Φωτογραφία της Πρέσβειρας Καλής Θέλησης της UNICEF Mia Farrow στις 9 Νοεμβρίου 2013, παιδιά εκτοπισμένα από της εστίες τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
Παιδιά εκτοπισμένα από της εστίες τους στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία στέκονται κοντά στις σκηνές τους. Τη φωτογραφία τράβηξε η Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της UNICEF, Mia Farrow στις 9 Νοεμβρίου 2013 - Φωτογραφία ©UNICEF/NYHQ2013-1159/Mia Farrow

Η UNICEF σε καταστάσεις Επείγουσας Ανάγκης

Η UNICEF διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα διανομής βοήθειας στον κόσμο. Εκτός από τα τακτικά προγράμματα που διεξάγει ανταποκρίνεται άμεσα σε καταστάσεις Έπείγουσας Ανάγκης για να προασπίσει τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών. Η UNICEF διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις άμεσης επέμβασης και πολυετή πείρα για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, πολέμων, πείνας κλπ. Ενεργεί γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να απαλύνει τα βάσανα των παιδιών αλλά και των οικογενειών τους. Η UNICEF στηρίζεται αποκλειστικά σε εθελοντικές εισφορές.

Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2017

Έκκληση UNICEF ύψους $3,3δις για επείγουσα βοήθεια σε 48 εκατομμύρια παιδιά σε συγκρούσεις και άλλες κρίσεις

Από τη Συρία, μέχρι την Υεμένη και το Ιράκ, από το Νότιο Σουδάν μέχρι τη Νιγηρία, τα παιδιά δέχονται άμεση επίθεση, με τα σπίτια τα σχολεία και τις κοινότητές τους σε ερείπια, τις ελπίδες τους και το μέλλον τους να διακυβεύεται. Συνολικά, σχεδόν το ένα στα τέσσερα παιδιά στον κόσμο ζει σε μια χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις ή καταστροφές.

48 εκατομμύρια παιδιά τα οποία βιώνουν μερικές από τις χειρότερες συγκρούσεις στον κόσμο και άλλες επείγουσες ανθρωπιστικές κρίσεις, θα ωφεληθούν από την έκκληση της UNICEF για το 2017 που επισημαίνει ότι ο υποσιτισμός αποτελεί μια «κρυφή απειλή» για τα παιδιά.

Η έκκληση Ανθρωπιστική Δράση για τα Παιδιά 2017 στοχεύει συνολικά 81 εκατομμύρια ανθρώπους σε 48 χώρες.

Οι πόροι από την έκκληση θα βοηθήσουν επίσης τη UNICEF να ενισχύσει την ετοιμότητα για την αντιμετώπιση μελλοντικών κρίσεων, συρράξεων ή φυσικών καταστροφών για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών τους στα παιδιά.

Υποστηρίζοντας τα προγράμματα επείγουσας βοήθειας της UNICEF ενισχύετε της προσπάθειές μας για τη σωτηρία και την ευημερία των παιδιών που δοκιμάζονται κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Κάντε μια Δωρεά και στηρίξτε τα Προγράμματα Επείγουσας Ανάγκης της UNICEF

(Με την επιλογή αυτή θα οδηγηθείτε σε ασφαλές περιβάλλον συναλλαγών)

 

- Δείτε περισσότερα για την έκκληση "Ανθρωπιστική Δράση UNICEF για τα παιδιά 2017"