Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας Λακωνίας

Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας ΛακωνίαςΔημοτικό Σχολείο Μαγούλας Λακωνίας

Οι μικρές «UNI» και οι έμπειροι «CEF» στα χρώματα της UNICEF, στα βήματα της παράδοσης και στα διδάγματα του εθελοντισμού.

Πρωτοτύπησαν τα παιδιά της Μαγούλας με την ευρηματικότητα της δράσης τους.
Το πρόγραμμα συντόνισε η δασκάλα τους, κα Γεωργακοπούλου Γαρυφαλιά με τους μαθητές της Γ' τάξης του σχολείου με την αμέριστη συμπαράσταση του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αντώνη Κωνστάνταρο, το Σύμβουλο Δραστηριοτήτων, κ. Τάσο Παπαγιαννάκο και το Σχολικό Σύμβουλο, κ. Γιάννη Σαϊτάκη.

Στα πλαίσια του προγράμματος της UNICEF «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» και σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Γ' τάξης, τα παιδιά «έπαιξαν τον πρώτο ρόλο» στην παρασκευή παραδοσιακού ψωμιού.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν ως πρωταγωνιστές τη διαδικασία παρασκευής παραδοσιακού ψωμιού αλλά και να γνωρίσουν τη διαδρομή από το σιτάρι εως το ψωμί. Ακόμα, διδάχθηκαν για την αξία της υγιεινής παραδοσιακής διατροφής και προετοίμασαν ένα πρωϊνό με ντόπια προϊόντα, όπως πορτοκαλάδα από τα περιβόλια του χωριού τους, αγνό μέλι, κεφαλοτύρι και ζυμωτό ψωμί.

Έτσι όλα τα παιδιά χάρηκαν ένα ωραίο πρωϊνό που προετοίμασαν και τους πρόσφεραν οι μαθητές της Γ' τάξης με ένα συμβολικό αντίτιμο ενός ευρώ. Εδώ ακριβώς η δράση τους αυτή συναντά τον εθελοντισμό και τη UNICEF, αφού τα χρήματα που συγκέντρωσαν τα έστειλαν στην οργάνωση για να τα αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα οι μαθητές έφτιαξαν αφίσες θίγοντας θέματα όπως η ισότητα, το δικαίωμα στην υγεία, το σεβασμό στην ιδιαιτερότητα.

Όλα αυτά τα έκανε ένα μικρό σε δυναμικότητα σχολείο, αλλά μεγάλο σε αποθέματα αγάπης, ενός μικρού χωριού της Λακωνίας με τη στήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Λακωνία» (προσφορά χυμών), της κας Κατερίνας Σκαφιδά (διδασκαλία ζυμώματος ψωμιού) και του Δ/ντή του σχολείου που πρόσφερε μέλι από τη δική του παραγωγή.

Δημοτικό Σχολείο Μαγούλας ΛακωνίαςΔημοτικό Σχολείο Μαγούλας Λακωνίας

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Γάζαπαιδιά με αναπηρίεςΙράκφτώχειαυποσιτισμόςστρατολόγηση παιδιώνΣουδάνπαιδιά πρόσφυγεςκλιματική αλλαγήΥεμένηπνευμονίαπαιδική προστασίαδίκτυα προστασίας των παιδιώναθλητισμός και σπορπεριβάλλονμητρικός θηλασμόςπρεσβευτές UNICEFελονοσίαΝίγηραςΣομαλίαΝονός της UNICEFπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΟλυμπιακή ΕκεχειρίαΒοσνία-Ερζεγοβίνησχολεία υπερασπιστέςαντιμετώπιση του AIDSγυναίκες-κορίτσιατηλεμαραθώνιος UNICEFπαιδιά πολέμουΑϊτήδικαιώματα του παιδιούμέλος της UNICEFμητέραΣερβίαπαιδιά στην ΕλλάδαΒραζιλίαραδιομαραθώνιος UNICEFΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΕλλάδαεκδηλώσειςιλαράανάπτυξη για τα παιδιάέμπολαδιάρροιαΤσαντνερό και υγιεινήαληθινές ιστορίεςχολέραληξιαρχική καταγραφήτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΝιγηρίαεκπαίδευσηΦιλιππίνεςAIDSπαιδική επιβίωσηΝεπάλΣυρίαεθελοντές UNICEFπολιομυελίτιδαεκπαίδευση κοριτσιώνεμβολιασμοίυποστηρικτές UNICEFUNICEF και Ολυμπιακόςεταιρική κοινωνική ευθύνηεπείγουσες ανάγκεςΕυρωπαϊκή ΈνωσηΟυκρανίαβίαδιατροφήιός Ζίκαρατσισμόςισότητα των φύλωνκάρτες και δώρα UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηδιεθνείς πρωτοβουλίεςέκθεση UNICEF

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Η107

Αρχείο Νέων