Δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή της UNICEF Άντονι Λέικ

για τους θανάτους παιδιών στη Συρία.


Νέα Υόρκη / Δαμασκός / Αμμάν 16 Απριλίου 2017 - «Μετά από έξι χρόνια πολέμου και μακελειού στη Συρία ...έξι χρόνια σπαραγμού για τόσο πολλές οικογένειες στη Συρία ...έρχεται μια νέα φρίκη που ραγίζει την καρδιά, οποιουδήποτε έχει καρδιά. Περισσότερα από 60 παιδιά αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε κομβόι λεωφορείων χθες έξω από το Χαλέπι. Ένα κομβόι με οικογένειες που για τόσο καιρό είχαν ήδη γνωρίσει τόσο πολύ πόνο. Τώρα οι επιζώντες πρέπει να υποφέρουν μια τέτοια καινούργια και τρομερή απώλεια.

«Πρέπει να αντλήσουμε από το γεγονός αυτό, όχι μόνο θυμό, αλλά ανανεωμένη αποφασιστικότητα για να φτάσουμε σε όλα τα αθώα παιδιά σε όλη τη Συρία με βοήθεια και παρηγοριά. Και να αντλήσουμε από αυτό, επίσης, την ελπίδα ότι όλοι εκείνοι που έχουν την καρδιά και τη δύναμη να τελειώσουν αυτόν τον πόλεμο θα το πράξουν.»

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

υποσιτισμόςεμβολιασμοίμέλος της UNICEFΕυρωπαϊκή Ένωσηνερό και υγιεινήδικαιώματα του παιδιούεκπαίδευση κοριτσιώνανάπτυξη για τα παιδιάεθελοντές UNICEFέκθεση UNICEFΒραζιλίαπνευμονίαπολιομυελίτιδαπαιδιά στην ΕλλάδαιλαράΝεπάλAIDSμητέραΝιγηρίαδιατροφήβίαμητρικός θηλασμόςπαιδιά πολέμουΣομαλίασχολεία υπερασπιστέςπαιδική επιβίωσηστρατολόγηση παιδιώντηλεμαραθώνιος UNICEFπρεσβευτές UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςUNICEF και ΟλυμπιακόςδιάρροιαΥεμένηπαιδιά πρόσφυγεςκλιματική αλλαγήεκπαίδευσηΣερβίαΟυκρανίαΦιλιππίνεςραδιομαραθώνιος UNICEFδιεθνείς πρωτοβουλίεςελονοσίαέμπολαΒοσνία-Ερζεγοβίνηγυναίκες-κορίτσιααντιμετώπιση του AIDSΤσαντφτώχειαΑϊτήρατσισμόςπαιδική προστασίαΝονός της UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηεπείγουσες ανάγκεςεκδηλώσειςληξιαρχική καταγραφήΙράκιός Ζίκαισότητα των φύλωνΝίγηραςΣουδάναληθινές ιστορίεςπαιδική εκμετάλλευσητα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣχολέραΟλυμπιακή Εκεχειρίακάρτες και δώρα UNICEFδίκτυα προστασίας των παιδιώνυποστηρικτές UNICEFαθλητισμός και σπορΓάζαΕλλάδαΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαπεριβάλλονΣυρία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

NEW600

Αρχείο Νέων