Φωτογραφία της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της UNICEF Mia Farrow στις 9 Νοεμβρίου 2013, παιδιά εκτοπισμένα από της εστίες τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Παιδιά εκτοπισμένα από της εστίες τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στέκονται κοντά στις σκηνές τους. Τη φωτογραφία τράβηξε η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, Mia Farrow στις 9 Νοεμβρίου 2013 - Φωτογραφία ©UNICEF/NYHQ2013-1159/Mia Farrow

Η UNICEF σε καταστάσεις Επείγουσας Ανάγκης

Η UNICEF διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής βοήθειας στον κόσμο. Εκτός από τα τακτικά προγράμματα που διεξάγει ανταποκρίνεται άμεσα σε καταστάσεις Έπείγουσας Ανάγκης για να προασπίσει τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. Η UNICEF διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης και πολυετή πείρα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πολέμων, πείνας κλπ. Ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να απαλύνει τα βάσανα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Η UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντικές εισφορές.

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2015

Πάνω από 60 εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο από μια «νέα γενιά» ανθρωπιστικών κρίσεων.

Η UNICEF απευθύνει έκκληση για $3,1 δισεκατομμύρια δολάρια - τη μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ - για να βοηθήσει 62 εκατομμύρια παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο σε ανθρωπιστικές κρίσεις σε όλο τον κόσμο - μια δραματική αύξηση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε χρηματοδοτικές ανάγκες από την έκκληση του περασμένου έτους.

Πάνω από το 1 στα 10 παιδιά του κόσμου - 230 εκατομμύρια - ζουν σήμερα σε χώρες και περιοχές που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις και μόνο.

Η έκκληση της UNICEF Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2015 στοχεύει συνολικά 98 εκατομμύρια ανθρώπους, τα δύο τρίτα περίπου των οποίων είναι παιδιά, σε 71 χώρες.

Οι πόροι από την έκκληση θα βοηθήσουν επίσης τη UNICEF να ενισχύσει την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, συρράξεων ή φυσικών καταστροφών για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στα παιδιά.

Υποστηρίζοντας τα προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF ενισχύετε της προσπάθειές μας για τη σωτηρία και την ευημερία των παιδιών που δοκιμάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Κάντε μια Δωρεά και στηρίξτε τα Προγράμματα Επείγουσας Ανάγκης της UNICEF

(Με την επιλογή αυτή θα οδηγηθείτε σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών)

- Δείτε περισσότερα για την έκκληση "Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2015"