Είναι ο κόσμος απαθής για τη δολοφονία των παιδιών;

Afrin
Φωτογραφία: © UNICEF/Almohibany

«Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώθηκαν στη Συρία τις τελευταίες δύο εβδομάδες αυξάνεται καθημερινά καθώς η βία κλιμακώνεται σε πολλές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Η UNICEF έλαβε αναφορές για τουλάχιστον έντεκα παιδιά που σκοτώθηκαν και πολλά περισσότερα που τραυματίστηκαν λόγω της συνεχιζόμενης βίας στην περιοχή Afrin, στη βορειοδυτική Συρία. Στο γειτονικό Idlib, τουλάχιστον εννέα παιδιά φέρεται να έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα μόνο στις επιθέσεις στις πόλεις Saraqab και Khan Shaykhoun. Στη Δαμασκό, τρία παιδιά σκοτώθηκαν σε μια επίθεση στην περιοχή Bab Touma της Παλιάς Πόλης. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η επίθεση στις 22 Ιανουαρίου, ήταν η βαρύτερη στη Δαμασκό τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς συνέβη ενώ τα παιδιά έφευγαν από το σχολείο.

Στην Afrin, οι οικογένειες διαφεύγουν προς άλλες περιοχές της χώρας, αναζητώντας προστασία σε καταυλισμούς ήδη γεμάτους με πάνω από 125.000 προηγουμένως εκτοπισμένους ανθρώπους, που ζουν σε συγκλονιστικά δύσκολες συνθήκες και είναι εκτεθειμένοι στον βαρύ χειμώνα. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να φύγουν από την περιοχή σε αναζήτηση ασφάλειας, έχει αναφερθεί ότι έχουν αποτραπεί από το να εγκαταλείψουν την Afrin. Η βία είναι τόσο έντονη που οι οικογένειες παραμένουν περιορισμένες στα υπόγεια των κτιρίων τους. Η πλειονότητα των καταστημάτων είναι κλειστά και οι υπηρεσίες προστασίας των παιδιών που υποστηρίζονται από τη UNICEF, συμπεριλαμβανομένου ενός φιλικού προς τα παιδιά χώρου και δραστηριοτήτων ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, πρέπει να ανασταλούν.

Οι πόλεμοι έχουν νόμους και αυτοί οι νόμοι καταπατώνται κάθε μέρα στη Συρία. Για άλλη μια φορά, η UNICEF υπενθυμίζει σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης τις υποχρεώσεις τους για την προστασία των παιδιών ανά πάσα στιγμή.

Τα αντιμαχόμενα μέρη πρέπει επίσης να παρέχουν ασφαλές πέρασμα σε όλους τους ανθρώπους που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τις υπό επίθεση περιοχές εξαιτίας φόβων για τη δική τους ασφάλεια.

Σχεδόν επτά χρόνια από την αρχή των συγκρούσεων, τα παιδιά εξακολουθούν να πλήττονται περισσότερο από την άνευ προηγουμένου καταστροφή, τον εκτοπισμό και το θάνατο. Έχουν χάσει τη ζωή, τα σπίτια και την παιδικότητά τους.

Αρκετά».

Σε ανταπόκριση στις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που εγκαταλείπουν την Afrin, δυο κινητές ιατρικές ομάδες αναπτύχθηκαν με την υποστήριξη της UNICEF σε περιοχές στην πόλη Χαλέπι, όπου αναμένεται να φτάσουν οι εκτοπισμένες οικογένειες. Ως απάντηση στον εκτοπισμό στο δυτικό αγροτικό Χαλέπι που σχετίζεται με την εκτοπισμό από το Idlib, η UNICEF βρίσκεται στη διαδικασία παράδοσης 100 δεξαμενών νερού και υπηρεσιών μεταφοράς νερού σε αυτές τις περιοχές. Έχουν ήδη λειτουργήσει πέντε κινητές ομάδες που παρέχουν υπηρεσίες προστασίας των παιδιών, συμπεριλαμβανομένης της  ψυχοκοινωνικής στήριξης.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

σχολεία υπερασπιστέςδίκτυα προστασίας των παιδιώνπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπαιδιά πολέμουπαιδική εκμετάλλευσηπαιδική επιβίωσηπεριβάλλονπολιομυελίτιδαπρεσβευτές UNICEFμητέραΕλλάδαΥεμένηαληθινές ιστορίεςεθελοντές UNICEFΣερβίαέκθεση UNICEFβίαυποσιτισμόςΓάζαστρατολόγηση παιδιώνραδιομαραθώνιος UNICEFυποστηρικτές UNICEFανάπτυξη για τα παιδιάπαιδιά με αναπηρίεςΝεπάλρατσισμόςΤσαντγυναίκες-κορίτσιατηλεμαραθώνιος UNICEFΦιλιππίνεςέμπολαελονοσίαΕυρωπαϊκή Ένωσηπαιδική προστασίαφτώχειαεκπαίδευσηαθλητισμός και σπορπαιδιά στην ΕλλάδαΝιγηρίαεμβολιασμοίΟυκρανίαισότητα των φύλωνιός ΖίκαΒραζιλίαδιάρροιαΣομαλίαεπείγουσες ανάγκεςΣουδάνAIDSΒοσνία-Ερζεγοβίνηνερό και υγιεινήΝίγηραςδιεθνείς πρωτοβουλίεςληξιαρχική καταγραφήμέλος της UNICEFμητρικός θηλασμόςαντιμετώπιση του AIDSπνευμονίακλιματική αλλαγήΝονός της UNICEFδικαιώματα του παιδιούΟλυμπιακή ΕκεχειρίαχολέραεκδηλώσειςUNICEF και Ολυμπιακόςεταιρική κοινωνική ευθύνηεκπαίδευση κοριτσιώνιλαράδιατροφήκάρτες και δώρα UNICEFΣυρίαΙράκΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΑϊτήπαιδιά πρόσφυγεςτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν

Δείτε επίσης

Αρχείο Νέων