Δήλωση του Εκτελεστικού Διευθυντή της UNICEF Άντονι Λέικ

για τους θανάτους παιδιών στη Συρία.


Νέα Υόρκη / Δαμασκός / Αμμάν 16 Απριλίου 2017 - «Μετά από έξι χρόνια πολέμου και μακελειού στη Συρία ...έξι χρόνια σπαραγμού για τόσο πολλές οικογένειες στη Συρία ...έρχεται μια νέα φρίκη που ραγίζει την καρδιά, οποιουδήποτε έχει καρδιά. Περισσότερα από 60 παιδιά αναφέρεται ότι σκοτώθηκαν σε μια επίθεση σε κομβόι λεωφορείων χθες έξω από το Χαλέπι. Ένα κομβόι με οικογένειες που για τόσο καιρό είχαν ήδη γνωρίσει τόσο πολύ πόνο. Τώρα οι επιζώντες πρέπει να υποφέρουν μια τέτοια καινούργια και τρομερή απώλεια.

«Πρέπει να αντλήσουμε από το γεγονός αυτό, όχι μόνο θυμό, αλλά ανανεωμένη αποφασιστικότητα για να φτάσουμε σε όλα τα αθώα παιδιά σε όλη τη Συρία με βοήθεια και παρηγοριά. Και να αντλήσουμε από αυτό, επίσης, την ελπίδα ότι όλοι εκείνοι που έχουν την καρδιά και τη δύναμη να τελειώσουν αυτόν τον πόλεμο θα το πράξουν.»

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

Συρίαμητρικός θηλασμόςΝεπάλχολέρααληθινές ιστορίεςΓάζαπαιδική προστασίασχολεία υπερασπιστέςέμπολαδιεθνείς πρωτοβουλίεςπαιδιά πρόσφυγεςδικαιώματα του παιδιούΚεντροαφρικανική Δημοκρατίαμητέραφτώχειακλιματική αλλαγήΝίγηραςπρεσβευτές UNICEFΕλλάδαεθελοντές UNICEFαθλητισμός και σπορΥεμένηΣερβίαΦιλιππίνεςμέλος της UNICEFπαιδιά με αναπηρίεςπαιδιά στην Ελλάδαραδιομαραθώνιος UNICEFληξιαρχική καταγραφήΙράκΟυκρανίαUNICEF και Ολυμπιακόςτηλεμαραθώνιος UNICEFπολιομυελίτιδαπνευμονίαεκδηλώσειςΝονός της UNICEFβίαισότητα των φύλωνκάρτες και δώρα UNICEFδιάρροιαδίκτυα προστασίας των παιδιώνπεριβάλλονυποστηρικτές UNICEFπαιδική επιβίωσηεκπαίδευση κοριτσιώνΑϊτήδιατροφήεμβολιασμοίπαιδιά πολέμουΕυρωπαϊκή Ένωσηαντιμετώπιση του AIDSανάπτυξη για τα παιδιάνερό και υγιεινήΝιγηρίαπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣτα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνΒραζιλίαγυναίκες-κορίτσιαυποσιτισμόςστρατολόγηση παιδιώνπαιδική εκμετάλλευσηΤσαντεπείγουσες ανάγκεςΒοσνία-ΕρζεγοβίνηελονοσίαΟλυμπιακή Εκεχειρίαέκθεση UNICEFΣομαλίαιός Ζίκαεταιρική κοινωνική ευθύνηρατσισμόςεκπαίδευσηAIDSιλαράΣουδάν

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Κουδουνίστρα

Αρχείο Νέων