Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Το Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου συμμετείχε στο πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών» με μια ξεχωριστή δράση αφιερωμένη σ’ όλα τα παιδιά.

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης, οι οποίοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα, έφτιαξαν αφίσες για τα δικαιώματα των παιδιών, κατασκευές σε καμβάδες με πέτρες και υλικά από τα φύση, τα οποία πουλήθηκαν σε bazaar που οργανώθηκε προς το τέλος της χρονιάς με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τη UNICEF.

Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Και φυσικά από μια τέτοια δράση δεν θα μπορούσε να λείπει και ένας κουμπαράς, ένας χειροποίητος κουμπαράς με μεράκι και αγάπη από τα παιδιά.

Έτσι, όλοι έβαλαν ένα «χεράκι» και κατασκεύασαν  έναν κουμπαρά με απλά υλικά, όπου καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος συγκέντρωναν και αποταμίευαν χρήματα για τη UNICEF.

Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

Διαρκώς οι ιδέες έπεφταν βροχή! Σκέφτηκαν να φτιάξουν και ένα τετράδιο όπου μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα έγραφαν και θα ζωγράφιζαν μηνύματα ελπίδας και αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα, όπως και έγινε! Έτσι όλοι μαζί μικροί και μεγάλοι έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και αγάπης στα παιδιά που μας χρειάζονται! 

Δημοτικό Σχολείο Αλοννήσου

 

Δείτε περισσότερα για το πρόγραμμα Σχολεία Υπερασπιστές των Παιδιών

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Σομαλίαπρεσβευτές UNICEFτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνδιεθνείς πρωτοβουλίεςστρατολόγηση παιδιώνΣερβίαιλαράεκπαίδευσηαντιμετώπιση του AIDSδιατροφήΥεμένηΝιγηρίαγυναίκες-κορίτσιαεκπαίδευση κοριτσιώναληθινές ιστορίεςληξιαρχική καταγραφήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΦιλιππίνεςεθελοντές UNICEFιός Ζίκαδικαιώματα του παιδιούαθλητισμός και σπορπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣΟλυμπιακή Εκεχειρίαπαιδική προστασίαμητέραΙράκπνευμονίαAIDSέμπολαΟυκρανίαπαιδική επιβίωσηΝίγηραςΕλλάδασχολεία υπερασπιστέςανάπτυξη για τα παιδιάπεριβάλλονπαιδική εκμετάλλευσηκάρτες και δώρα UNICEFπαιδιά πολέμουφτώχειαδιάρροιαUNICEF και ΟλυμπιακόςΑϊτήΒοσνία-Ερζεγοβίνηισότητα των φύλωννερό και υγιεινήΣουδάνπαιδιά πρόσφυγεςΝεπάλεταιρική κοινωνική ευθύνητηλεμαραθώνιος UNICEFμέλος της UNICEFΓάζαπαιδιά με αναπηρίεςυποσιτισμόςραδιομαραθώνιος UNICEFέκθεση UNICEFΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαχολέραπαιδιά στην ΕλλάδαΝονός της UNICEFΣυρίαπολιομυελίτιδαΒραζιλίαΤσαντεκδηλώσειςυποστηρικτές UNICEFκλιματική αλλαγήμητρικός θηλασμόςεπείγουσες ανάγκεςελονοσίαβίαεμβολιασμοίδίκτυα προστασίας των παιδιώνρατσισμός

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Μπρελόκ με Αρκουδάκι

Αρχείο Νέων