Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας

Ειδικό Νηπιαγωγείο ΧαλκίδαςΕφτά μικροί καλλιτέχνες από το Ειδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με στόχο να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, ζωγράφισαν μια καρδιά «διαφορετική» από τις άλλες, αντιπροσωπεύοντας εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο που η καρδούλα τους χτυπά λυπημένα, διότι «πονούν, διψούν και φοβούνται», όπως μας γράφουν οι μικροί μας φίλοι στην αφίσα τους.

Πάντα δίπλα τους, στυλοβάτες στην προσπάθειά τους οι καλές τους δασκάλες, πιστές σύμμαχοι στο έργο της UNICEF, οι κ.κ. Καραθανάση Ζαχαρένια και Χρυσούλα Αποστολάρα. Τα νήπια δημιούργησαν το πρόσωπο και την καρδιά ενός παιδιού και πάνω της κόλλησαν διάφορες φωτογραφίες παιδιών, θέλοντας να αποδώσουν τις ανάγκες μιας παιδικής καρδιάς.

Τα πινέλα πήραν φωτιά και η φαντασία τους απογειώθηκε. Τα υλικά που χρησιμοποίησαν ήταν απλά... αλλά μαγικά, αποδίδοντας ένα πραγματικό έργο τέχνης, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τ' άλλα. Το μήνυμά τους βαθύ και ουσιαστικό, η παιδική καρδιά χρειάζεται ελάχιστα για να είναι ευτυχισμένη.

Ας συμβάλλουμε όλοι για να διώξουμε μακριά όλα εκείνα που στενοχωρούν και απομακρύνουν το χαμόγελο από τα παιδικά προσωπάκια.

Ειδικό Νηπιαγωγείο ΧαλκίδαςΕιδικό Νηπιαγωγείο Χαλκίδας


Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

εκπαίδευση κοριτσιώνδιεθνείς πρωτοβουλίεςφτώχειαΝίγηραςΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαεμβολιασμοίΣομαλίαέκθεση UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςτηλεμαραθώνιος UNICEFπαιδική επιβίωσηΑϊτήAIDSΣυρίαιός Ζίκακλιματική αλλαγήΣουδάνκάρτες και δώρα UNICEFσχολεία υπερασπιστέςνερό και υγιεινήαθλητισμός και σπορυποστηρικτές UNICEFδιατροφήεκπαίδευσηρατσισμόςπαιδιά πολέμουισότητα των φύλωνληξιαρχική καταγραφήμητρικός θηλασμόςανάπτυξη για τα παιδιάπρεσβευτές UNICEFΒραζιλίαΝεπάλτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνχολέραελονοσίαεταιρική κοινωνική ευθύνηΟυκρανίαΥεμένηΦιλιππίνεςUNICEF και Ολυμπιακόςπολιομυελίτιδαπεριβάλλονμέλος της UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςαντιμετώπιση του AIDSδίκτυα προστασίας των παιδιώνεπείγουσες ανάγκεςραδιομαραθώνιος UNICEFΓάζαεκδηλώσειςδικαιώματα του παιδιούπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣυποσιτισμόςΝιγηρίαεθελοντές UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηπαιδιά στην ΕλλάδαΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΒοσνία-Ερζεγοβίνηστρατολόγηση παιδιώνΕλλάδαγυναίκες-κορίτσιαΤσαντβίαΝονός της UNICEFπνευμονίαιλαράΕυρωπαϊκή ΈνωσηέμπολαΙράκδιάρροιαΣερβίαπαιδική προστασίαμητέρααληθινές ιστορίες

Δείτε επίσης

Αρχείο Νέων