Δήλωση UNICEF για την απελευθέρωση κοριτσιών που είχαν απαχθεί από σχολείο από τη Boko Haram


Νιγηρία, 7 Μαΐου 2017 - «Η UNICEF χαιρετίζει την απελευθέρωση πάνω από 80 κοριτσιών που είχαν απαχθεί από τους αντάρτες της Boko Haram στο σχολείο τους στο Chibok πριν από τρία χρόνια.

Είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζουμε ότι τα κορίτσια αυτά θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους που περίμεναν αυτήν την ημέρα εδώ και καιρό. Θα αντιμετωπίσουν μια μακρά και δύσκολη διαδικασία για να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους μετά την απερίγραπτη φρίκη και το τραύμα που υπέφεραν στα χέρια της Boko Haram.

Η UNICEF είναι σε ετοιμότητα για να υποστηρίξει τις αρχές της Νιγηρίας, ώστε να παράσχουν την ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη και τις άλλες εξειδικευμένες υπηρεσίες που απαιτούνται. Θα βοηθήσουμε την επανένωση των κοριτσιών με τις οικογένειές τους και θα βεβαιωθούμε ότι μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον. Ήδη οι υπάλληλοι μιας υγειονομικής κλινικής που υποστηρίζεται από την UNICEF στηρίζουν τις άμεσες προσπάθειες για την ταυτοποίηση των κοριτσιών και την πραγματοποίηση ιατρικών ελέγχων πριν από την περαιτέρω μεταφορά τους.

Η UNICEF καλεί τη Boko Haram να τερματίσει όλες τις παραβιάσεις κατά των παιδιών, ιδιαίτερα την απαγωγή παιδιών και τη σεξουαλική κακοποίηση και τον εξαναγκασμό σε γάμο των κοριτσιών.

Επιδοκιμάζουμε την κυβέρνηση για αυτό το σημαντικό επίτευγμα βοηθώντας στην προστασία των παιδιών που επηρεάζονται από τη σύγκρουση στη βορειοανατολική Νιγηρία, αλλά εξακολουθούμε να ανησυχούμε βαθιά για τις χιλιάδες γυναίκες και παιδιά που παραμένουν σε αιχμαλωσία από τη Boko Haram. Πρέπει να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για επιστρέψουν στην ασφάλεια, τα σπίτια και τις οικογένειές τους», δηλώνει η εκπρόσωπος της UNICEF στη Νιγηρία, Περνίλ Άιρονσάιντ, και συνεχίζει:
«Η UNICEF έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν πληγεί από τη σύγκρουση στην περιοχή της Λίμνης Τσαντ και συνεργάζεται με τις εθνικές αρχές για την υποστήριξη εκατοντάδων παιδιών και γυναικών που έχουν δραπετεύσει ή έχουν απελευθερωθεί από τη Boko Haram. Κάθε παιδί είναι μοναδικό και απαιτεί διαφορετικά επίπεδα υποστήριξης, επομένως δεν υπάρχει κανένας τυποποιημένος τρόπος ή καθορισμένο χρονικό πλαίσιο για αυτά τα παιδιά για να ανακάμψουν. Η UNICEF δεσμεύεται να κάνει ό, τι χρειάζεται, όσο χρειάζεται για να βοηθήσει αυτά τα παιδιά ν’ ανακτήσουν την αίσθηση της κανονικότητας με τους διαθέσιμους πόρους μας».

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

παιδιά στην ΕλλάδαΝεπάλστρατολόγηση παιδιώνεμβολιασμοίβίαΥεμένηαληθινές ιστορίεςΟλυμπιακή Εκεχειρίαιός ΖίκαΤσαντεκπαίδευση κοριτσιώνελονοσίαμητέραΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαυποστηρικτές UNICEFπαιδική προστασίαδίκτυα προστασίας των παιδιώνρατσισμόςπαιδική επιβίωσητηλεμαραθώνιος UNICEFΣερβίαεκπαίδευσηΓάζαΦιλιππίνεςUNICEF και Ολυμπιακόςνερό και υγιεινήΕλλάδαπρεσβευτές UNICEFπολιομυελίτιδαχολέραραδιομαραθώνιος UNICEFΟυκρανίακλιματική αλλαγήεταιρική κοινωνική ευθύνητα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνδικαιώματα του παιδιούδιεθνείς πρωτοβουλίεςιλαράπνευμονίαΝιγηρίαΑϊτήφτώχειαΒραζιλίαAIDSμέλος της UNICEFυποσιτισμόςαντιμετώπιση του AIDSγυναίκες-κορίτσιαληξιαρχική καταγραφήισότητα των φύλωνδιατροφήδιάρροιαπαιδιά με αναπηρίεςεκδηλώσειςΣομαλίασχολεία υπερασπιστέςκάρτες και δώρα UNICEFπαιδιά πρόσφυγεςΝίγηραςέκθεση UNICEFΙράκπαιδική εκμετάλλευσηΕυρωπαϊκή Ένωσηαθλητισμός και σπορέμπολαΣουδάνμητρικός θηλασμόςεπείγουσες ανάγκεςπαιδιά πολέμουπεριβάλλονπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣανάπτυξη για τα παιδιάεθελοντές UNICEFΒοσνία-ΕρζεγοβίνηΣυρίαΝονός της UNICEF

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Π122

Αρχείο Νέων