Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc: Η αρχή μιας υπέροχης φιλίας με τη UNICEF!

Με την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc ξεκίνησε μια πολύ όμορφη και δυνατή συνεργασία από την αρχή της σχολικής χρονιάς, που διήρκησε μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού έτους και περιλάμβανε μια σειρά από πρωτότυπες και ποικίλες δράσεις. Η UNICEF στάθηκε δίπλα τους και τους υποστήριξε με ιδέες, συμβουλές και κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό.

Η δράση των παιδιών χωρίστηκε σε τρεις φάσεις. Αρχικά πραγματοποίησαν μια επίσκεψη στα γραφεία της UNICEF και συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ' τάξης με συντονίστρια τη βιβλιοθηκονόμο κα Δομηνίκη - Μαρκησία Ρουγγέρη.

Στη συνέχεια, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ.κ. Φρόσως Μπρέχα, Άντας Συριοπούλου, Ρένας Ζαμπέτα και φυσικά της Υποδιευθύντριας του σχολείου κας Κουτρουμπούση Μαρίας, διοργάνωσαν καντίνα στην αυλή με σπιτικές λιχουδιές, που την υποστήριξαν μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές από όλο το σχολείο. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν την πρώτη μέρα δόθηκαν στον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF από τα παιδιά της χορωδίας που παρευρέθησαν και τραγούδησαν. Τα έσοδα της δεύτερης μέρας τα παρέδωσαν οι μαθητές της Δ' τάξης σε εκπροσώπους της UNICEF στα γραφεία της, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τη φιλανθρωπική δράση της στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' ArcΕλληνογαλλική Σχολή Jeanne D' Arc

Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D' ArcΟι εργασίες-δράσεις των παιδιών παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που ετοίμασαν τον Απρίλιο, στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης ζώνης. Γεμάτοι περηφάνια, οι μικροί μαθητές μίλησαν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της UNICEF, «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών», για τις δράσεις τους και για όλα όσα κέρδισαν τη δημιουργική αυτή χρονιά, στα πλαίσια μιας καλά οργανωμένης εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες, με συγκίνηση παρακολουθήσαν το θεατρικό δρώμενο, βασισμένο στο παιδικό έργο της Ελένης Νεοκλέους, «Μπελάδες στην Πολυχρωμία».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Λόλα Νταϊφά (φωτό δεξιά), μέλος της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF, βράβευσε το σχολείο, με το ειδικό βραβείο «ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ», κλείνοντας με την προσωπική της ευχή που με πολλή αγάπη έδωσε στα παιδιά:

«Να κυνηγήσετε τα όνειρά σας και να πετάξετε μαζί τους. Όσο όμως ψηλά κι αν φτάσετε μη ξεχάσετε ότι σ' αυτή τη γη η ζωή θα ήταν πραγματικός παράδεισος αν όλοι δίναμε το χέρι για να σχηματίσουμε ένα μεγάλο κύκλο αγάπης, αλληλοβοήθειας, ανθρωπιάς».

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

πρεσβευτές UNICEFΥεμένηεκδηλώσειςπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΣομαλίαπαιδιά με αναπηρίεςΙράκσχολεία υπερασπιστέςδιατροφήγυναίκες-κορίτσιαεπείγουσες ανάγκεςβίαπνευμονίατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνελονοσίαληξιαρχική καταγραφήΦιλιππίνεςιός ΖίκαΣουδάνπεριβάλλονΝεπάλUNICEF και Ολυμπιακόςαθλητισμός και σπορΣερβίαπαιδιά πρόσφυγεςΤσαντπαιδική επιβίωσηΕλλάδαΟυκρανίαΑϊτήΝονός της UNICEFεκπαίδευση κοριτσιώνΒοσνία-Ερζεγοβίνηφτώχειαμητέραμέλος της UNICEFAIDSδίκτυα προστασίας των παιδιώνέμπολαρατσισμόςδιεθνείς πρωτοβουλίεςαληθινές ιστορίεςπολιομυελίτιδαδικαιώματα του παιδιούΝιγηρίαανάπτυξη για τα παιδιάκάρτες και δώρα UNICEFΕυρωπαϊκή Ένωσητηλεμαραθώνιος UNICEFστρατολόγηση παιδιώνεμβολιασμοίΟλυμπιακή Εκεχειρίακλιματική αλλαγήΒραζιλίαδιάρροιαΚεντροαφρικανική Δημοκρατίανερό και υγιεινήιλαράεθελοντές UNICEFισότητα των φύλωνπαιδιά στην Ελλάδαεκπαίδευσηραδιομαραθώνιος UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηυποστηρικτές UNICEFέκθεση UNICEFπαιδική προστασίαχολέρααντιμετώπιση του AIDSμητρικός θηλασμόςΣυρίαυποσιτισμόςΓάζαΝίγηραςπαιδιά πολέμουεταιρική κοινωνική ευθύνη

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Π120

Αρχείο Νέων