Δήλωση της UNICEF για τα παιδιά πρόσφυγες

Δήλωση της UNICEF για τα παιδιά πρόσφυγες
22 Νοεμβρίου - Τα παιδιά του Tariq κοιτούν πίσω από τον τοίχο στην ταράτσα του σπιτιού τους σύννεφα καπνού από φλεγόμενες πετρελαιοπηγές. Ο καπνός προκλήθηκε από τις φωτιές που έβαλε ο ISIS, καθώς αποχωρούσε από την περιοχή της Qayyarah στα τέλη Αυγούστου 2016.

Νέα Υόρκη, 30 Ιανουαρίου 2017 - «Οι ανάγκες των προσφύγων δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερες. Παγκοσμίως, 28 εκατομμύρια παιδιά έχουν ξεριζωθεί από τις συγκρούσεις, διωγμένα από τα σπίτια τους λόγω της βίας και του τρόμου. Χρειάζονται τη βοήθειά μας».

«Η UNICEF δεσμεύεται να συνεχίσει να συνεργάζεται με κυβερνήσεις και άλλους εταίρους σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να βοηθήσει ορισμένα από τα πλέον ευάλωτα παιδιά, όπου κι αν βρίσκονται – από τη Συρία μέχρι την Υεμένη και το Νότιο Σουδάν».

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακρά και υπερήφανη παράδοση στην προστασία των παιδιών που διαφεύγουν από τον πόλεμο και τις διώξεις. Πιστεύουμε ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και ότι τα πρόσφατα μέτρα θα αποδειχθούν προσωρινά. Όλα τα παιδιά πρόσφυγες χρειάζονται την υποστήριξή μας».

 

Σχετικά με τη UNICEF
Η UNICEF προωθεί τα δικαιώματα και την ευημερία κάθε παιδιού, με όλες τις δραστηριότητές της. Μαζί με τους εταίρους μας, εργαζόμαστε σε 190 χώρες και εδάφη για να μετατρέψουμε αυτή τη δέσμευση σε συγκεκριμένες δράσεις, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια για να προσεγγίσουμε τα πλέον ευάλωτα και αποκλεισμένα παιδιά, προς όφελος όλων των παιδιών, όπου κι αν βρίσκονται.

 

Διαδώστε αυτό το άρθρο της UNICEF στους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα

Tag Cloud

παιδιά στην ΕλλάδαΥεμένηπαιδιά πολέμουΕυρωπαϊκή Ένωσηκλιματική αλλαγήAIDSιός Ζίκαπολιομυελίτιδαυποστηρικτές UNICEFΝίγηραςΙράκεκπαίδευση κοριτσιώναληθινές ιστορίεςΣερβίαραδιομαραθώνιος UNICEFαθλητισμός και σπορΓάζαεμβολιασμοίΕλλάδαχολέραεκπαίδευσηεπείγουσες ανάγκεςέμπολατα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουνπνευμονίαανάπτυξη για τα παιδιάΝονός της UNICEFπαιδική εκμετάλλευσηδικαιώματα του παιδιούπεριοδικό ΚΟΣΜΟΣπεριβάλλονΒραζιλίαπαιδιά πρόσφυγεςεθελοντές UNICEFεταιρική κοινωνική ευθύνηΟλυμπιακή Εκεχειρίασχολεία υπερασπιστέςΦιλιππίνεςΝεπάλΑϊτήδιάρροιαεκδηλώσειςΚεντροαφρικανική ΔημοκρατίαΒοσνία-Ερζεγοβίνηπαιδιά με αναπηρίεςισότητα των φύλωντηλεμαραθώνιος UNICEFΣυρίαπρεσβευτές UNICEFΟυκρανίαιλαράδιεθνείς πρωτοβουλίεςστρατολόγηση παιδιώνUNICEF και Ολυμπιακόςυποσιτισμόςληξιαρχική καταγραφήμητρικός θηλασμόςπαιδική προστασίαρατσισμόςδιατροφήπαιδική επιβίωσηφτώχειακάρτες και δώρα UNICEFνερό και υγιεινήγυναίκες-κορίτσιαμέλος της UNICEFμητέραδίκτυα προστασίας των παιδιώνΣουδάνΣομαλίαέκθεση UNICEFβίαΝιγηρίααντιμετώπιση του AIDSελονοσία

Δείτε επίσης

Ξεχωριστά Δώρα UNICEF

Πορτοφολάκι – Χαμόγελα

Αρχείο Νέων