υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στην Ar-Raqqa.
 • Το 2016, η UNICEF βοήθησε 1,9 εκατομμύρια ανθρώπους μέσω επιχειρήσεων εκτός των συνόρων, από την Τουρκία και την Ιορδανία, συμπεριλαμβανομένων δυσπρόσιτων περιοχών και περιοχών υπό πολιορκία.
 • 13,3 εκατομμύρια άνθρωποι επωφελούνται από την υποστήριξη για τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης.
 • 3,2 εκατομμύρια παιδιά έχουν λάβει εκπαιδευτικό υλικό από τον Ιανουάριο του 2016 (σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία, γραφική ύλη κ.α.).
 • Η UNICEF έχει παράσχει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε πάνω από 430.000 παιδιά, και εκπαίδευση κατά του κινδύνου των ναρκών σε 1,8 εκατομμύρια παιδιά μέσω της κατάρτισης των εκπαιδευτικών στα σχολεία.
 • 21 εκατομμύρια παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της πολιομυελίτιδας.

 

Ενισχύστε το έργο της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

ΝιγηρίαΟυκρανίαΥεμένηπολιομυελίτιδαΝεπάλπαιδική επιβίωσηιλαράΣουδάνδιάρροιαέκθεση UNICEFπαιδική προστασίαAIDSεταιρική κοινωνική ευθύνηαθλητισμός και σπορΕλλάδατηλεμαραθώνιος UNICEFΣομαλίαεκπαίδευση κοριτσιώνβίαληξιαρχική καταγραφήαληθινές ιστορίεςδικαιώματα του παιδιούΒραζιλίαΦιλιππίνεςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπρεσβευτές UNICEFΕυρωπαϊκή Ένωσησχολεία υπερασπιστέςΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΙράκΝίγηραςπεριβάλλονμητρικός θηλασμόςΟλυμπιακή Εκεχειρίαεπείγουσες ανάγκεςελονοσίαυποστηρικτές UNICEFγυναίκες-κορίτσιαΓάζακλιματική αλλαγήεμβολιασμοίUNICEF και ΟλυμπιακόςΣερβίαανάπτυξη για τα παιδιάΤσαντχολέρααντιμετώπιση του AIDSΝονός της UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςυποσιτισμόςρατσισμόςεκδηλώσειςδιεθνείς πρωτοβουλίεςνερό και υγιεινήπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣυρίαραδιομαραθώνιος UNICEFμητέραεθελοντές UNICEFστρατολόγηση παιδιώνπνευμονίαπαιδική εκμετάλλευσηδιατροφήΑϊτήεκπαίδευσηιός Ζίκαέμπολαμέλος της UNICEFπαιδιά πολέμουδίκτυα προστασίας των παιδιώνισότητα των φύλωνκάρτες και δώρα UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςπαιδιά στην ΕλλάδαφτώχειαΚεντροαφρικανική Δημοκρατία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Δ206

Αρχείο Νέων