Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθετεί σημαντική Σύσταση για τα παιδιά στην Ευρώπη

Η UNICEF καλωσορίζει τη Σύσταση «Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον Κύκλο της Μειονεξίας» που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιβεβαιώνει την ισχυρή δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της παιδικής φτώχειας και την προώθηση της παιδικής ευημερίας σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η Σύσταση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή σε μια εποχή περικοπών και μέτρων λιτότητας.

Η μείωση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού είναι κεντρικής σημασίας για μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Θέτοντας σε εφαρμογή αυτές τις δεσμεύσεις απαιτείται τώρα ένα κοινό Ευρωπαϊκό πλαίσιο που θα διευκολύνει και θα εξασφαλίζει ότι όλα τα παιδιά θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες.

Η UNICEF είναι ιδιαίτερα ενθαρρυμένη από την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα Κράτη Μέλη να θεσπίσουν εθνικούς στόχους για τη μείωση της παιδικής φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και χαιρετίζει τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρακολουθεί την πρόοδο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Είναι επιτακτική ανάγκη η συλλογή επίκαιρων και εστιασμένων στο παιδί δεδομένων ώστε να καταστεί δυνατή η αποτελεσματική παρακολούθηση των επιπτώσεων των πολιτικών και της μεταβαλλόμενης πραγματικότητας στη ζωή των παιδιών.

Η UNICEF, μαζί με τις Εθνικές Επιτροπές της που εδρεύουν στην Ευρώπη θα συνεχίσει να αυξάνει την ευαισθητοποίηση για τα ζητήματα της παιδικής φτώχειας και της ευημερίας μεταξύ των Κρατών Μελών, χτίζοντας επάνω στη θετική δυναμική που παρέχει η Σύσταση «Επενδύοντας στα παιδιά» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η UNICEF ετοιμάζει έκθεση για την Παιδική Ευημερία στις αναπτυγμένες χώρες που θα παρουσιαστεί σύντομα.

Δείτε τη Σύσταση:

- Investing in children: breaking the cycle of disadvantage (Αγγλικά, αρχείο pdf 129Kb).

- Επενδύοντας στα παιδιά: Σπάζοντας τον Κύκλο της Μειονεξίας (μετάφραση στα Ελληνικά, αρχείο pdf 351Kb).

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

UNICEF και ΟλυμπιακόςΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΣερβίαγυναίκες-κορίτσιαπνευμονίατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΣομαλίαδικαιώματα του παιδιούμητέρακλιματική αλλαγήΝεπάλΦιλιππίνεςτηλεμαραθώνιος UNICEFεκπαίδευση κοριτσιώνανάπτυξη για τα παιδιάεθελοντές UNICEFεκδηλώσειςρατσισμόςκάρτες και δώρα UNICEFραδιομαραθώνιος UNICEFΝονός της UNICEFμέλος της UNICEFέμπολαπαιδιά με αναπηρίεςπαιδική προστασίαΝιγηρίαΒοσνία-Ερζεγοβίνηδιατροφήφτώχειαστρατολόγηση παιδιώνΑϊτήαληθινές ιστορίεςχολέραπαιδική επιβίωσηπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣισότητα των φύλωνπαιδιά στην ΕλλάδαΣουδάνιλαράΥεμένησχολεία υπερασπιστέςεταιρική κοινωνική ευθύνηέκθεση UNICEFεμβολιασμοίπολιομυελίτιδαυποσιτισμόςδιάρροιαβίαΝίγηραςεπείγουσες ανάγκεςμητρικός θηλασμόςιός Ζίκαεκπαίδευσηπαιδιά πολέμουπεριβάλλονδίκτυα προστασίας των παιδιώναθλητισμός και σπορπρεσβευτές UNICEFΕλλάδαΟυκρανίαδιεθνείς πρωτοβουλίεςΙράκνερό και υγιεινήπαιδική εκμετάλλευσηΕυρωπαϊκή ΈνωσηΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΓάζαAIDSληξιαρχική καταγραφήαντιμετώπιση του AIDSυποστηρικτές UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςΒραζιλίαΣυρίαελονοσία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Μπρελόκ με Αρκουδάκι

Αρχείο Νέων